maritbet girişmaritbet
Prime Mall Gaziantep AVM, European Property Awards ile güldü!

Prime Mall Gaziantep AVM, European Property Awards ile güldü!

Prime Mall Gaziantep’e açıldığı hafta tarafından Avrupa’nın En İyi Perakende İş Geliştirme ve Mimari ödülü verildi

Dünyanın gayrimenkul sektöründeki en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen “European Property Awards” 1995'ten beri veriliyor ve 15 ayrı kategoride yarışan katılımcılar kendi kategorilerinde önce ülkelerinde, sonra Avrupa'da seçildikten sonra dünya finalinde yarışmaya hak kazanıyor. European Property Awards ödülleri emlak, gayrimenkul ve yatırım sektörlerinde mükemmelliğin sembolü olarak görülüyor. Herhangi bir kuruluştan destek almadan bağımsızlığını koruyan ödül için yarışan projeler öncelikle ulusal boyutta tasarım, imar, inşaat, proje kapsamı, proje geliştirme, mimari ve pazarlama konularında her biri farklı bir disiplinden saygın, deneyimli ve bağımsız bir jüri tarafından değerlendiriliyor.

Prime Development'ın Gaziantep projesi, 25 Eylül'de Londra'daki törende Avrupa' dan gelen adaylar arasında 2 ayrı kategoride en iyi proje seçildi.

Prime Mall Gaziantep fark yarattı

Gaziantep ve Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi Prime Mall Gaziantep, European Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) tarafından Avrupa'nın “En İyi Perakende Geliştirme” ve “En İyi Perakende Mimari” ödüllerine layık görüldü.

Prime Mall Gaziantep Avrupa'nın en iyi perakende iş geliştirme ödülüne layık görüldü

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ve  Avrupa'nın en iyi gayrimenkul projelerinin seçildiği törende, geçen hafta görkemli bir törenle açılan Prime Mall Gaziantep, prestijli iki büyüködülün sahibi oldu.  Dünya genelinde toplam 2,5 milyar USD yatırımı bulunan Prime Development'ın; 150 milyon USD yatırımla hayata geçirdiği  ve Rolex, GAP, Starbucks, Mothercare, Hayal Kahvesi, Köfteci Ramiz, Jeanslab, Fred Perry, Yargıcı gibi markaları Gaziantep pazarıyla ilk kez tanıştıran Prime Mall Gaziantep'te kiralama oranları kısa sürede yüzde 95'e ulaşmıştı. Sadece Gaziantep'in değil, bölgenin en büyük ve iddialı alışveriş merkezi olan ve açılışından beri yaptığı tüm etkinliklerle de  bölgede fark yaratan Prime Mall Gaziantep “Avrupa'nın En İyi Perakende Geliştirme” ödülüne layık görüldü.

Prime Mall Gaziantep tasarımında yerel unsurlar ile Avrupa'nın en iyi mimari ödülüne de layık görüldü

Prime Mall Gaziantep, çağdaş unsurlarla zengin yerel kültürleri ortak bir potada eriten tasarımıyla Europe Property Awards tarafından yapılan değerlendirmede en büyük mimari ödüle layık görüldü. Günümüz teknolojilerinin tüm olanaklarının kullanıldığı alışveriş merkezinin dış tasarımında Gaziantep'in meşhur baklavasından esinlenildi. Korkuluklarda kullanılan fıstık ağacı dizaynı ve baharat renkleri, bölgesel özelliklere vurgu yapılmak için özellikle seçildi. Tüm bunların yanı sıra geri dönüşümlü yapı malzemeleri kullanılmasına ve enerji tüketiminin her zaman optimum düzeyde tutulmasına da büyük önem veren Prime Mall Gaziantep, Europe Property Awards tarafından “Avrupa'nın En İyi Perakende Mimari” ödülünün de sahibi oldu.

Prime Development CEO'su Dr. Artuğ Çetin, “Prime Mall Gaziantep, Türkiye'nin en iyi perakende geliştirme ve en iyi Mimari proje ödüllerini alınca Avrupa'nın da en iyi projesi olacağını hissetmiştim” dedi ve Londra'daki bu dereceyi aldıktan sonra da dünyanın en iyisi seçilmeyi beklediklerini söyledi. Çetin, “Londra'da dünyanın en iyisi seçilmek bizi şaşırtmaz profesyonel ekibimiz ve Gaziantep bunu hakediyor. Bu nedenle ben ekibimizden emin olarak bunu iddia ediyorum” diye konuştu.  Gaziantep'in Avrupa'yı temsil ederek dünyanın en iyi projeleri arasında yer alacak olmasından gurur duyduklarını ifade eden Çetin, “Gaziantep gibi marka bir şehirde yer alan projemizle Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyisi seçilerek Gaziantep'e layık olduğumuzu göstermiş olduk” dedi.

Dr. Artuğ Çetin, bu tür ödüllerin uluslar arası arenada Türkiye için referans kaynağı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
 “Türkiye'nin ve Gaziantep'in adını tüm dünyaya duyurmuş olmaktan mutluyuz. Bölge ekonomisini pozitif etkileyecek yatırımlarla farklı bir çekim alanı yaratmayı hedefliyoruz. Antakya ve İskenderun'daki projelerimizin ardından Prime Mall Gaziantep'in bağımsız kurullarca ödüle layık görülmesi, Türkiye'ye yönelik emlak yatırımlarını arttırma motivasyonumuzu güçlendirmiştir. Türkiye'nin ve Gaziantep'in ismini tüm Avrupa'ya duyurmuş olmak bizi çok mutlu etti. Gaziantep halkının da beğenisini kazanacağına inanıyoruz. Prime Mall Antakya projesi ile dünyanın en iyisi olmuştuk, Prime Mall Gaziantep projesi ile yine dünyanın en iyisi unvanını Gaziantep'e kazandıracağız.”

Prime Devolopment'in ödüllü projeleri

Prime Development tarafından projelendirilen Prime Mall Antakya'da 2009 yılında uluslararası saygınlığa ve üne sahip International Property Awards tarafından “Türkiye'nin En İyi Ticari Projesi”, “Avrupa'nın En İyi Ticari Projesi” ve “Dünyanın En İyi Ticari Projesi” ödüllerine layık görülmüştü.Bu geleneği henüz yeni açılan Prime Mall Gaziantep içinde sürdüren Prime Development'in son hedefi Dünyanın En iyi Ticari Projesi Ödülünü Gaziantep'e de taşımak.

Kısaca Prime Mall Gaziantep hakkında:

Gaziantep ve Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi Prime Mall Gaziantep “farklı”mottosuyla 13.09.2013 tarihinde açıldı.Gaziantep'te Nisan 2012 yılında yapımına başlanan PRIME MALL GAZİANTEP Alışveriş Merkezi; planlanan süreden 4,5 ay önce ve toplamda 16 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı. PRIME MALL GAZİANTEP Alışveriş Merkezi'nin yatırımını, yapımını ve işletmesini üstlenen Prime Development; mimarları, mühendisleri, kiralama ve finans konularında yetkin isimleri bir araya getiren uzman kadrosuyla ticari gayrimenkul geliştirme, pazarlama, kiralama ve işletme alanlarında başarılı projelere imza atıyor. Prime Development, gayrimenkul sektöründe, üstlendiği ve yürüttüğü projeleri başarıya ulaştıracak doğru ve yaratıcı çözümler üretiyor. Alışveriş merkezi projesi geliştirme ve yönetimi konularında 10 yıldan fazla uluslararası deneyime sahip profesyonel ekibiyle tasarımı, işlevselliği, konforu, sosyal sorumluluğu ve çevreye duyarlılığı esas alan bir yaklaşımı benimsiyor.Prime Mall İskenderun ve Prime Mall Antakya'nın ardından açılan Prime Mall Gaziantep; 56.000 m2 kiralanabilir alanı, 160.992 m2 inşaat alanı ve 165 mağazası ile yıllık 10 milyon ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor.Gaziantep pazarında ilk kez yer alan ulusal ve uluslararası markalara ev sahipliği yapan Prime Mall Gaziantep; 2500 kişiye istihdam sağlıyor.

Kısaca Prime Development hakkında:

Japonya'dan İngiltere'ye kadar uzanan yaklaşık 15 ülkede 2,5 Milyar dolardan fazla gayrimenkul     yatırımı bulunan Prime Development, perakende sektöründe, üstlendiği ve yürüttüğü projeleri başarıya ulaştıracak doğru ve yaratıcı çözümler üretiyor. Alışveriş merkezi projesi geliştirme ve yönetimi konularında 10 yıldan fazla uluslararası deneyime sahip profesyonel ekibiyle tasarımı, işlevselliği, konforu, sosyal sorumluluğu ve çevreye duyarlılığı esas alan bir yaklaşımı benimsiyor.

Proje geliştirme uzmanları, mimarlar, inşaat mühendisleri, kiralama ve finans uzmanları, alışveriş merkezi yönetimi ve pazarlaması konularında yetkin isimleri bir araya getiren kadrosuyla, başarısı garantili projelere imza atıyor.

Geliştirip tamamladığı her alışveriş merkezinin yönetimini de üstlenen Prime Development, Türkiye yatırımlarına Prime Mall İskenderun, Prime Mall Antakya'nın ardından Prime Mall Gaziantep ile büyüyerek devam ediyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AURA Design Studio, European Property Awards’tan iki ödül aldı!
  • 25.01.2022 10:18

AURA Design Studio, European Property Awards’tan iki ödül aldı!

AURADS, European Property Awards kapsamında “Residential High Rise Architecture” ...

"AVM'ler 11 Mayıs'ta açılıyor"
  • 04.05.2020 19:37

"AVM'ler 11 Mayıs'ta açılıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulu ...

Büyükyalı'nın loft dairesi "Avrupa'nın en iyisi" seçildi!
  • 06.12.2018 11:05

Büyükyalı'nın loft dairesi "Avrupa'nın en iyisi" seçildi!

Büyükyalı’nın loft daireleri Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri kapsamında “Avru ...

"İki design group", Londra'dan yine ödülle döndü
  • 04.12.2018 11:47

"İki design group", Londra'dan yine ödülle döndü

iki design group, 3 Aralık gecesi Londra'da gerçekleşen Avrupa Gayrimenkul Ödüll ...

İstanbul Tower 205’e European Property Awards’tan 2 ödül!
  • 14.09.2018 13:53

İstanbul Tower 205’e European Property Awards’tan 2 ödül!

İstanbul Tower 205, European Property Awards 2018-2019'da En İyi Ticari Yüksek B ...

YDA Center'a Avrupa'dan "en iyi ofis mimarisi" ödülü
  • 03.11.2017 13:17

YDA Center'a Avrupa'dan "en iyi ofis mimarisi" ödülü

YDA Center İş ve Yaşam Merkezi, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde (European Proper ...