maritbet girişmaritbet
Ortaköy'deki binalara turizm teşviki talebi!

Ortaköy'deki binalara turizm teşviki talebi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı toplantısının 2. birleşimi Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Binası'nda gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı toplantısının 2. birleşimi Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Binası'nda gerçekleşti. Meclis'te "1/5000 ölçekli Beşiktaş Dolmabahçe - Ortaköy Turizm Tesis Alanlarına Ilişkin Plan Notu Değişikliği" teklifini içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu. Rapor AK Partili Meclis üyelerinin "evet", CHP'li Meclis üyelerinin "ret" oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi. 

Karara göre, Ortaköy'de yer alan otel, özel okul ve hastane ile özel sosyal kültürel tesis binalarının bodrum katlarının emsal dışı bırakılması onaylandı. Buna göre sağlık, eğitim, turizm ve sosyal tesis binalarının 1. ve 2. bodrum katlarına, konferans salonu, toplantı salonu, tiyatro, müze, sanat galerisi, teknik odalar, personel soyunma-giyinme odaları, personel yemekhanesi, tesis yönetimi ile ilgili idari birimler, spor merkezi, spa, yüzme havuzu, kütüphane, mescit, yemek salonu, balo salonu, ameliyathane, morg, laboratuvar, görüntüleme merkezi, yoğun bakım ünitesi, temizlik odaları ve benzeri birimler yapılabilecek. 

"Bu tür yoğunlaşmayı çok uygun bulmuyoruz"

Meclis'te alınan karara ilişkin AA muhabirine konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, kentte turizm tesislerine ayrıcalıklı alt 2 katın emsal dışı bırakılmasına ilişkin genel bir karar olduğunu hatırlattı. Çoban, şunları kaydetti:

"İstanbul'da genel anlamdaki kararına karşı çıktığımız için onun tekil ve benzer uygulamalarına da karşı çıkıyoruz. Çünkü özellikle Boğaz hattında turizm ve sağlık yatırımı da olsa oradaki yoğunlaşmaya olumsuz katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Turizm tesisi yeniden yapılacaksa 2 kat ilave bir tabloyla karşı karşıya kalınacak. Aynı zamanda yoğunlaşma getirecek. Bunun Boğaz hattında olduğunu düşünürsek bu tür yoğunlaşmayı çok uygun bulmuyoruz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ortaköy'deki binalara turizm teşviki talebi!
  • 11.01.2017 08:21

Ortaköy'deki binalara turizm teşviki talebi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı toplantısının 2. birleşimi Saraçha ...