maritbet girişmaritbet
Çeşme ve Alaçatı’da arsa fiyatları yüksekten uçuyor!

Çeşme ve Alaçatı’da arsa fiyatları yüksekten uçuyor!

Çeşme ve Alaçatı son 10 yılda değerini fazla artıran lokasyonlar olarak dikkat çekiyor

Çeşme'nin Alaçatı beldesi son 10 yıl içerisinde, turizm destinasyonu, spor aktiviteleri ve mimarisi ile tatilcilerin gözbebeği olurken, plajları ve eğlence mekanları ile de her geçen yıl yükselişini artırmaya devam ediyor. Tanınmış birçok ismin yatırım yaptığı Alaçatı'da, gayrimenkul ve toprak fiyatlarındaki artış şaşırtıyor. 2000'li yılların başında 600 metrekare bir arazi, bin lira civarında satılırken, şimdi aynı arazinin fiyatı 500 bin ila 700 bin lira arasında değişiyor. 

Alaçatı merkezinde ve merkeze yakın yerlerdeki eski evlerin 10 yıllık süreçte bin kat prim yaptığını ifade eden emlak müşaviri Soner Varhan, "Bir zamanlar 2 dönüm arazisini satıp o parayla yerli marka otomobil alınıyordu. Şimdi ise aynı arazinin fiyatı milyon lira ile ölçülüyor" dedi. Özellikle çarşı merkezi ve çevresinde bulunan eski evlerin 15 yıl önce 10 ila 15 bin lira arasında satıldığına dikkat çeken Varhan, "Şimdi bu evler 1- 1.5 milyon lira arasında" diye konuştu. 

Değeri giderek artıyor 

Takvim Gazetesi'nin haberine göre Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise yüksek fiyatlar ve yoğun ilginin Alaçatı'yı tüketmeyeceğini söylerken, "Bakın bizler mimari ve imar açısından kurallarımızı koyduk ve uyguluyoruz. Eğlence ve çarşı kurallarımızda hiç bozulmadan devam ediyor. Her geçen gün daha da ivme kazanan Alaçatı'da bir çok 5 yıldızlı otel yakında hizmete girecek" dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çeşme ve Alaçatı’da arsa fiyatları yüksekten uçuyor!
  • 01.09.2013 16:29

Çeşme ve Alaçatı’da arsa fiyatları yüksekten uçuyor!

Çeşme ve Alaçatı son 10 yılda değerini fazla artıran lokasyonlar olarak dikkat ç ...