maritbet girişmaritbet
Evlerinizdeki dinlenme köşelerini dekore ediyoruz!

Evlerinizdeki dinlenme köşelerini dekore ediyoruz!

Şehir hayatının bizlere kazandırdığı önemli bir husus da ev ortamında kendimize has dinlenme köşeleri oluşturmak.

Tabi ki evin her yeri rahat düşünülerek dekore edilemeyebilir ancak evde bazı mekan ve köşeler dinlenmek amacıyla dizayn edilebilir. Evde oluşturulabilecek dinlenme köşeleri için birkaç öneride bulunalım.

Mekana ve istenilen köşeye bağlı olarak bir Josephine koltuk ya da tekli bir koltuk tercih edilebilir. Yanında mutlaka aydınlatma sistemi yer almalı ancak bu aydınlatma sistemi ne koltuğa çok uzak, ne de aşırı derecede yakın olmalı. Bu ikiliyi tamamlayan son unsur ise kahve veya içeceği koymak için uygun bir sehpa. Bu tarzı oluştururken mekandaki diğer mobilyalarla uyumlu olmasına dikkat etmek gerekiyor.

dinlenme köşesi

Dinlenme köşeleri genellikle evin en sakin ve yoğun olmayan bölümlerinde tercih edilmelidir. Özellikle televizyon ve bilgisayar gibi elektronik ve dikkati bozan eşyalardan uzak olmalı. Böyle düşünüldüğünde geniş bir salon söz konusu ise uygun ve ışık alan bir köşesi bunun için dizayn edilebilir.

Yatak odaları da yine dinlenme köşeleri için oldukça uygundur ancak yatak odasının ebatları bu durumda oldukça önemli çünkü ferah ve geniş bir yatak odasında ancak dinlenme köşesi oluşturulabilir. Kitap okumayı sevenler özellikle gece yatmadan kitap okumaktan keyif alıyorsa, abajur ya da lambader seçimi yaparken ışık seviyesi ayarlanabilir özellikte olan tasarımlar tercih etmeli.

dinlenme köşeleri

Göz yormayan ve loş ışıklı aydınlatma tasarımları ile dinlenme köşeleri daha kullanışlı olacaktır.  Biraz daha detaylı bir dinlenme köşesi düşünülüyorsa, bu köşe için puf harika bir seçim olabilir. Evde küçük bir niş varsa, bu kısma da küçük bir detaylar ile kitaplık yapılabilir.

Bahçe dekorasyonunda dinlenme alanı yaratılmak istiyorsa,  eski bir sandık bahçe dekorasyonuna uygun tarzda bahçeye boyanarak konulabilir veya oturma alanını üzerine atılacak birkaç minder ile dinlenme köşesi oluşturulabilir. Yine bu tarz dekorasyonlar da fazla göz yormayan şekillerde dekore edilmeli.

Evde şömine varsa yine bu kısımda da bir köşe yaratılabilir. Ayakları uzatıp kitap okurken dekoratif bir sehpaya kitap, gözlük ve kahve konabilir. Hemen koltuk yanına koyulabilecek hasır bir sepet içerisine okunmak istenen kitaplar ya da dinlenme esnasında gerekli olan materyaller bulundurulabilir.

dinlenme köşeleri

Bir çocuk odası varsa burada da dinlenme köşeleri yapılabilir. Çocuk için bu tarz alan düşünülüyorsa özellikle bebeklik döneminde yatak olarak kullanılan daha ileri zamanlarda divana çevrilebilen estetik mobilyalar kullanılabilir. Birkaç puf ve kırlent dekorasyonu tamamlamaya yardımcı olacaktır. Burada da hem ışık alan bir köşe seçilmeli hem de akşam için uygun ve kullanışlı olması bakımından dekorasyona uygun lambader tercih edilmelidir.

Çalışma odaları da bu tarz köşeler oluşturmak için uygun mekanlardandır. Pencere kenarına konulacak dekoratif bir koltuk hemen yanı başına büyük bir kitaplık, yanına da puf ve üzerinde dergiler koltukta kış için seçilmiş koltuk; hayal etmesi bile güzel…

Eğer bir dinlenme köşesi ihtiyacınız varsa ilk yapmanız gereken size uygun köşeyi belirlemek ve buraya uygun sizin için gerekli olan eşyaları belirleyip dizayn etmek, sonra da keyfini çıkarmak.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evlerinizdeki dinlenme köşelerini dekore ediyoruz!
  • 20.10.2016 16:41

Evlerinizdeki dinlenme köşelerini dekore ediyoruz!

Şehir hayatının bizlere kazandırdığı önemli bir husus da ev ortamında kendimize ...