maritbet girişmaritbet
Marmara Forum AVM’de son durum

Marmara Forum AVM’de son durum

CHP’li Hüseyin Sağ, AVM’nin kaçak olarak işletildiğini iddia ederek konuyu İBB Meclisi’ne taşıdı.

İBB'ye terk etmesi gereken alanları vermediği gerekçesiyle geçtiğimiz Mayıs ayında otoparkı mühürlenmesine rağmen çalışmaya devam eden AVM ile ilgili CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis Üyesi Hüseyin Sağ bir kez daha soru önergesi verdi.

Topbaş'a hakarettir!

Marmara Forum AVM'nin Eylül ayındaki meclis oturumunda İBB'ye hisse ve arsa teklif ettiğini ve bununla ilgili Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a protokol yapma etkisinin verilmek istendiğini hatırlatan Sağ, gazetemize konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Bu İBB Meclisi'nde bir ilktir” diyen Sağ, “Kaçak yerlerin karşılığında adam Büyükşehir Belediyesi'ne hisse ve arsa veriyor.Böylelikle kaçak yerleri yasal hale gelecekti? bu hukuksuzluğun altına da Sayın Kadir Topbaş'ın imza atması isteniyordu. Bu Topbaş'a da bir hakarettir aslında. Allah'tan durumun vahametini o zaman dile getirdik ve teklif müdürlüğüne geri çekildi” diye konuştu. 

Olası kazada İBB sorumlu

Meclis'in Çarşamba günkü oturumunda verdiği önergede de AVM'nin kapatılması gerektiğini gündeme getiren Sağ, “İBB tarafından yapı tatil tutanağı ile mühürlenen ve ruhsatı iptal edilen binanın kullanım izin belgesinin de iptal edildiği net olarak görülmektedir. Yani tüm mağazaların işletme ruhsatları dahil İBB tarafından iptal edilmiştir. Yani şu an binlerce kişinin ziyaret ettiği AVM kaçak olarak hizmet vermektedir. Normal vatandaşın işyeri ruhsatsız olsa ertesi gün kapatılır. Ancak 300 markanın hizmet verdiği kaçak olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Ziyaretçilerin başına gelebilecek bir kazada Belediye olarak sorumlu olacak. İBB tarafından tüm izinlerin iptal edildiği AVM nin ivedilikle mühürlenerek kapatılması gerekmektedir, yasal bir zorunluluktur” şeklinde konuştu. Sağ'ın önergesi oybirliği ile başkanlık makamına havale edildi.

Ne olmuştu?

2008 yılında henüz temeli dahi atılmadan imar planına aykırılık nedeniyle mühürlenen Marmara Forum, yapı tatil tutanağı düzenlenmesi üzerine kaçak durumuna düştü. Düzenleme değişikliği yapılarak 2009'da temeli atılan AVM, 2011'de yılında hizmete açıldı. Ancak hizmete açılan AVM'nin imar planlarındaki kullanım haklarıyla ilgili sorunlar oluştu. Buna göre belediyenin kullanımına verilmesi gereken alanların terk edilmeden otopark olarak kullanıldığı ifade edildi. Bunun üzerine Kayıs ayında otopark girişlerini belediye araçlarıyla kapatan İBB zabıta ekipleri otoparkı mühürledi. Otoparkla ilgi imar planındaki sıkıntıların  giderilmesini isteyen AVM yönetimi, Büyükşehir Belediyesi'ne AVM alanındaki arsalardan hisse teklif etti. Ayrıca, Bakırköy Adliyesi'nin üst tarafında açık otopark olarak kullanılan 16 dönüm araziyi de bedelsiz vermeyi taahhüt etti. Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediye meclisine sunulan teklif yeniden değerlendirilmek üzere geri gönderildi. 

 

Gazete İstanbul / Emek Karakaş
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!
  • 25.10.2022 16:36

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!

BELBİM-Mastercard iş birliği kapsamında İstanbul toplu ulaşımında İstanbulkart'ı ...