maritbet girişmaritbet
İzmir'deki Kemeraltı Çarşısı 128 kamerayla izlenecek

İzmir'deki Kemeraltı Çarşısı 128 kamerayla izlenecek

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, 176 hektarlık alanda kurulu Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın 7/24 izlenebileceğini söyledi.

Dünyanın en büyük açık hava çarşıları arasında yer alan Kemeraltı, 2017 yılında MOBESE kameralarının hizmete girmesiyle daha güvenli hale gelecek. 

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, yaptığı açıklamada, 176 hektarlık alanda kurulu tarihi çarşının 350 yıla yakın süredir kentin ticari yaşamına önemli katkılarda bulunduğunu belirterek çarşının çevre illerden gelen ziyaretçiler ve turistlerin de gözde alışveriş merkezi olduğunu anlattı.

Çalışmalara kasım ayında başlanacak 

Kemeraltı'nda 12 bin esnafın iş yaptığını aktaran Kaya, çarşının organize sanayilerden bile daha büyük olduğunu ve daha fazla istihdam sağladığını dile getirdi. Kaya, AVM'lerin son dönemlerde ön plana çıkmasıyla vatandaşın ilgisini çekmeye ve tarihi alanı canlandırmaya yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. 

Çarşıda yaşanan güvenlik sorunlarının önüne geçilmesi konusunun gündeme geldiğini ve Başbakan Binali Yıldırım'ın esnafın MOBESE kamera isteğini geri çevirmediğini belirten Kaya, "Sayın Başbakanımız söz konusu Kemeraltı olunca elini taşın altına koydu. Sayın Başbakanımızın desteğiyle ilk ödenek geldi. Çalışmalara kasım ayında başlanacak." diye konuştu.

Kameraların takılacağı 34 nokta tespit edildi

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda MOBESE kameralarının takılacağı 34 noktanın tespit edildiğine işaret eden Kaya, çarşının 128 güvenlik kamerasıyla 7 gün 24 saat izlenebileceğini söyledi. Kaya, şöyle devam etti:

"2017 yılında MOBESE kameralarının hizmete girmesiyle birlikte çarşımız daha güvenli hale gelecek. İşlerimiz daha çok artacak. Zaman zaman bazı çevreler İzmir'in en eski çarşısı Kemeraltı'yla ilgili olumsuz şeyler ortaya atıyorlar. Biz her fırsatta çarşımızın ne kadar güvenli bir alan olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Kameraların hizmete girmesiyle çarşımız yine eski kalabalık günlerine kavuşacak. Kazanan İzmir'imiz, kent ekonomisi olacak. 2017, Kemeraltı Çarşısı'nın yılı olacak. Artık çarşımız hak ettiği yere gelecek. Binali Bey sağ olsun ne istersek hemen yerine getiriyor. Geçen aylarda esnafımız Turizm Enformasyon Bürosu istedi, Başbakanımızın talimatıyla hemen büromuza kavuştuk. Bize bu kadar iyilik yapan Başbakanımıza Ankara'ya gidip teşekkür edeceğiz."

Çarşı için büyük bir gelişme

Kemeraltı esnafından Niyazi Selçukoğlu ise çarşıya MOBESE sistemi kurulacağı haberinin herkesi çok mutlu ettiğine dikkati çekerek "Çarşımızda kavga, gürültü, hırsızlıklar oluyordu. Binali Bey'in çarşımıza ilgisi çok büyük. Yaptığı her şey için kendisine teşekkür ederiz." dedi.

Esnaf Ali Karagöz de "Kamera sisteminin kurulması çarşımız için büyük bir gelişme. Çok memnunuz. İzmirliler artık daha güvenli olarak buraya gelip alışveriş yapacaklar. Bu çalışmada en büyük katkı Binali Bey'in. Esnafın yüzü, kısacası tüm İzmir'in yüzü yeniden gülecek." görüşünü kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir'deki Kemeraltı Çarşısı 128 kamerayla izlenecek
  • 12.10.2016 12:37

İzmir'deki Kemeraltı Çarşısı 128 kamerayla izlenecek

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, 176 hektarlık alanda kurulu Ta ...

Osmanlı hanı turizme hizmet ediyor
  • 16.05.2016 11:56

Osmanlı hanı turizme hizmet ediyor

Osmanlı döneminde önemli ticaret şehirlerinden İzmir'in tarihi Kızlarağası Hanı, ...

İzmir Kemeraltı Çarşısı yeniden çekim merkezi olacak!
  • 11.06.2013 09:23

İzmir Kemeraltı Çarşısı yeniden çekim merkezi olacak!

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Gönen Eczacıbaşı, Öz ...

Ertuğrul Günay: AVM'lerin açılmasını çağın dayatması olarak anlayışla karşılıyorum!
  • 15.12.2012 08:33

Ertuğrul Günay: AVM'lerin açılmasını çağın dayatması olarak anlayışla karşılıyorum!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şehirlerde alışveriş merkezleri (AVM) aç ...

İzmir Kemeraltı Çarşısı'na ilgi her geçen gün azalıyor!
  • 30.08.2012 10:45

İzmir Kemeraltı Çarşısı'na ilgi her geçen gün azalıyor!

İzmir'in gözbebeği sayılan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na tüketicilerin gösterdiği ...