maritbet girişmaritbet
Antalya'da 2B bedelleri için eylem yapan köylülerin yargılaması başladı!

Antalya'da 2B bedelleri için eylem yapan köylülerin yargılaması başladı!

2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan köylülerin, Antalya-Aksu karayolunu trafiğe kapatmaları nedeniyle haklarında dava açılan 24 sanığın yargılanmalarına başlandı

Antalya'da, 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan köylülerin Antalya-Aksu karayolunu trafiğe kapatmaları nedeniyle haklarında dava açılan 24 sanığın "Görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılma" suçlamalarıyla yargılanmalarına başlandı.

Antalya 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya "Görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılma" suçlamalarıyla yargılanan 24 sanık veolay yerinde eylemcilere müdahale esnasında hafif şekilde yaralanan müşteki iki polis memuru ile olay yerinden geçtiği sırada aracına saldırıldığını belirten Mustafa Ak katıldı.

Cumhuriyet Savcısınca okunan iddianamede, 2B rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşların D-400 Karayolu'nu trafiğe kapattıkları, eylemin kanuna uygun olmadığı belirtildi.

Yapılan uyarılara rağmen sanıkların eylemlerine devam ettikleri anlatılan iddianamede, "Görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılma" suçlarının işlendiği kaydedildi.

Sanıklardan Günay Alkan, eylemin gerçekleştiği gün pazara gittiğini, çocuğunun eyleme katılabileceği düşüncesiyle eylem alanında bulunduğunu söyledi.

Daha sonra çocuğunun polisler tarafından gözaltına alındığını ifade eden Alkan, "Ben de o sırada polislere müdahale ettim ancak asla kamu malına zarar verme veya kanuna aykırı bir şey yapmadım" dedi.

Sanıklardan Ali Öztürk ise haklarını savunmak amacıyla eylem yaptıklarını belirterek, kamu malına zarar vermediklerini, polislere fiili veya sözlü saldırıda bulunmadıklarını savundu.

Duruşmada dinlenen polis memurları, olayların art niyetli olmadığını kaydederek, "Gözaltına almak istediğimiz şahıslar direnme gösterdi. Bu sırada kaburgalarıma darbe aldım ancak bilinçli olarak yapılmamıştır. Şikayetçi değiliz" ifadesini kullandı.

Mustafa Ak da aracının plakasının "07 AK 377" olması dolayısıyla eylem için toplanan vatandaşların tepki gösterdiğini ve aracını tekmelediğini anlatarak, araç plakasının, soyadından dolayı "AK" olduğunu söyledi.

 Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

Duruşmanın ardından adliye binası önünde açıklama yapan CHP İl Başkanı Devrim Kök, eylemlere katılanların yargılanmasını eleştirdi.

Olayın geçmişi

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Aksu'nun Hacıaliler ve Soğucaksu köylerinden yaklaşık 500 kişilik grup, 14 Mart'ta Antalya D-400 Karayolu'na kaya parçaları, çöp konteynerleri ve araç lastikleri koyarak trafiği engellemeye çalışmıştı. Daha sonra köylüler yolda oturma eylemine başlamış, eylemin son bulmaması üzerine polis ekipleri yolu trafiğe açmak için müdahale etmişti.

Volkan Poliçe-Hızır Hacısalihoğlu/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakanlık 'yıkım yönetmeliği' için harekete geçti
  • 01.04.2021 09:37

Bakanlık 'yıkım yönetmeliği' için harekete geçti

Bakan Kurum, "Yıkım yapacak müteahhitler teknik kabiliyet ve kapasitesine göre s ...

Fikret Orman'ın AVM turu
  • 30.09.2020 11:58

Fikret Orman'ın AVM turu

Beşiktaş kulübü eski başkanlarından Fikret Orman, önceki gün İstinyePark'ta görü ...

Alibeyköy Barajı'nda sular çekildi!
  • 17.09.2020 11:20

Alibeyköy Barajı'nda sular çekildi!

İstanbul'daki barajların doluluk oranları, 2014 yılından bu yana en düşük seviye ...

Bakan Kurum'dan 2B arazilerine ilişkin açıklama!
  • 17.10.2018 12:35

Bakan Kurum'dan 2B arazilerine ilişkin açıklama!

Bakan Kurum, ekim ayı itibariyle 531 taşınmazın 748 bin hak sahibine satılıdğını ...

2B arazileri için emsal karar!
  • 29.05.2018 09:30

2B arazileri için emsal karar!

Mahkeme, 2B arazisi üzerinde taşınmazı bulunan ve kullanım bedeli ödeyen vatanda ...

2B arazileri için süre uzatıldı
  • 17.05.2018 14:15

2B arazileri için süre uzatıldı

2B arazileri için 6 aylık süre uzatımı ile 30 Kasım 2018 tarihine kadarn başvuru ...