maritbet girişmaritbet
Bodrum'daki Bargilya antik kenti satışa çıktı

Bodrum'daki Bargilya antik kenti satışa çıktı

Bodrum, Milas'ta içinde Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eserlerin bulunduğu Bargilya antik kenti, sahipleri tarafından satışa çıktı.

Bodrum'da tarihi M.Ö. 5. yüzyıla dayanan Bargilya antik kenti satılıyor. 1. derece arkeolojik SİT alanı olduğu için yapı yasaklı olan 330 bin metrekarelik araziye 22 milyon TL bedel biçildi. 

Bir emlak sitesinde yayınlanan ilanda arazide çok sayıda arkeolojik kalıntı olduğu görülüyor. İlanda arazi için "full deniz ve göl manzaralı" denilirken, antik kentte kazı yapılmadığı da belirtildi. Arkeologlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Binnur Çelebi, kişi mülkiyetindeki arkeolojik SİT alanlarının kamulaştırılarak koruma altına alınması gerektiğini belirtti. 

bargilya antik kenti

Birinci derece arkeolojik sit olması dolayısıyla 5 kardeş olan sahipleri tarafından herhangi bir işlem yapılamayan arazi, 25 milyon liraya satılmaya çalışılıyor.

Arazinin sahiplerinden Hüseyin Üçpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birinci derecede sit alanı olan arazinin kendilerine babalarından miras kaldığını söyledi.

30 yıldır satılamıyor

Araziyi Hazine arazisi ile Bodrum Bağla mevkisindeki bir arazi karşılığında takas etmek istediklerini, müracaat dosyalarının bakanlığa gittiğini ama onaylanmadığını belirten Üçpınar, "Araziye 5 kardeş olarak ortağız. Arazi satışını göremeden 2 kardeşimiz vefat etti. 30 yıldır araziyi elden çıkarmak için uğraşıyoruz" dedi.

bargilya antik kenti

Üçpınar, arazilerini kaçak kazı yapan kişilerden koruyamadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Burada her zaman duramıyoruz, dolayısıyla koruyamıyoruz. Gece gelip kaçak kazı yapıyorlar. Nasıl koruyacağım ben bunu, her zaman kazıyorlar. Almak için çok kişi gelip gidiyor ama bir türlü satamadık. Çivi de çakamıyoruz, burası sırtımızda kambur. Arazide kilise, manastır, agora, anfi tiyatro gibi pek çok tarihi yapı var."

hüseyin üçpınar

Fiyatı 20 milyona kadar düşecek

Üçpınar, arazi için 25 milyon lira istediklerin ama almak isteyen olursa 20 milyon liraya kadar düşebileceklerini kaydetti.

Öte yandan yetkililer, arazinin satılmasında bir sakınca bulunmadığını ama alanda herhangi bir yapılaşma veya bir şey bir işlem yapılmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?
  • 07.07.2022 16:10

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?

Bodrum'da balayı yapan çiftten Şara Arfaoui, 70 milyon liralık ev beğendi. İlkay ...

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!
  • 01.07.2022 10:43

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yaz sezonuyla birlikte mega yat trafiği de artıyor. ...

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!
  • 23.04.2022 13:27

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!

Bahamalar bayraklı 230 metre uzunluğundaki "Artania" isimli kruvaziyer, 526 yolc ...

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı
  • 26.10.2021 09:32

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı

Yurt dışından gelen hibrit sisteme sahip çevre dostu olarak bilinen mega yat "Sa ...