maritbet girişmaritbet
Ucuz konutun formülü askeri araziler!

Ucuz konutun formülü askeri araziler!

Kent merkezlerindeki askeri alanların şehir dışına alınması sonrası herkes tek bir soruya kilitlendi: Boşaltılan askeri arazilere ne olacak?

Hükümet askeri arazilerdeki yeşil alanların korunacağının güvencesini verirken, gayrimenkul profesyonelleri, yeşil alanların dışında kalan bölümün yapılaşmaya açılması gerektiği görüşünde. Gayrimenkul uzmanlarına göre, arsa maliyetleri nedeniyle yükselen konut fiyatları, askeri araziler sayesinde ciddi anlamda gerileyebilir…

İnşaat sektöründeki her temsilcinin ortak sorununun yüksek arsa fiyatları olduğunu ifade eden Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, askeri alanların şehir dışına taşınarak, bu alanların yapılaşmaya açılmasının bir taşla iki kuş vurma anlamına geldiğini kaydetti.

onur öngün

Öngün, büyüyen ve nüfusu 1 milyonu geçen kentlerin sayısının hızla artması ile bir zamanlar kent merkezlerinin dışında konumlandırılan askeri alanların şimdilerde kentlerin neredeyse göbeklerinde kaldığını belirterek, şunları söyledi:

“Bu arazilerin kent merkezinde yer alması modern şehirciliğe aykırı.  Ancak bu araziler tamamen rant olarak da görülmemeli. Altın değerindeki askeri alanlar modern şehirciliğin tüm kuralları ile kentlere nefis peyzaj ve yeni nesil yapılar olarak kazandırılmalı. Bir nevi kentlerin vitrini olmalı. Bunu gerçekleştirirsek özlemle baktığımız Avrupa kentlerini yakalayabilir, aynı zamanda vatandaşlarımıza çok daha ucuza konut sağlayabiliriz. Çünkü konutta en büyük pay yüzde 50 hatta 60'ları bulan değerlerle arsa payları. Arsa arzı azalacağı için bir anda bu payları yüzde 30'lara çekmemiz mümkün olacak.”

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Özhaseki'den askeri arazilerle ilgili açıklama
  • 27.04.2017 09:01

Mehmet Özhaseki'den askeri arazilerle ilgili açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz sonrası şehir dışına taşın ...

Askeri arazilere ne olacak?
  • 18.01.2017 14:54

Askeri arazilere ne olacak?

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri arazilerin taşınması hakkında birtakım a ...

Ucuz konutun formülü askeri araziler!
  • 29.09.2016 10:40

Ucuz konutun formülü askeri araziler!

Kent merkezlerindeki askeri alanların şehir dışına alınması sonrası herkes tek b ...

İstanbul’da arazi mülkiyetinin yüzde 10’u askeri alanlar
  • 11.08.2016 17:30

İstanbul’da arazi mülkiyetinin yüzde 10’u askeri alanlar

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, "İstanbul ...