maritbet girişmaritbet
Beykoz'da 100 bin vatandaş seçim öncesi 2B tapularına kavuştu

Beykoz'da 100 bin vatandaş seçim öncesi 2B tapularına kavuştu

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ilçede 2B sorununu çözümlediklerini belirterek, “20 bin aile tapularına kavuşuyor. Bu da 100 bin kişi demektir. Ayrıca, Büyükşehir ve vakıf arazilerindeki 2 bin 300 aileyi de tapu sahibi yaptık” dedi

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ilçenin önemli sorunlarının başında gelen mülkiyet sorununu çözdüklerini açıkladı.

Başkan Çelikbilek, “2B sorununu sona erdirdik. 20 bini aşkın aile, en uygun şartlarda tapusuna kavuşuyor. Bu da 100 bin kişi demektir. Tapu sorununu çözmek bize nasip oldu” dedi.

Çelikbilek, 2B arazilerinin yanısıra büyükşehir ve vakıf arazilerindeki mülkiyet sorununu da çözümlediklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi ve vakıflardan Beykoz Belediyesi'ne devrolunan arazilerinin satışını, hak sahiplerine en uygun şartlarda gerçekleştirdik. 3 bin 300 ailemizi tapu sahibi yaparak, mutlu sona kavuşturduk” dedi. Çelikbilek, şunları söyledi:

“Beykozlu kardeşlerimizin tapu sorununu çözmek, çok yoğun gayretlerimiz sonucu bize nasip oldu. Vatandaşlarımıza 2009 seçimlerinde biz söz vermiştik. Bugün sözümüzü yerine getirmiş olmanın huzurunu yaşıyorum. Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Beykozluların durumunu, imkanlarını sık sık aktarma imkanı buldum. Sağolsunlar, O da Beykozun bu durumuna yakın ilgi göstererek, sorunun çözümü için tüm desteğini verdi ve Türkiye'de hiçbir bölgede uygulanmayan ‘proje alanı'yla yolumuzu açtı. Proje alanıyla vatandaşlarımız uygun imkanla tapusuna kavuştu.”
Tebligatların vatandaşa ulaştırılmaya başlandığını belirten Çelikbilek, şöyle konuştu:

“Görüyoruz ki, fiyatları duyan vatandaşım, kemençeyle, halay ve horonla sevincini paylaşıyor. Bizim hayalimiz de işte buydu. Halkımızın yüzünü güldürmekti. Bunun için tabii çok çalıştık, Beykozlu kardeşimin derdi derdimizdir idrakiyle gayret ettik. Artık Beykozlu kardeşim, vatandaşım geleceğe daha güvenle bakıyor.”

‘Üniversite kenti oluyoruz'
30 Mart yerel seçimlerinde, AK Parti tarafından Beykoz Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösterilen Yücel Çelikbilek, şunları söyledi:

“Kültür merkezlerini biz yaptık. Meydanları, yol genişletme ve yeni merdivenli sokakları biz yaptık. Bir üniversite hayali kurarken, bugün 4-5 üniversiteyi biz getirdik. Hangi park bahçeye, hangi okula baksalar bizim emeğimizi, çalışmalarımızı görecekler. Hizmet binaları, aile sağlığı merkezleri ve mahalle muhtarlıklarının altında yine bizim imzamız var. 30 bine yakın çocuğumuza verilen ücretsiz kurslar, 110 bini aşkın vatandaşımızın katılımıyla kültür gezilerini yine biz gerçekleştirdik. 7 bin 500 vatandaşımızı firmalara yönlendirerek iş sahibi yaptık. Ve Beykoz'un çehresini değiştirecek, marka kent haline getirecek çok önemli projeleri yine biz başlattık.”

‘Projeler konuşuluyor'
Beykoz'da sürdürülen mülkiyet konusunun, başlatılan projelerin yarım kalmaması için istikrara ihtiyaç olduğunu kaydeden Çelikbilek, şunları söyledi:

“Beykoz artık problemler değil, projelerle konuşulan bir ilçeye dönüşüyor. Beykoz'u değiştirecek projelerimizin altyapısını oluşturduk. Her projemizin, her çalışmamızın büyük emekler sonucu hayata geçtiğini vurgulamak isterim. Projelerimiz tamamlandığında, ilçemizin çehresi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesi oldukça değişecek. Beykozlu hemşehrilerim, hakkettiği bir yaşama ve çevreye sahip olacak.”

‘Telefonumu değiştirmedim'

Göreve gelmeden önce kullandığı telefon numarasını değiştirmediğini vurgulayan Çelikbilek, şöyle konuştu:
“Bugüne kadar 15 bini aşkın vatandaşımızla randevulu, 25 bini aşkın vatandaşımızla ise halk günlerinde görüşme yaptım. Muhtarlarımızla, gençlerimiz ve ev hanımlarıyla, sivil toplum kuruluşlarımızla, esnafımızla, işadamlarımız, eczacılarımız, siyasi partilerimiz, okul müdürlerimiz, site yönetimlerimiz, okul aile birliklerimiz, hemşire ve doktorlarımız, avukatlarımız, pazarcı esnafımız, din görevlilerimiz, spor kulüplerimiz, muhasebecilerimiz, mali müşavirlerimiz ve taksicilerimiz gibi çeşitli meslek gruplarıyla her fırsatta bir arada olmaya çalıştık.”
 

Yücel Çelikbilek kimdir?

Yüksek lisansını belediyeler üzerine yaptı 1951 yılında Kars'ta doğdu. 1956 yılından bu yana Beykoz'da yaşıyor. Fatin Hoca İlkokulu'nu ve Beykoz Ortaokulu'nu bitirdi. Ardından Kadıköy Ticaret Lisesi ve İstanbul Ticari ve İlimler Akademisi'nden mezun oldu. 1993 yılında Mahalli İdareler Enstitüsü'nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde mahalli idareler yüksek lisans çalışması yaptı. 1994-1999 yılları arasında Beykoz Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanı olarak seçildi. 2014 yerel seçimlerinde tekrar belediye başkanlığına aday gösterildi. Belediye başkanlığı görevinin dışında İlim Yayma Vakfı'nın genel başkanlığını yürütüyor. Evli, 9 çocuk babası.

‘Polonezköy'de imarı aşağı çekiyoruz'

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Belediyemiz tarafından hazırlanan 1/1000'lik Polonezköy İmar Planları dolayısıyla doğanın tahribatı ve yapılaşma söz konusu değil” dedi.

Çelikbilek, “3 bin hektarlık Polonezköy'ün, 175 hektarlık köy yerleşik alanını planladık. İmarı artırmak bir yana tam tersi aşağıya çekiyoruz. Köy yerleşik alanı için yüzde 12 olan taban kullanımını yüzde 10'a indirdik. Plan köy yerleşik alanını kapsıyor, ormanda yapılaşma mümkün değil” diye konuştu.  

İstanbul'un en gözde tabiat köşelerinden olan, tarihi, kültürel yapısı ve sosyal dokusuyla şehrin kültürel zenginliği olan Polonezköy, 1994 yılında tabiat parkı ilan edilmişti.  

Çelikbilek, hazırlanan planla yıllardır Polonezköy'de imar bekleyen insanlara mülkiyet hakkı getirdiklerini, bunu yaparken yapılaşma oranını en asgari düzeyde tuttuklarını söyledi.

‘178 arsa var, 64'ünde yapı yok'
Planı, bölgenin doğal dokusuna uygun hazırlandıklarını belirten Çelikbilek, şöyle dedi:
“Polonezköy'de 178 tane tapulu arsa var, 64 tanesinde yapılaşma yok, diğerlerinde var. Köy içerisinde taban kullanım şu anda yüzde 12'dir. Biz bunu yüzde 10'a indirdik. İmar verdik diye bir şey söz konusu değil. Var olan imarın bir kısmını da aşağı çekmiş bulunuyoruz. Bu plan bir aklama planı değildir. Mevcut yapılar legal hale geliyor şeklinde bir anlam çıkarılmasın. 2 katın üzerinde ruhsat vermemiz mümkün değil. Mevcut yapılara dokunmuyoruz, yıkım yok. Vatandaş 3.5 katlı yapıyı ilerde tadil etmek isterse, ancak 2 kat için ruhsat alabilir.”  

Planda yer alan düşük yoğunluklu konut ve turizm alanı izninin imarı artıracağı eleştirilerine de yanıt veren Çelikbilek; “Mülkiyet haklarını verirken, yapılaşma oranını en asgari düzeyde tuttuk. 175 hektarlık köy yerleşik alanı içinde 17.5 oranda, bu da genele bakınca binde 6.5 oranında bir yapılaşma demektir. 1000 metrekareye 100 metrekare yapılaşma izni demek. Köy yerleşim alanına gidin, üçte ikisi zaten yapılaşmış durumda.”

Paşabahçe vapuru müze ve nikah salonu olacak

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Şehir Hatları'nın en eski vapurlarından olan Paşabahçe vapurunun yolculuğuna; müze, sergi ve nikâh salonu olarak devam edeceğini açıkladı. Çelikbilek, yeni dönemde tamamlayacakları projeleri şöyle sıraladı:

“Karlıtepe mesire alanında teleferik, seyir kulesi, rüzgar gülü, 15 bin kişilik piknik alanı, cam müzesi, bisiklet ve yürüyüş yolları ile spor alanları yer alacak. Tarihi Küçüksu Mesiresi, dokusuna uygun olarak yeniden ilçeye kazandırılacak.

Dev spor kompleksi
Küçüksu Mesiresi, yemyeşil bir vaha şeklinde ortaya çıkacak. Bir stadyum ve spor kompleksi inşa edilecek. İçinde 10 bin 500 kişilik stadı, atlama kuleli olimpik yüzme havuzu, kapalı ve açık spor salonu yer alacak. Bal üretiminin artması için arıcılara kovan dağıtılacak.”

Beykoz'un köklü camcılık geleneğini yeniden canlandırmak üzere ‘Cam Vadisi' projesinin hayat bulduğunu kaydeden Çelikbilek, diğer projeleri şöyle anlattı:

“Kavacık'ta, içinde havuzu, spor ve sosyal alanları, el sanatları çarşısı ve kafeteryası olan yeni ve büyük bir parkın yapımı devam ediyor, adı Orhan Veli Kanık Parkı olacak. Göksu deresinin kıyısındaki Baruthane Parkı yenileniyor. Teknelere düzen getiriliyor, projede amfi tiyatro, kafeterya, el sanatları çarşısı, tekne tamir ve çekek yerleri yer alıyor. Selçuklu mimarisinde inşa edilecek nikah sarayında; 800 koltuk kapasiteli nikah salonu, iki ayrı fuaye alanı, düğün salonu, kültür merkezi ve 20 bin metrekarelik otopark yer alacak.”

Çubuklu-Kanlıca arasına sahil yolu yapılacak

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz için çok önemli bir proje olan Çubuklu-Kanlıca Sahil Yolu projesinin Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 2014 yılı içerisinde başlayacağını belirterek, şunları söyledi:

“Beykoz sahilinin çehresini değiştirecek ve cazibe haline getirecek proje; ilk etapta 1200 metre, akabinde Burunbahçe'ye kadar olan kısım da eklenerek toplamda 3 kilometrelik sahil yolunu kapsıyor. Sahil, çift aks olarak kazıklar çakılarak 10 metre genişletilecek.”

Sahil yolunda bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolu, balık tutma iskeleleri, 2.5 metre genişliğinde peyzaj düzenlemeleri, oturma bankları ve aydınlatma sistemlerinin yer alacağını kaydeden Çelikbilek, şu bilgileri verdi:

“Şu anda uygulama detay projesi çiziliyor. Sahili kullanan araçlar ve özellikle yayalar için çok önemli. İnsanımız artık herhangi bir saatte güven içerisinde ve keyif alarak sahil boyunca yürüyebilecek. Bununla birlikte İSKİ tesislerinden başlayarak 200-220 dönümlük alanda da Şehir Parkı'nın yapılması planlanıyor. Beykoz olarak, Anadolu Yakasının en güzel sahil yoluna kavuşmuş olacağız. Sahilimiz sosyalleşen bir mekan haline gelecektir. Doğaya ve çevreye uygun malzemeler, ürünler kullanılacak. Tasarım da bu yönde olacak.”

