maritbet girişmaritbet
'AVM'ler cadde ve sokak mağazacılığına zarar vermemeli'

'AVM'ler cadde ve sokak mağazacılığına zarar vermemeli'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel, toplantıda alışveriş merkezlerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

Baran, Ankara'daki alışveriş merkezlerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda Baran, AVM yöneticilerine, ATO üyelerinin yüksek kiralardan şikâyetçi olduklarını söyledi. 

Türkiye'de ticaret envanterinin bulunmaması nedeniyle, ihtiyaçtan fazla AVM yapıldığını dile getiren Baran, “AVM'ler cadde ve sokak mağazacılığına zarar vermemeli” dedi. Devletin AVM yapılacak yerlerin tespiti ve çalışma koşulları konusunda müdahale etmesi gerektiğini belirten Baran, bazı Avrupa ülkelerinde alışveriş merkezlerinin kentin dışında yer aldığını ve haftanın bazı günlerinde kapalı olduklarını anlattı. AVM yöneticilerinin dile getirdiği sorunları da dinleyen Baran, “Sıkıntılarınızı bize iletin, bizler de ilgililere ulaştıralım. Bunun için buradayız. Kapımız sizlere 24 saat açık. Burası sizin eviniz” diye konuştu. Baran, AVM'lerin istihdam sağlayarak ülke ekonomisine ciddi katkılarda bulunduklarını ifade etti. 
 
Ankara Ticaret Odası'nın fiziki altyapısını iyileştirmek için yaptıkları çalışmalardan söz eden Baran, ithalat ve ihracat yapan ATO üyelerinin misafirleriyle görüşmelerini yapabilecekleri mekânlar hazırlayacaklarını bildirdi. 
 
ATO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Köylüoğlu da perakendecilerin sıkıntıda olduğunu, yerel markaları güçlendirerek AVM'lerde yer almalarını sağlamak gerektiğini belirterek, “Kazan-kazan ilkesinden hareketle herkesin elini taşın altına koyması lazım” diye konuştu.  
 
Toplantıda söz alan bazı işletme sahipleri de en büyük dertlerinin kiraların yüksekliğini olduğunu, cirolarının yüzde 10'unun kiraya gittiğini söylediler. 
 
AVM temsilcileri ise kiracı kaybetmemek için kira indirimi ve kur sabitlemesine gittiklerini ancak bazı kiracıların da ekonomik sıkıntıları bahane ederek kiralarını geciktirdiklerini kaydettiler. Ankara'da 2016 yılında meydana gelen terör saldırıları nedeniyle müşteri sayısının ciddi oranda düştüğünü, kurdaki artıştan dolayı maliyetleri kontrol edemediklerini ve karlılığını artıramayan esnafın sıkıntıda olduğunu dile getiren bir AVM yöneticisi, insanları sokağa çıkmaya ve alışveriş yapmaya teşvik edecek kampanyalar düzenlenmesini talep etti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara, dünyanın ilk "ekonomi ve iklim değişikliği" temalı fuarına hazırlanıyor
  • 12.03.2022 12:04

Ankara, dünyanın ilk "ekonomi ve iklim değişikliği" temalı fuarına hazırlanıyor

ATO Başkanı Gürsel Baran, "Türkiye'nin iklim değişikliği konusundaki düzenlemele ...

LG Electronics, Ankara'daki 12. mağazasını açtı
  • 21.10.2021 16:25

LG Electronics, Ankara'daki 12. mağazasını açtı

LG Electronics, Ankara’nın 12. LG Brandshop’unu Ankara Ticaret Odası (ATO) Başka ...

ATO'dan konutta tek oranlı KDV uygulaması önerisi!
  • 24.06.2021 16:36

ATO'dan konutta tek oranlı KDV uygulaması önerisi!

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baran, yönetim kurulu üyeleriyle Hazine ...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 80'i tamamlandı
  • 13.10.2020 09:53

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 80'i tamamlandı

Tamamlandığında Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2’nci havalimanı olaca ...

Gayrimenkul sektörü temsilcileri ATO’da buluştu
  • 11.01.2019 14:09

Gayrimenkul sektörü temsilcileri ATO’da buluştu

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, gayrimenkul sektörü temsilcileri ile A ...

Gayrimenkul sektörü ATO'da buluştu
  • 12.07.2018 15:09

Gayrimenkul sektörü ATO'da buluştu

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran: "Ankara zenginleşiyor. Bu, şehirde konu ...