maritbet girişmaritbet
Evinize bu ‘pencere’den bakın!

Evinize bu ‘pencere’den bakın!

Evinizin bir köşesinde güzel bir pencereniz mevcutsa bunu en iyi şekilde değerlendirmek için sizlere birkaç tavsiyemiz var.

Maalesef dekorasyon söz konusu olunca çoğu kez ince detayları gözden kaçırabiliyoruz. Evimizde yer alan kenar ve köşeler genellikle dekoratif düşüncelerimizden nasibini alamıyor ve çıplak bir halde kullanılmadan eskimeye devam ediyorlar. Pencere pervazları da bu unutulan ama fark edilse dekore etmenin bin bir eğlenceli yolu bulunan alanlardan biri.

Sizinle paylaşacağımız 6 öneri ile pencere pervazlarınızı dekore edebilir ve zevkinize uygun bir biçimde giydirebilir; sadece bir öğleden sonranızı ayırarak evinize sevimli ince detaylar katabilirsiniz.

Nefis bir okuma köşesi

pencere önü okuma köşes

Şayet pencere pervazlarınız geniş ve bir o kadar da büyükse, orayı keyifli bir okuma köşesine dönüştürebilirsiniz. Camdan süzülen doğal ışıkta okuyabileceğiniz birkaç kitap, bir not defteri ve kalem, rahat bir sırt yastığı, bir saksı veya vazoda bir demet çiçek ve gece için ise aromatik bir mumla konforlu ve göz alıcı bir okuma köşesi oluşturabilirsiniz.

Minik bir bahçe

Pencere pervazınızı değerlendirmenin bir başka yolu ise o alanı minik bir bahçeye dönüştürmektir. Dekoratif farklı vazoların içerisine ister mutfakta yemek pişirirken işinize yaracak otlar ekin isterseniz de rengârenk sevimli çiçekler; saksılardan oluşan minik bahçe alanınıza sevimli bir iki bahçe biblosu eklemeyi de ihmal etmeyin.

Eklektik ve sanatsal bir alan

Pencere pervazınızı nasıl dekore edeceğinize bir türlü karar vermediyseniz ve elinizde sizi yansıtan birçok ıvır zıvır obje ve biblo varsa, bu alanı size özgü eklektik ve sanatsal bir sergi alanı gibi düşünebilir ve yerleştireceğiniz biblo, obje, kitap ve vazo gibi karma eşyalarla misafirlerinize kişiliğiniz hakkında ipuçları verecek sofistike bir alan oluşturabilirsiniz.

Biraz romantizm

pencere önü romantizmi

Pencere önünüze bir sürü irili ufaklı mum dizerek anında evinize daha romantik bir atmosfer katabilirsiniz. Akşam olduğunda mumları yaktığınızda ortalığı yumuşak ve romantik bir ışık kaplayacak ve evinize konforlu romantik bir atmosfer yayılacaktır. Ancak bu öneriyi pencereniz manzaralı bir alana bakıyorsa ve perde kullanmıyorsanız denemenizi öneriyoruz.

İşlevsel bir oturma alanı

oturma alanı

Şayet odada ekstra bir oturma köşesine ihtiyaç duyuyorsunuz neden pencere pervazınızın önüne bank şeklinde bir oturma ünitesi ve birkaç pufidik yastık koymayı düşünmüyorsunuz? Pencereden süzülen doğal gün ışığının eşliğinde oturmak, televizyonun karşısında oturmaktan bin kat daha iyi hissetmenizi sağlayacak emin olun.

Depolama alanı

Şayet kullanılmayan geniş bir pencere pervazınız varsa bu boş alanı bir depolama alanına dönüştürebilirsiniz. Pencerenizin önüne çalışma masanızı çekin ve pervaz alanına ise kitaplarınızı, dosyalarınızı ve kavanozlarınızı yerleştirin, işte size doğal bir raf!

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evinize bu ‘pencere’den bakın!
  • 23.10.2016 10:18

Evinize bu ‘pencere’den bakın!

Evinizin bir köşesinde güzel bir pencereniz mevcutsa bunu en iyi şekilde değerle ...