maritbet girişmaritbet
Ev dekorasyonunda detayların önemi!

Ev dekorasyonunda detayların önemi!

Evimizi dekore ederken kabataslak değil de detaylarına inerek muhteşem uyumu kalıcı yakalamak mümkün olabilir.

Dekorasyon işine biraz olsun bulaşmış olan herkes iyi bir iç dekorasyonun temel belirleyicisinin ayrıntılara verilen önem olduğunu bilir. Normalde dikkat etmeyeceğiniz bütün o ufak tefek ayrıntılar kimi zaman mekâna gerçek derinlik ve karakterini veren unsurlar olurlar. Vitrinimize koyduğumuz ufacık bir sandıktan tutun da herhangi bir mobilyanın süslerine kadar, bu küçük şeyler genel havayı belirler. Bugünkü yazımızda, dekorasyon meraklıları için evinize yepyeni bir hava getirebilecek olan küçük dekorasyon ve tasarım fikirlerine değineceğiz.

Ahşap oyma

Ahşap oyma

Bu göz alıcı mutfak insanın anında dikkatini çekiyor, çünkü aşırı özenilmiş ve ayrıntılı görünen ahşap oyma işleri gerçekten mükemmel bir hava katıyor mekâna. Bunun gibi kendine özgü mutfaklar oluşturmakta uzmanlaşmış olan Carved Wood Design, çınar ve sedir ağaçlarından yapılan bu oymacılık örneklerini tamamen el yapımı olarak üretiyor. Gerek zarif yuvarlak hatlar gerekse de ince ince işlenen meyve ve sebze figürleri mekâna tamamıyla doğal, rustik bir hava katıyor ve insanın hiç çıkmak istemeyeceği bir mutfak çıkarıyor ortaya.

Ayarlanabilir mobilyalar

Ayarlanabilir mobilyalar

Ergokid adlı şirket hem estetik hem de pratik kaygılarla, tüm ayrıntıların düşünüldüğü ilginç mobilyalar üreten bir şirket. Bu örnekteki parlak renk patlamaları estetik tatmin sunarken, tasarımdaki ufak tefek girinti ve çıkıntılar mobilyayı farklı ölçü ve kullanım amaçları için ayarlanabilir hale getiriyor. Ne kadar hızlı büyüdüklerini düşünürsek, bu özellikle de çocuklarınızın için alacağınız mobilyalarda hayat kurtaran bir özellik olabilir.

Desenli duvarlar

desenli duvar

Bu odada ilk bakışta gözünüze olağandışı bir şey çarpmayabilir, ama dikkatli bakarsanız karşı duvardaki ilginç ayrıntıyı göreceksiniz. Son derece basit bir desen uygulaması, odanın geneline sinen değişik bir hava katmaya yetiyor. Üç boyutlu bu duvar deseni mekânın genel hissiyatını da daha güçlü kılıyor.

Antika detaylar

etajer

Bu şahane etajer, eski evlerden çıkan, geri dönüşümden geçirilmiş ahşap malzemeyle yapıldı. Mobilyanın birçok yerinde eski hayatının izleri ve renkleri hâlâ görülebiliyor ve bu da bütün parçaya müthiş bir tarihsellik hissi katıyor. Bunun gibi ufak tefek detayların her türlü odaya ekstra bir derinlik, anlam ve hatta eğlence katacağına kuşku yok.

Müzik zamanı

müzik zamanı

Küçük detaylardan söz ediyorsak, bunların en güzelleri ev sahibinin kişisel zevklerine de ışık tutanlar arasından çıkar. Plak kapaklarından oluşan bu çerçeveler hem dekoratif malzeme görevini görüyor hem de ev sahibinin zevklerini yansıtıyor. Plak kapaklarının kolayca açılabilir olması ve içindeki plakların gerçekten takılıp çıkarılıyor olması da bunların sadece birer dekoratif unsur olmadığını gösteren bir sürpriz.

Beklenmedik bir sürpriz

Beklenmedik bir sürpriz

Tamamıyla sürpriz bir etki bırakacak ayrıntılar peşindeyseniz, Lomas & Lomas tarafından üretilen bunun gibi bir masa lambası aradığınız şey olabilir. Kızıl geyik temalı bu lamba girdiği bütün evlerde muhakkak sohbetin birinci konusu olacaktır. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ev dekorasyonunda detayların önemi!
  • 23.11.2016 11:20

Ev dekorasyonunda detayların önemi!

Evimizi dekore ederken kabataslak değil de detaylarına inerek muhteşem uyumu kal ...