maritbet girişmaritbet
Kavukların projesi 300 milyon dolara mal oldu

Kavukların projesi 300 milyon dolara mal oldu

Işıkkent Otogar'ın karşısında 51 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak alışveriş merkezini İzmir'e kazandırmak isteyen grup, 12 mimarlık bürosu arasından Amerikalı HOK Grubu'na mimari projeyi çizdirdi

Işıkkent Otogar'ın karşısında 51 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak alışveriş merkezini İzmir'e kazandırmak isteyen grup, 12 mimarlık bürosu arasından Amerikalı HOK Grubu'na mimari projeyi çizdirdi

 Gayrimenkul sektöründe 5 yılda 5 kat büyüme hedefi koyan, Bayraklı Tower projesinde de ofislerin yüzde 90'lık bölümünü kısa sürede satmayı başaran Kavuklar Grubu, Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezini İzmir'de kuracak. Işıkkent Otogar'ın karşısında 51 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak alışveriş merkezini 300 milyon dolarlık yatırımla İzmir'e kazandırmak isteyen grup, 12 mimarlık bürosu arasından Amerikalı HOK Grubu'na mimari projeyi çizdirdi. Amerikalı ünlü bir grup olan Jones Lang Lasalle tarafından uygulanacak proje için son hazırlıkları yapan Kavuklar, 2013 yılbaşında alışveriş merkezinin temelini atacak.

MİMARLAR AMERİKALI

 Kavuklar Grubu olarak bugüne kadar 200 bin metrekarelik konut projesini tamamlayarak sahiplerine teslim ettiklerini açıklayan Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grubu Başkanı Metehan Kavuk, 2014 yılı sonuna kadar da 500 bin metrekarelik projelerini bitirmeyi amaçladıklarını söyledi. En önemli projelerinden biri olan 27 katlı 171 ofise sahip olacak Kavuklar Tower'ın başarılı bir satış grafiği çizdiğini ve ofislerin yüzde 90'lık bölümünün satıldığını dile getiren Kavuk, bu yılın sonunda ofisleri teslim etmeye başlayacaklarını kaydetti.

2013'TE BAŞLAYACAK

 2013 yılında başlayacakları projelerden alışveriş merkezinin Türkiye'nin en büyüğü olacağını belirten Kavuk, "Işıkkent Otogar'ın karşısındaki alanda inşa edecekleri alışveriş merkezinde 51 bin metrekare kiralanabilir alan olacak. Projenin mimarisi için 12 uluslararası mimarlık grubu yarıştı. Sonunda dünyaca ünlü Amerikalı HOK Grubu proje mimarlığını kazandı. Yine Amerikalı ünlü bir grup olan Jones Lang Lasalle tarafından proje hayata geçirilecek. Toplam 300 bin metrekarelik inşaat yapılacak. Bu 300 milyon dolarlık bir proje. İzmir'in en büyük AVM'si olacak. Kısa süre içinde bu alışveriş merkezini kente kazandırmak istiyoruz" dedi.

KENT YENİLEME PROJESİ

 Miray İnşaat ile birlikte Bayraklı Tower projesini 18 ayda tamamlayarak teslim edeceklerine dikkat çeken Kavuk, başlayacak projelerinde de söz verdikleri zamanda teslim garantisi vereceklerini vurguladı. AVM ile birlikte Altındağ'da bin konutluk kent yenileme projesi ile EVKA 3'te ultra lüks 60 konut projesine de 2013 yılında başlayacaklarını anlatan Kavuk, ortağı oldukları Malatya Girişim Grubu'nun da Malatya'da Hilton Oteli inşaatını sürdürdüğünü kaydetti.

Dünyadaki trendleri izliyor

 Fransa'nın Cannes kentinde yapılan ve dünyanın yakından takip ettiği MAPIC ve MIPIM fuarlarına sürekli katıldıklarını belirten Metehan Kavuk, bu fuarlarda dünyadaki konut ve alışveriş merkezi trendlerini yakından görme imkanı bulduklarını söyledi. Ayrıca dünyanın önde gelen gayrimenkul firmalarının katıldığı forumlarda yer aldıklarını dile getiren Kavuk, "Dünya Gayrimenkul sektöründe sürekli değişen trendleri bu sayede yakından takip ediyoruz. Projelerimizde de yeni trendleri uyguluyoruz. Bundan sonra da uluslararası organizasyonlara büyük önem vereceğiz. İzmir'e çok farklı ve güzel eserler kazandırmak istiyoruz" dedi.

Yeni Asır

Yorum Yaz