maritbet girişmaritbet
Avrupa’nın en büyük otomotiv AVM’si Ankara’da!

Avrupa’nın en büyük otomotiv AVM’si Ankara’da!

Esenboğa yolunda 375 dönümlük alanda yapımı hızla süren ve Kent’teki tüm oto galerilerini bünyesinde toplayacak OTONOMİ, Eylül’de faaliyete geçiyor.

Ankara'da yapımı hızla süren Avrupa'nın en büyük otomotiv AVM' sinin faaliyete geçişi için geri sayım başladı. Başkent'teki tüm oto galerilerini bünyesinde toplayacak OTONOMİ, Eylül ayında faaliyete geçmeye hazırlanıyor.

Başkent Oto Galericiler Derneği tarafından Mayıs 2013'te, Esenboğa yolunda  375 dönümlük alan üzerinde temeli atılan proje, iki yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlanarak faaliyete geçiyor. Yaklaşık 850 milyon lira ile Ankara'daki en büyük özel sektör yatırımlarından biri olan mega proje, otomobil tutkunlarını,  bu işin ticaretini yapanlarla prestijli, özel bir mekanda buluşturacak. OTONOMİ, galerilerin yanı sıra sosyal donatı ve yaşam alanları ile sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da benzeri olmayan bir proje. Vatandaşlar, OTONOMİ de kandırılma endişesi olmadan gönül rahatlığı ile otomobil alabilecek. 

Otomotivde yeni bir dünya kuruluyor

OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç'un verdiği bilgilere göre, yerleşke içinde oto galerileri 375 bin metrekarelik bir alanda toplanacak. OTONOMİ de 551 showroom ve 10 oto plazanın yanı sıra 13 işyerinden oluşan teknik servis bölümü, meydan ticarethane ve ofisleri 28 işyeri, 48 ofis, akaryakıt istasyonu ve bir beş yıldızlı otel yer alacak. Cafe ve restorantlar, bankalar, noter ve trafik tescil bürosunun da yer alacağı OTONOMİ, sadece araç alım-satımının yapıldığı bir merkez değil, aynı zamanda kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden alışveriş köyüne tüm yaşam alanlarıyla adeta küçük bir şehir olacak. 
OTONOMİ'nin kar amacı gütmeden, tamamen öz sermayeyle gerçekleştirilen bir proje olduğunu söyleyen Erkoç, ‘'Biz Ankara'da sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu ve Avrupa'nın da en büyük otomobil dünyasını inşa ediyoruz” diyor.  Erkoç, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak OTONOMİ' nin en büyük katkısının istihdama olacağını vurguluyor.

Günde 11 bin ziyaretçiyi ağırlayabilecek

OTONOMi, günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayacak ve yapılan trafik etütlerinde 9 bin aracın aynı anda giriş çıkış yapabileceği kapasitede tasarlandı. Otomobil ya da başka bir motorlu araç almak isteyenler, sıfır ya da ikinci el, aradığı her modeli, aynı anda 12 bin aracın sergileneceği OTONOMİ de bulabilecek. Alıcı beğendiği ve satın almaya karar verdiği aracı OTONOMİ içerisindeki pistte test edebilecek , aracın A'dan Z'ye tüm kontrolünü yaptırabilecek. Bu kontrol sonucu sağlam çıkan araca OTONOMİ tarafından 1 yıllık garanti verilecek.  
Noter, banka, trafik tescil büroları gibi kamu hizmet binalarının da hizmet vereceği OTONOMİ' den araç satın alanlar, gönül rahatlığı içinde buradan ayrılabilecek.

OTONOMİ de insanların keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hemen her gün değişik etkinlikler düzenlenecek.  Otomobil tutkunları, araç satın almayı düşünmeseler bile hafta içi ya da hafta sonu aileleriyle birlikte burada keyifli bir gün geçirebilecekler.

 Ankara trafiği rahatlayacak

İçişleri Bakanlığı'nın 2008 yılında yayımladığı genelge ile kent merkezinde faaliyet gösteren oto galerilerinin tamamına şehir dışına taşınma zorunluluğu getirildiğini anımsatan Erkoç, ‘'Ankara dışındaki tüm illerde genelgenin gereği yapıldı. Ankara'da da valilik ve belediye, genelgenin gereğini yerine getirmek için OTONOMİ' nin tamamlanmasını bekliyor. Bu nedenle bu iki kurumdan büyük destek görüyoruz. OTONOMİ tamamlanır tamamlanmaz, kent merkezinde oto galerilerinin faaliyeti yasaklanacak” diye konuştu. Ankara trafiğinin, 13 binin üzerindeki aracın çekilmesiyle rahatlayacağını belirten Erkoç, oto galerilerin yoğunlaştığı Emek, Bahçeli, Aydınlık evler, Cebeci ve Çankaya'daki kaldırım işgalleri, otopark sorununun da son bulacağına işaret etti. 

Tüm yatırımcılar için cazip

OTONOMİ'nin, kamu yararına yapılan bir proje olduğu için yatırımcılar için son derece cazip olduğunun altını çizen Erkoç, ‘'OTONOMİ de Kent merkezinde yeni yapılan konut ya da iş yerlerinin metrekare fiyatları 7-8 bin lira iken OTONOMİ de 2 bin 500 liradan başlıyor. Bu nedenle de yüzde 92 doluluk oranını yakaladık. Sadece oto galericiler değil, yatırım arayışındaki herkes OTONOMİ' ye ilgi gösteriyor” diyor.

Erkoç, OTONOMİ'yi havalimanının yanı başında kurarak hedef kitlesini genişlettiklerini, Türkiye'nin her yerinden bir saatte OTONOMİ' ye ulaşmanın mümkün olacağını kaydediyor. 

Yorum Yaz