Elmalı'ya kent ormanı Riva'ya kanal projesi

Başkan Çelikbilek, Çubuklu'da 4 bin 500 öğrencinin eğitim alacağı, içinde anaokulu, ilk ve ortaokulu olan, donanımlı bir bilişim lisesinin yer aldığı, anfi tiyatro ve spor kompleksleri de olan bir eğitim kompleksi kurulacağını söyledi. Çelikbilek, projeleri şöyle anlattı:
“Elmalı Kent Ormanı'nda, Başbakanlık tarafından, 8 milyon metrekare alan üzerinde 7 farklı mesire alanı oluşturulacak. Kanal Riva projesi, mevcut derenin ıslahı, organik tarımın desteklenmesi, kanal etrafında spor, dinlenme, bisiklet ve yürüyüş alanlarının kurulması ile turizm tesislerinin kurulmasını kapsıyor. 6 liseden oluşan Şahinkaya Eğitim Kompleksi projesinin hayata geçmesiyle Şahinkaya bölgesi eğitim vahasına dönüşecek. Kanlıca ve Çubuklu'ya hitap edecek 24 derslikli yeni bir okul yapılıyor. Yenimahalle'de modern bir hizmet binası inşa edilecek.”

Aynı anda 10 film
Kılıçlı'da, 260 dönüm arazi üzerinde, aynı anda 10 film çekiminin yapılabileceği bir film platosu kurulacağını kaydeden Çelikbilek, diğer projeleri şöyle sıraladı:

“Hz. Yuşa Türbesi'nin çevresi, Hz. Yuşa Peygambere yaraşır güzellikte yenilenecek. Yuşa Tepesi'ne yeni bir cami yapılması da düşünülüyor. Ortaçeşme Meydanı, Spor ve Çayır Caddesi'yle birlikte yenileniyor, yepyeni bir meydan kazanıyor. Soğuksu ve Paşabahçe stadyumunun yenilenmesi için de projesi hazırlandı.”

FEHİM GENÇ/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Riva Kalesi’nin restorasyonu için düğmeye basıldı
  • 25.02.2016 09:34

Riva Kalesi’nin restorasyonu için düğmeye basıldı

Riva Kalesi’nin restorasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı. ...

Beykoz’da anında hizmet kış dinlemiyor
  • 26.11.2014 09:27

Beykoz’da anında hizmet kış dinlemiyor

Beykoz Belediyesi tarafından ilçedeki mahallelerin sorunlarını yerinde çözmek üz ...

Beykoz’da Orhan Veli Kanık anısına park yapıldı
  • 10.04.2014 11:12

Beykoz’da Orhan Veli Kanık anısına park yapıldı

Türk Şiiri’nin “Garip Şairi” Orhan Veli Kanık’ın 100. doğum yıl dönümü anısına Ş ...

Beykoz'da 100 bin vatandaş seçim öncesi 2B tapularına kavuştu
  • 02.03.2014 12:13

Beykoz'da 100 bin vatandaş seçim öncesi 2B tapularına kavuştu

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ilçede 2B sorununu çözümlediklerini be ...

Üniversite öğrencileri  Beykoz'da anaokulu projesini hayata geçirdi
  • 11.02.2014 13:53

Üniversite öğrencileri Beykoz'da anaokulu projesini hayata geçirdi

Üniversite öğrencileri, ‘Projeler Çarpışıyor’ programında bir araya gelerek Beyk ...

Yücel Çelikbilek ‘İmar planları Polonezköy'ün yapısını koruyacak’
  • 31.01.2014 11:35

Yücel Çelikbilek ‘İmar planları Polonezköy'ün yapısını koruyacak’

Başkan Çelikbilek, CNNTÜRK-Yeşil Doğa programcısı Güven İslamoğlu’na konuştu ...