maritbet girişmaritbet
Berlusconi ve Madonna’nın mutfakçısı Türkiye’de!

Berlusconi ve Madonna’nın mutfakçısı Türkiye’de!

DÜNYACA ünlü lüks mutfak markalarının Türkiye distribütörlüğünü yapan ITALDEKO, İtalya’nın hangi ünlü mutfak markasını Türkiye'ye getirdi

Kaynak: Sadi ÖZDEMİR / Hürriyet Emlak
 

ITALDEKO Genel Müdürü Murat Afşar, fiyatı 150 bin avroya kadar çıkabilen ve Sylvio Berlusconi, Madonna, Mariah Carrey, Armani, Michale Jordan, Ronaldinho gibi ünlülerin mutfağı olarak bilinen Varenna Poliform'a talebin Türkiye'de de yüksek olduğunu söylüyor.
KÜRESEL kriz, konut inşaat sektörünü derinden yaraladı ama lüks segmentte işler hâlâ yolunda. 2007 yılında kurulan ve dünyaca ünlü çok sayıda lüks mutfak ve mobilya markalarının Türkiye distribütörlüğünü alan ITALDEKO, kriz yılı 2009'da bazı lüks projelere 4.5 milyon avroluk (9,3 milyon TL) lüks mutfak satınca, İtalya'nın ünlü mutfak markası Varenna Poliform'un dikkatini çekti ve markanın patronu Alberto Spinelli bizzat ITALDEKO yetkililerini İtalya'ya davet ederek distribütörlük önerdi. ITALDEKO Genel Müdürü Murat Afşar, fiyatı 150 bin avroya (309 bin TL) kadar çıkabilen ve Sylvio Berlusconi, Madonna, Mariah Carrey, Giorgio Armani, Michael Jordan, Ronaldinho gibi ünlülerin evlerine de giren Varenna Poliform mutfaklara Türkiye'de de talebin yüksek olduğunu söylüyor.
 
Lüks mutfak sektörü
ITALDEKO'yu 2007'de lüks mutfak sektöründe pazar elde etmek için kurduklarını söyleyen Murat Afşar şöyle konuşuyor: “Ayrıca lüks mobilya sektörünü de düşündük. Önce mutfakla başladık çünkü mutfak mobilya sektöründeki montajı, hizmeti, satış sonrası hizmetleri en zor kalemlerin başına geliyor. ‘Bunu başarırısak mobilyayı çok daha kolay başarırız' dedik. Çok iyi projelerin içinde olmayı başardık ve perakende satışlarla da iyi bir tecrübe yaşadık. İtalya'da üretim yapan firmaların ürünlerini Türkiye'ye ithal ederek pazarlıyoruz. Belki yakında bazı İskandinav ülkelerine de yöneleriz. Ayrıca aydınlatma ürünleriyle de ilgileniyoruz. Çok seçici davranıyoruz. Benzersiz ve taklit edilemez ürün satmak bizim için çok önemli.”
 
Orta ve üst düzey grubu
İthal ettikleri ürünlerin İtalya'nın orta ve üst sınıfına hitap eden mutfak ve banyo grubu markaları olduğunu belirten Murat Afşar, “Krize rağmen satışlar çok iyi gitti ve İtalya'da bile ses getirdi. 2009 yılı içinde İtalya'nın en önemli mobilya markası Varenna Poliform'un da distribütörü olduk. Bu marka Türkiye'de de vizyoner tüm mimarların takip ettiği markadır. Olağanüstü tasarımcılarla çalışırlar ve çok ünlü insanlar ürün sunarlar. Mutfağı ve mobilyası Varenna Poliform olan bazı ünlüler; Sylvio Berlisconi, Armani, Michael Jordan, Mariah Carey, Madonna, Ronaldinho... Poliform bir eve giriyor ve bir evi baştan aşağı yapıyor. Poliform Varenna; mutfak, gardrop, koltuk, kütüphane, oturma grupları hepsini tasarlayıp uyguluyor.”
 
Spinelli davet etti
2009 Nisan ayında Milano Mobilya fuarında, Poliform CEO'su Alberto Spinelli'nin kendisini davet ettiğini ve toplantı yaptıklarını söyleyen Murat Afşar, “Türkiye'de showroom'larının olmadığını bizi takip ettiklerini ve bizimle çalışmak istediklerini söylediler. Biz Poliform'a iki proje götürmüştük. Ankara'daki Portakal Çiçeği Rezidans ve Gayrettepe'de yapılan 63 odalı bir butik otel projelerini götürmüştük. Böyle bir şey onlar için her zaman rastlanan bir durum değilmiş. Daha çalışmaya başlamadıkları bir firma projeyle geliyor. Sadece bu iki projenin tutarı ilk etapta 4.5-5 milyon Euro civarındaydı. 2009 Eylül ayında Türkiye distribütörlüğünü imzaladık. Yakuplu'da 4 bin metrekarelik bir depo tuttuk. Yedek parça stokumuzu güçlendirdik. Ankara ve Bodrum'a bayilik verdik.” dedi.
 
POLIFORM'da çok ünlü tasarımcılarla çalıştıklarını söyleyen, Murat Afşar, “Carlo Colombo çok ünlü bir tasarımcıdır ve Poliform'a mutfak, bir başka markaya aydınlatma tasarlıyor. Paolo Piva da çok ünlü bir tasarımcı ve ürünler onun da imzasını taşıyor” diyor. Lüks mobilya markası Jesse'nin de distribütörü olduklarını anlatan Murat Afşar şöyle konuşuyor: “O da İtalya'da üst gelir grubuna hitap eden bir marka. Jesse'de de Neo Yapı Kemarburgaz projesine başladık. Bizde 20 marka var hepsi de İtalyan. Record da bizdeki bu marka İtalyanlar için Varenna Poliform'un da üstünde bir segmente oturmuş durumda. Varenna'ın ilk yıl satış hedefini 10 adet koyduk. Türkiye'deki fiyat skalası 20 bin Euro'dan başlar, 150 bin Euro'ya hatta daha da yukarı gidebilir. ”
 
Lüks projelere de sınıf atlatıyor
ITALDEKO Genel Müdürü Murat Afşar, Poliform'un farklı ürün ve markalarla dünya genelinde çok lüks projeleri de donattığını söylüyor. Afşar bu konuda şu bilgileri veriyor: “ABD'de Başkanlık makamı, Louis Vuitton, Juventus Lounge, ABD, Hong Kong ve Singapur'da çok sayıda lüks otellere imzalarını atmışlar. Türkiye'de de bu segmentte çok yüksek talep var. Hem bireysel olarak hem de lüks projelerde bu tip mutfak alıcısı çoğaldı. Biz 2009'da böyle 4 proje için ürün tedarik etmeye başladık. Çünkü son yıllarda insanlar evlerinde daha çok vakit geçiriyor.”
Kaynak : Hürriyet Emlak Yasam Eki
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz