maritbet girişmaritbet
Kuru gıda firmalarına TOPLU İŞYERİ SİTESİ

Kuru gıda firmalarına TOPLU İŞYERİ SİTESİ

İTO, TOKİ ve İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği işbirliği ile Rami'deki kuru gıda firmaları için Başakşehir veya Hoşdere'de toplu işyeri sitesi kurulacak

 

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği işbirliği ile Rami'deki kuru gıda firmaları için Başakşehir veya Hoşdere'de toplu işyeri sitesi kurulacak.
Projeye ilişkin protokol TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve Dernek Başkanı Günay Kotil tarafından İTO'da düzenlenen törenle imzalandı.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, protokol ile dernek üyelerinin sabit konuşlanması için 1,5-2 yıllık bir çalışmayı net bir başlangıç noktasına getirmek istediklerini, Eminönü'nden sonra 7 kez taşınan ve şu anda Rami'de geçici olarak faaliyetlerini sürdüren kuru gıdacıların modern şartlarda, sağlam ve sabit bir çarşıya kavuşması gerektiğini vurguladı.
 
Bayraktar, ''1,5 seneye yakındır konuşuyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bana iki kez talimat verdi. Bu talimat üzerine buradayız. Bu işi konuşuyoruz ama yazılı akit olunca sorumluluk netleşir ve süreç başlar. İki tane arsamız var. Biri Başakşehir'de. Burası olmadığı takdirde Hoşdere'deki yer olabilir. Bu iki yerden biri yüzde 80 olacak. 3-4 ay içinde bunu yapacağız'' şeklinde konuştu.
 
ÇALIŞANLAR İÇİN KONUT DA YAPILACAK
Projenin İstanbul'un tarihi konumu ve esnafın daha sağlıklı ortama kavuşması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Bayraktar, bu iş en az 300 bin metre karelik arsa gerektiğini bildirdi.
İnşaatın irtifası en az 8 metre, bölme ve ara katı olacak şekilde yapılabileceğini belirten Bayraktar, ayrıca ulaşım problemi nedeniyle özellikle profesyonel çalışan ve işçiler için kompleksin 2-3 kilometre yakınında konut yapımını da eş zamanlı olarak gerçekleştireceklerini söyledi.
 
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş da giderek büyüyen İstanbul'da eski yapıların gözden geçirilmesi gerektiğini, iş ve ticari hayattaki sıkıntıların kendilerini yeni arayışlara ittiğini ifade etti.
Kuru gıdacılara yeni yer bulunması için İTO'nun uzun yıllardır çalıştığını, başkan seçildikten sonra 2005 yılında Rami'yi ziyaret ettiğinde bu konuyu konuştuklarını anlatan Yalçıntaş, AB standartlarında gıda sitesine kavuşmak için çalışmaya başladıklarını, gerekli arazinin TOKİ tarafından tahsis edileceğini belirtti.
 
''KOMPLEKS DÜŞÜNCESİ, ESNAFIN İSTEĞİYLE ORTAYA ÇIKTI''
Toplu iş yeri sitesinin inşaat, plan ve projesinin TOKİ tarafından yürütüleceğini, plan ve proje kesinleştikten sonra, İTO ve Derneğin onaylanmasıyla da kesin maliyet rakamının ortaya çıkacağını kaydeden Yalçıntaş, ''İTO koordinasyonunda Dernek ile Halkbank arasında görüşmeler yapıldı. Çok büyük ihtimalle finansman ayağında Halkbank rol oynayacak. Banka ile imzalanacak protokol, kesin plan ve rakamlar ortaya çıktıktan sonra gerçekleştirilecek'' dedi.
Soruları da yanıtlayan Yalçıntaş, yeni kurulacak yerin TOKİ liderliğinde tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde inşa edileceğini, Tekstilkent ve Kuyumcukent gibi konularda yaşanan sorunların ''biraz zorlama çözümlerden'' kaynaklandığını söyledi.
Yalçıntaş, ''Rami'deki esnaf 'bizi buradan kaldırın, yer değiştirin' dedi. Dolayısıyla kompleks düşüncesi esnafın isteğiyle ortaya çıktı'' dedi.
 
''20 MİLYONLUK MEGA KENTTE GIDA KOMPLEKSİ YOK''
İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Günay Kotil de ''20 milyonluk mega kentte gıda satmak için bir kompleks yok. Proje bittiğinde sadece İstanbul'a değil, diğer illere de hizmet edecek bir kompleks olacak'' diye konuştu.
Rami'ye o dönemin belediye başkanı tarafından ''mecburi'' olarak gönderildiklerini ifade eden Günay, ''Gittiğimiz yerde insan sağlığına uygun hiçbir şey yoktu. Altyapı ve gerekenleri biz kendimiz kurduk. Şu anda Sağlık Bakanlığı sürekli denetliyor ve sağlığa uygunsuz bir durum söz konusu değil'' şeklinde konuştu.
TOKİ'ye, kentteki ulaşım sorununu düşünerek iş yerlerine 2 kilometre mesafede konutlar yapılması teklifinde bulunduklarını belirten Günay, Rami'de şu anda 1.600'ün üzerinde dükkan ve 1.000'in üzerinde esnaf bulunduğunu, komplekse gidecek maddi durumu olmayanların haklarını isterlerse devredebileceklerini kaydetti.
Kaynak: Sabah Emlak
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz