maritbet girişmaritbet
Taksim AVM'ye, Danıştay 'Dur' dedi!

Taksim AVM'ye, Danıştay 'Dur' dedi!

Taksim’de dört yıl önce başlayan ve mahkemelik olan 17 katlı otel, rezidans ve AVM inşaatında sona gelindi.

Dört yıl önce Taksim'de, tarihi Maksim Gazinosu ile Majik Sineması'nı da içine alan ve büyük bölümü imarda “yeşil alan” olarak geçen arazide 17 katlı otel, rezidans ve AVM inşaatı başladı. İnşaata komşu otellerden birkaçının sahibi Ali Durucan, o tarihten bugüne inşaatın durdurulması için hukuk mücadelesi veriyor.

Durucan, dört yıl önce İstanbul 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu. İstanbul Büyükşehir ve Beyoğlu Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan şikâyetçi oldu. Davayı iki ay önce kazandığını, inşaatın ruhsatının iptal edildiğini yani durdurulduğunu, 2013 Aralık'ında tesadüfen öğrendi. Çünkü karar, mahkeme başkanı imzalamadığı için taraflara tebliğ edilmiyor, inşaat devam ediyordu.

Durucan, bu kez kararın taraflara tebliği için mahkemeye başvurdu. Karar ulaştığında, 9 katı biten inşaata 6 kat daha eklenmişti. Durucan, “Beyoğlu Belediyesi'ne gidip inşaatı durdurmalarını istedim. Resmi tebligat gelmediğini söylediler. Alıp elden götürdüm, inşaat gene durmadı. Bunun üzerine avukatım Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. İnşaat da böylece durdu” diye anlatıyor.

ali durucan

MADDİ KAYBIMIZ ÇOK BÜYÜK

Durucan, inşaatın sadece kendi otellerine değil, diğer komşu otellere de büyük zarar verdiğini söylüyor. “Temel kazısı sırasında duvarlarımızda çatlaklar oluştu. Odalarımıza deniz yerine beton ve çelik manzarası geldi. Durdurulduğu güne kadar 7 gün 24 saat çalışarak gürültü kirliliği yarattı. Defalarca uyardık, hiç olmazsa gece yarısından sonra çalışmaları durdurun dedik ama dinletemedik. Müşteri kaybettik, maddi zararımız büyük.”

DANIŞTAY RUHSAT İPTALİNİ ONADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB ile Beyoğlu Belediyesi ve Taksim Otel ve AVM inşaatının sahibi Tuna İnşaat, İdare Mahkemesi'nin durdurma kararına itiraz ederek Danıştay'a başvurdu. Birkaç gün önce Danıştay 6'ıncı Daire'den 2015/3411 no.lu karar çıktı. “İstanbul 1'inci İdare Mahkemesi'nce verilen karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmamaktadır. Tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 15 gün içerisinde kararın düzeltilmesi yolu açık olmak üzere oy çokluğu ile karar verildi” Durucan, bu kararın, inşaat ruhsatının iptali ve yıkılması anlamına geldiğini söylüyor.  Avukatı Handan Ersoy da “Yerel mahkeme kararlarında temyiz makamı olan Danıştay 6'ıncı Dairesi, yerel mahkemenin kararını haklı ve yerinde buldu, onadı.  Müvekkilimin şikayetçi olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB ve Beyoğlu Belediyesi, 15 gün içinde yeniden aynı daireye itiraz ederek başvurabilir. Ancak Danıştay, yüzde 99 ihtimalle bu kararınaıonaylayacak” diyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taksim AVM'ye, Danıştay 'Dur' dedi!
  • 31.07.2015 09:23

Taksim AVM'ye, Danıştay 'Dur' dedi!

Taksim’de dört yıl önce başlayan ve mahkemelik olan 17 katlı otel, rezidans ve A ...