maritbet girişmaritbet
Kağıthane, Maslak’tan rol çalacak!

Kağıthane, Maslak’tan rol çalacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm bölgesi seçilmesinin ardından dönüşümün en hızlı yaşandığı ilçelerden birisi olan Kağıthane’deki mevcut sanayi alanları teker teker konut, rezidans, ofis ya da alışveriş merkezi projelerine dönüşüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm bölgesi seçilmesinin ardından dönüşümün en hızlı yaşandığı ilçelerden birisi olan Kağıthane'deki mevcut sanayi alanları teker teker konut, rezidans, ofis ya da alışveriş merkezi projelerine dönüşüyor. Özellikle ticari gayrimenkul projelerinin ağırlık kazandığı Kağıthane'nin 3-4 yıl içerisinde İstanbul'un iş merkezi Maslak'a alternatif olması bekleniyor.

Maslak'tan yatırımcı çekiyor
Maslak'tan da yatırımcı çekmeye başlayan Kağıthane'de önümüzdeki yıllarda 250 bin metrekarelik ticari gayrimenkul arzının oluşacağı beklenirken, bölgeye 100 bin yeni konutun da inşa edileceği öngörülüyor. Kağıthane'deki arsa fiyatları da bu gelişimle birlikte yükselişe geçti. Metrekaresi ortalama 1500 dolardan el değiştirmelerin yaşandığı bölgede şimdi metrekare başına 2 bin 200 dolarlara kadar yükseldiği belirtiliyor.
 
Ulaşım yatırımları arttı
Levent-Maslak aksındaki gökdelenlerin gölgesinde kalan Kağıthane, son dönemde gerçekleştirilen ulaştırma ve altyapı yatırımlarıyla çekim merkezi haline geliyor. Tüneller ve metro bağlantılarıyla ulaşımın güçlendiği Kağıthane, yatırımcıların da dikkatini çekti ve bölgede dönüşüm başladı. Cendere Vadisi boyunca düzenlenecek olan rekreasyon alanları, tarihi demiryolunun yeniden hayata geçirilmesi, fabrikaların da şehrin dışına taşınması bölgenin değerini yükseltti. Bölgeden taşınan fabrikaların arazilerinde yeni yatırımlar da gündeme geldi. Şu anda Kağıthane'de Sur Yapı alışveriş merkezi projesiyle, Eroğlu Ofishane, Mesa ve Ferko Papirus Plaza, Tekfen Kağıthane Ofispark gibi ticari gayrimenkul projeleriyle yer alırken, Timur Gayrimenkul Nef Kağıthane ile konut, Artaş, Keleşoğlu, Aydınlı ortaklığı da karma bir projeye imza atıyor. Bölgede Dap Yapı'nın ofis projesi, Ağaoğlu'nun da konut projesi hazırlıkları bulunuyor.
 
Arsa fiyatları yükseldi
MİA alanlarında trafiğin zorlanmaya başladığını söyleyen sektör uzmanları, Kağıthane'nin ulaşım avantajları olduğunu söylüyor. Arsa fiyatlarının da son dönemde iki kat yükseldiği belirtilirken, şöyle belirtiyorlar: “Metrekare fiyatı olarak 2 bin dolar hatta 2 bin 200 dolar konuşulmaya başlandı. Kiralamanın metrekare başına 20-22 dolar arasında seyrettiğini, bunun Maslak'ta 40, Levent'te 35 dolar seviyesinde.”
 
300 bin metrekare sanayi alanı var
Sektör temsilcileri Kağıthane bölgesinin gelişiminin çok önceden kendisini göterdiğini belirterek, şöyle görüş bildirdi: “Kent merkezlerinde sanayi alanlarının dönüşüm fırsatına inanarak bu işe girdik. Kağıthane, merkezi aksa en yakın bölgelerden biri. Cendere Caddesi de Büyükdere Caddesi'ne paralel bir aks. Bu bölge çok avantajlı. Alışveriş merkezi konusunda bir açık var ancak bu açık da zamanla tamamlanacak. Bölgede yaklaşık 300 bin metrekareye yakın bir sanayi alanı var ve bu alan hızla dönüşüyor. Parsellerin çoğu el değiştirdi. Yaklaşık 250 bin metrekareye yakın bir ticaret alanı arzı oluşacak. Bu 25 bin kişinin çalışacağı anlamına geliyor. Home-ofis ve rezidans şeklinde de 100 bin konut inşa edilir.”
Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!
  • 29.01.2024 14:56

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyi ...

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi başladı
  • 09.03.2023 15:14

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Kağıthane Ya ...

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu FPV dron ile görüntülendi!
  • 23.01.2023 15:21

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu FPV dron ile görüntülendi!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun FPV dron ile çekilen görüntüleri. ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...