maritbet girişmaritbet
Viaport Asia 'İsraf etme, yardım et'

Viaport Asia 'İsraf etme, yardım et'

Viaport Asia Outlet Shopping ile Pendik Belediyesi bir araya geldi, restorandaki artık yemekler sokak hayvanlarına ulaştırılıyor.

Viaport Asia soğuk kış aylarında barınaklardaki hayvanları unutmadı! İsraf etme, yardım et kampanyası kapsamında günde 500 kg'ya yakın yiyecek, sahipsiz hayvanlar için toplanıp hayvanların yoğun olarak yaşadığı kırsal alana bırakılıyor. 

Pendik Belediyesi ve gönüllü hayvanseverlerin oluşturduğu HAYDOY Derneği ile sahipsiz köpekler için kolları sıvayan Viaport Asia Outlet Shopping, içerisinde bulunan restoranların artan yemeklerini sahipsiz hayvanlara ulaştırıyor. Crowne Plaza İstanbul Asia'nın da yemeklerinin eklenmesiyle birlikte günlük 500 kg'ya yakın yiyecek, doğadaki köpeklere verilerek, köpeklerin günlük yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. İsraf etme, yardım et kampanyasında Viaport Asia içinde bulunan 140 kilogramlık özel toplama kaplarında biriktirilen yiyecekler, Pendik Belediyesi ekipleri tarafından lojistik desteği sağlanarak hayvanlara ulaştırılıyor. Ağırlıklı olarak Pendik'in Emirli ve Kurna Köyleri ile Ömerli Baraj Gölü çevresine bırakılan yiyecekler, gönüllü hayvan severler tarafından köpeklerin beslenmesi için hayvanların yoğun olarak bulunduğu alanlara bırakılıyor. Yaklaşık 100 km karelik bir alana bırakılan yiyecekler sayesinde sahipsiz hayvanların kışı rahat de atlatmaları hedefleniyor.

“BAŞKA MERKEZLERE DE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUZ”

Via DMC Genel Müdürü Ogün Turanlı, yıllardır sokakta yaşayan hayvanlar için çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, "Yemekleri kendi imkanlarımızla topluyoruz, o kaplar her gün dolsun diye her gün 15 personelimiz çalışıyor. Bunları yaparken çok güzel duygularla hareket ediyoruz. Zorda kalan bir canlıya destek olmanın verdiği haz bambaşka, bu konuda duyarlılık artırılabilir, umarım başka firmalara örnek oluruz " dedi. Viaport'un bahçesinde yer alan göl ve kenarında yüzlerce hayvanın hayatını sürdürdüğünü belirten Turanlı, “ Grup olarak hayvanlara büyük önem veriyoruz, Türkiye'de Viaport'tan başka hiçbir alışveriş merkezinde böyle bir hayvan popülasyonu göremezsiniz” ifadelerini kullandı.

“HAYATTA KALMALARINA DESTEK OLUN”

Sokak hayvanlarına yapılan desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan gönüllü Serhan Baturay, “Hayvanlar kışın yiyecek bulmakta çok zorluk çekiyor. Biz insanlar olarak onlara yiyecek vermezsek, su vermezsek hayatta kalmaları imkansız. Viaport'a yaptığı yardımlar ve sergilediği duyarlı yaklaşımdan dolayı çok teşekkür ediyorum, onlar sayesinde her gün yüzlerce hayvan karnını doyurabiliyor” diye konuştu. Tüm vatandaşları özenli olmaya davet eden Baturay, “Bu tarz kampanyalarda en çok sorun yaşadığımız konu, yiyeceklerin içerisinde bırakılan, çatal, bıçak ve kürdanlar. Bunların ayrıştırılması çok zor oluyor. Hayvanların canlarını acıtabiliyor. Herkesten bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Viaport Asia 'İsraf etme, yardım et'
  • 09.01.2016 14:02

Viaport Asia 'İsraf etme, yardım et'

Viaport Asia Outlet Shopping ile Pendik Belediyesi bir araya geldi, restorandaki ...