maritbet girişmaritbet
AVM projesi için 75 milyon EURO KREDİ!

AVM projesi için 75 milyon EURO KREDİ!

Garanti Bankası ve Yapı Kredi, ERIAPARTNERS Gayrimenkul Yatırım A.Ş. tarafından Antalya Lara'da geliştirilen TerraCity Alışveriş Merkezi için, 12 yıl vadeli 75 milyon Euro tutarında proje finansmanı kredisi sağladı

Açıklamaya göre, 120.000 m2 inşaat alanına ve 48.000 m2 kiralanabilir alana sahip AVM projesinin geliştirilmesinin sorumluğunu ERIAPARTNERS üstlendi. Gayrimenkul varlık yönetimi konusunda dünyanın önde gelen yatırım yöneticilerinden biri olan Pramerica Real Estate Investors projede uluslararası yatırımcı olarak görev aldı. AVM'nin 2011 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen, turizm sektörünün önde gelen şehirleri arasında yer alan Antalya'nın Türkiye'ye gelen döviz hacmine ve büyük bir işgücüne ev sahipliği yaptığını belirterek Antalya için çok önemli olan bu projeye katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Global kriz öncesinde olduğu gibi bu ve buna benzer, özellikle istihdam alanına olumlu katkılar sağlayacak her türlü nitelikli projeye finansman sağlamaya devam edeceklerinin altını çizen Güvenen, "Yapı Kredi olarak gayrimenkul sektörüne son 3 yılda yaklaşık 750 milyon dolar kaynak sağladık. Özellikle AVM, ofis, lojistik, otel, konut ve çok amaçlı gayrimenkul projelerinde yer alıyoruz. Bu projeyi de değerlendirirken lokasyon, mağaza karması, proje yönetimi, işletmesi ve kiralamasının sektördeki tecrübeli şirketler tarafından yapılması ve inşaat performansı gibi kriterleri göz önünde bulundurduk" dedi.

Sektördeki kırılganlığın nitelikli, farklılık oluşturan ve talebi iyi analiz edip ihtiyaca yönelik geliştirilen projelerle aşılacağına inandıklarını belirten Mert Güvenen, "TerraCity projesi her anlamda iyi yapılandırılmış bir proje. Türkiye'nin altıncı büyük şehri ve turizm merkezi olan Antalya'da gerçekleştirilen, iyi lokasyon, iyi yönetim, güçlü anchor mağazaların ve iyi mağaza karmasının bir araya geleceği projenin başarılı ve sürdürülebilir olacağına inancımız tam" dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren, Garanti Bankası Proje Finansmanından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, "Yaşadığımız son global krizle birlikte, Türkiye'de AVM yatırımları önemli ölçüde sorgulanır hale geldi. Geçmişte bu tip projelere finansman bulmak, varlık fiyatlarının sürekli arttığı ve likiditenin bol olduğu bir ortamda nispeten kolaydı. Ancak Garanti Bankası olarak kriz öncesinde bile bu alanda hızlı büyüme ve rekabet kaynaklı riskleri öngörerek çok seçici davranıyorduk. Kriz döneminde bu yaklaşımımızın ne kadar doğru olduğunu gördük. Şu anda da aynı yaklaşımımız sürüyor.
 
İnandığımız projelere ise her anlamda tam destek vermeye çalışıyoruz. Antalya TerraCity de inandığımız projelerden biri. Antalya, ülkemizin dışarıya dönük yüzü olarak ülke tanıtımında çok önemli bir yere sahip. Yaptığımız araştırmalarda Antalya halkının ve şehre gelen turistlerin ildeki AVM'lere ilgisinin yüksek olduğunu gördük. Bu yatırımın da Antalya için bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Pramerica'nın bu alandaki tecrübesi, projenin içeriği ve lokasyonu, potansiyel mağazaların bugünden projeye büyük ilgi duyması ve yatırımcıların yeni ekonomik dengeleri kabullenerek önemli oranda özkaynak katkısı sağlıyor olması, projenin bazı önemli artıları. Yapı Kredi ile işbirliği içinde Türkiye için önemli olduğunu düşündüğümüz bu projenin hayata geçmesinde katkımız olmasından çok memnunuz" dedi.
TerraCity Projesi, toplam 150 milyon Euro yatırım bedeli ile Antalya'da geliştirilen en büyük AVM olacak. 2011 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi planlanan Alışveriş Merkezi'nin 1.500 kişiye istihdam sağlaması ve yıllık tahmini 10 milyon ziyaretçi sayısıyla Antalya ve Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!
  • 20.05.2022 10:59

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özp ...

İsra Holding'den 'V' serisi
  • 24.03.2022 14:37

İsra Holding'den 'V' serisi

İsra Holding, 2022 Vizyonunu ve Yeni Projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ...

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!
  • 05.03.2022 17:38

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Digital Network Alkaş ve Öz ...