maritbet girişmaritbet
Yeni alışveriş caddeleri geliyor

Yeni alışveriş caddeleri geliyor

İstanbul’da özellikle lüks markaların yer aldığı, kiraların da fahiş fiyatlara yükseldiği cadde ve AVM'lere alternatif modern çarşılar geliyor.

İlki Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediyesi ile hayata geçirilecek modern çarşılarla, yüksek cirolu yeni çekim merkezleri oluşturulacak.

Özellikle pek çok lüks markanın yer aradığı ancak kısıtlı metrekareler yüzünden beklediği, kiraların da fahiş fiyatlara yükseldiği cadde ve AVM'lere alternatif geliyor. Sabah'ın haberine göre Jones Lang LaSalle'in (JLL) Türkiye Başkanı Avi Alkaş, belediyelerle çalışmaya başladıklarını ve yeni alışveriş caddeleri için düğmeye bastıklarını açıkladı. 

GRAND PERA GELİYOR 

İlk projeye Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediyesi ile başlayacaklarını dile getiren Alkaş: "Beyoğlu'nu tamamen elden geçireceğiz. Projenin adı Grand Pera. Orayı modern görünümlü açık bir çarşı haline getiriyoruz. Neden Beyoğlu'nda 3-4 katlı bir Apple mağazası olmasın? Bunlar için altyapı hazırlıyoruz. Turistlerin daha rahat alışveriş yapacağı, ortak bir mimarinin hakim olacağı çarşı olacak. İstiklal Caddesi'ni bir AVM mantığında yönetebilmenin hazırlığındayız. Emek Sineması yeniden canlanıyor. Gaziosmanpaşa'da da aynı şekilde. Kentsel dönüşüm sürecinde bir çarşı tasarlıyoruz. Orada da modern bir çarşı hazırlığı içindeyiz.

BAĞLARBAŞI CADDESİ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, planlaması belediye tarafından yapılan ve semtin en işlek yeri Bağlarbaşı Caddesi'ni bir alışveriş caddesi haline getirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. "Caddeyi daha modern bir hale getirdik. Yollara palmiyeler diktik. Yerel alışveriş günlerimiz olacak" diyen Eroğlu, Bağlarbaşı Caddesi'ni bir cazibe merkezi haline getireceklerini, esnafın daha fazla kazanacağı insanların ise daha keyifli zaman geçireceği bir yere dönüştüreceklerini kaydetti.

YENİ ŞEHİRLERİN AÇIK ALANLARA İHTİYACI VAR

İstanbul Çamlıca'da Square Alışveriş Merkezi'ni 2016'da açmaya hazırlanan Emaar'ın Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Turudu Şen, şu an inşaatı süren projelerinde otel, ofis ve konutları birbirine bağlayan bir meydan inşa ettiklerini söyledi. "Yeni şehirlerin meydanlara, caddelere, açık alanlara ihtiyacı var. Biz mevcut şehirlerde insanların buluşma yeri olan meydanları projemize uyarladık. Yeni bir hub oluşturuyoruz" dedi.

Yorum Yaz