maritbet girişmaritbet
Ali Sami Yen arazisinde belediye otopark sahibi olacak

Ali Sami Yen arazisinde belediye otopark sahibi olacak

TOKİ) gerçekleştirdiği ihalede satışa çıkarılan Ali Sami Yen Stadyumu’nun arsasında toplam 138 bin 600 metre karelik inşaat yapılabilecek.

 

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) gerçekleştirdiği ihalede satışa çıkarılan Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasında toplam 138 bin 600 metre karelik inşaat yapılabilecek.
TOKİ'den verilen bilgiye göre, Şişli-Dikilitaş mahallesi, 1199 Ada 384 parseldeki Ali Sami Yen Stadyumu arsası, 34 bin 640 metrekareden oluşuyor.
 
Plan değişikliği 20 Nisan'da askıda
Rekreasyon, park ve ticaret turizm alanı olarak planlanın alanın imar planı halen yürürlükte. Plan alanındaki notlarında yapılan değişiklikler, 20 Nisan'da askıya çıkarılacak.
TOKİ, yapılan ihaleye katılımı sağlamak, teklif sahiplerinin tereddütlerini gidermek için, imar planının iptaline karşı firmaları rahatlatmaya dönük şartnamede iyileştirmeler yapmıştı.
Arsa üzerinde emsal bedel, brüt parsel üzerinden E=2,50 olarak gösteriliyor. Bu çerçevede, 52 bin metrekare bodrum, 86 bin 600 metrekare yer üstü olmak üzere toplam 138 bin 600 metre kare iskan edilebilecek şekilde inşaat yapılabilecek.
 
İBB'ye otopark verilecek
Zeminin altında 2 kat bodrum iskan edilebilecek, 3 kat da otopark olarak kullanılabilecek. Bunlardan bir bodrum katının tamamı, kat irtifakı tesis edilmek suretiyle bila bedel İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne otopark olarak kullanılmak üzere devredilecek.
Arsada, otel, iş merkezi, rezidans, ofis, büro, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, eğlence merkezi, çok katlı mağaza, müze, kütüphane, sergi salonu, kültür tesisleri, restoran, gazino, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlar yer alabilecek alanlar, planda yaklaşık 23 bin 100 metrekare olarak görünüyor.
 
10 bin metrekare rekreasyon alanı
Alanın 10 bin metrekarelik bölümü rekreasyona ayrılırken, burada 500 metrekare inşaat yapılabilecek. Bu alanda, çeşmeler, oyun alanları, otoparklar ve yeşil bitki örtüsü yer alabilecek. Avan projesine göre büfe, lokanta, gazino, çayhane gibi tek katlı ve yüksekliği 3,5 metreyi geçmeyen, geçici yapılar yapılabilecek.
Plana göre, yaklaşık 850 metre karelik alan belediyeye terk edilecek.
Uygulama sırasında, avan proje onayından önce Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Müdürlüğü ve ilgilileri arasında sağlanacak koordinasyon ile Ulaşım Daire Başkanlığı'nın uygun görüşü alınacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve 1. Hava Kuvvet Komutanlığı, 15. Füze Üs Komutanlığı'ndan da görüş alınacak ve bu görüşlere uyulacak. Tarihi eser bulunan 1199 ada 230 parsele komşuluğu nedeniyle Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan da görüş alınacak.
 
En yüksek teklif Aşçıoğlu'ndan geldi
Ali Sami Yen Stadyumunun arsasının satışı amacıyla bugün düzenlediği ihalede, en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu verdi.
TOKİ'nin Bilkent'te bulunan merkezinde saat 14.30'da başlayan açık artırmaya 3 firma şartname almasına karşın, 2 firma katılmıştı.
 
TOKİ, ihalede gelen teklifi değerlendirdikten sonra kesin kararını verecek. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, teklifin yeterli bulunmaması halinde arsanın hasılat paylaşımı yöntemi ile tekrar ihale edilebileceğini söylemişti.
Arsanın imar planına itiraz edileceği yönünde yer alan haberler nedeniyle, bazı firmaların ihaleye katılmakta tereddüt ettiği ve katılımın düşük olduğu, bankaların da finansman konusunda tereddüt yaşadığı belirtiliyor. TOKİ, arsa için yurt dışında da tanıtım faaliyeti yapmıştı.
Arsa için daha önce 250 milyon lira ekspertiz değeri belirlenmişti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz