maritbet girişmaritbet
Marmara Forum'un ofis kısmı artık İBB'nin!

Marmara Forum'un ofis kısmı artık İBB'nin!

Bakırköy'de bulunan Marmara Forum AVM’nin kaçak kısımları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yapılan şartlı bağış ile 'yasal' hale geldi.

Taraflar arasındaki protokole göre İBB'ye, ofislerin bulunduğu 100 milyon lira değerindeki bina ve bir arsa devredildi. Devir işlemi tamamlanınca, İBB'den kiracılara ‘Bulunduğunuz ofisi boşaltın. Orayı hizmet binası olarak kullanacağız' yazısı gitti. Aralarında yabancı firmaların da olduğu kiracılar ise 10 yıllık kontratlarını olduğunu belirterek konuyu yargıya taşıdı.

İBB ile Marmara Forum'un sahibi Multi Otuzbeş Geliştirme Yatırım İnşaat ve Tic. A.Ş arasında yürütülen görüşmeler geçtiğimiz 30 Haziran'da kararaİBB ile Multi anlaştı kiracılar ortada kaldı bağlandı. Karar gereği, AVM'de bulunan kaçak yapıların yasal hale gelebilmesi için, ofis olarak kullanılan Garden Office binası ve aynı bölgede bulunan 16 bin metrekarelik arsa İBB'ye devredildi.

YENİ EV SAHİBİNİZ ARTIK İBB

Taraflar, yapılan protokol sonrası el sıkışarak masadan kalkarken, kiracılara yazılar gitmeye başladı. İlk yazı 1 Temmuz tarihli. Multi Emlak Geliştirme'den giden yazıda özetle “Bulunduğunuz binanın mülkiyeti 30 Haziran'da İBB'ye devredildi. Bu tarih itibari ile kiraya veren taraf artık İBB; bilginiz olsun” denildi.

15 GÜN İÇİNDE BOŞALTIN

Kiracılara ulaşan ikinci yazı ise 22 Temmuz tarihli. İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı'nın gönderdiği ihtarnamede özetle şöyle denildi: “Multi'nin kiracısı olduğunuz anlaşılıyor. Ancak bulunan binanın mülkiyeti belediyemize geçti. Bu binayı, hizmet binası olarak kullanacağız. Sizinle de kira sözleşmesi devam ettirilmeyecek. Bulunduğunuz yeri 15 gün içinde boşaltarak belediyemize teslim edin.”

Gelen yazılarla şaşkınlık yaşayan kiracılar, binadaki güvenlik, temizlik, danışma gibi birimlerin kaldırıldığını gördü. Kiracılar, bir yandan Multi ile temasa geçerek sorunun çözümünü isterken, İBB'den ise süre uzatım talebinde bulundu.

BİLİRKİŞİLER RAPOR HAZIRLADI

Kiracılar bir yandan da konuyu yargıya taşıdı. Binada kiracı olarak bulunan şirketlerden Eofis Gayrimenkul Danışmanlık, Metro Properties Gayrimenkul Yatırım A.Ş, Estelife Medikal Sağlık Hizmetleri ve CIAT Isıtma Sağ. Havalandırma Sis. Ve Tic. San. A.Ş adına tespit davası açıldı. Bakırköy Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada, mahkemenin bilirkişi heyeti oluşturması talep edildi. İki kişilik bilirkişi heyeti, binaya giderek incelemelerde bulundu. Tespit edilen eksiklikler görüntülendi. Heyet, raporunu 3 Ağustos'ta mahkemeye sundu.

marmara forum ofisleriKartla geçilebilen turnikelerde devre dışı kaldı.

10 YILLIK KİRA SÖZLEŞMELERİ VAR

Bir kısım kiracı adına davayı açan Av. Bülent Ernas “Buradaki kiracıların 10 yıllık kira sözleşmesi var. Hemen her kiracı, 1'er milyona yakın harcama yaptı. Asgari yapılan 10-12 milyon liralık harcama var. Öte yandan, kiracıların belli bir prestiji söz konusu. Şimdi 15 gün içinde boşaltılması isteniyor. Ki bu teknik olarak da mümkün değil. İlgili firma Multi hakkında hukuki ve cezai sorumluluğa ilişkin davaları açacağız” şeklinde konuştu.

marmara forumBinada tek güvenlik görevlisi kaldı. Raporda, görevlide arama dedektörü bulunmuyor.

İBB BOŞALTACAK, İGDAŞ GEÇECEK

Edinilen bilgilere göre, İBB anılan binaya, Merter'de bulunan ek hizmet binasını taşıyacak. İBB'nin boşaltacağı Merter'deki binaya ise, mülk sahibi olan İGDAŞ'ın kullanması planlanıyor.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Multi Turkey, Marmara Forum ve Forum Mersin'i yeniledi
  • 25.12.2021 09:25

Multi Turkey, Marmara Forum ve Forum Mersin'i yeniledi

Multi Turkey, yüzölçümü 200.000 metrekareyi aşan perakende gayrimenkul varlığını ...

Marmara Forum AVM'ye TSE Covid-19 Belgesi!
  • 26.10.2020 17:47

Marmara Forum AVM'ye TSE Covid-19 Belgesi!

Dünyaca ünlü mağazaların yer aldığı Marmara Forum AVM'ye, TSE Covid-19 Güvenli H ...

Marmara Forum'a mükemmellik sertifikası!
  • 06.02.2018 11:26

Marmara Forum'a mükemmellik sertifikası!

TripAdvisor'ın kullanıcıları, seyahatlerini mükemmel hale getiren işletmeler ara ...

Marmara Forum'un ofis kısmı artık İBB'nin!
  • 25.08.2016 12:55

Marmara Forum'un ofis kısmı artık İBB'nin!

Bakırköy'de bulunan Marmara Forum AVM’nin kaçak kısımları, İstanbul Büyükşehir B ...

Marmara Forum bağış karşılığı yasallaşıyor
  • 12.05.2016 09:16

Marmara Forum bağış karşılığı yasallaşıyor

Bakırköy’de 7 yıldır kaçak olarak faaliyet gösteren Marmara Forum AVM, İstanbul ...

Marmara Forum AVM’de son durum
  • 17.10.2015 23:28

Marmara Forum AVM’de son durum

CHP’li Hüseyin Sağ, AVM’nin kaçak olarak işletildiğini iddia ederek konuyu İBB M ...