maritbet girişmaritbet
Kırmızının en farklı tonunda yemeğinizi keyiflendirin

Kırmızının en farklı tonunda yemeğinizi keyiflendirin

Modern ve klasik parçaları bir arada kullanarak eklektik bir tarz ve kırmızının en farklı tonu ile yemekleriniz daha keyifli oluyor.

Ateş kırmızısında yemek keyfi yapmak oldukça farklı bir karar olabilir. En güçlü renklerden biri olan kırmızıyı dekorasyon fikirlerinde kullanmak oldukça zordur. Ancak ateş kırmızısıyla yapılan yemek odası, son derece farklı dekorasyon fikirleri sunuyor.

Ateş kırmızısı, beyaz ile kombin edilebilir. Kırmızının güçlü görünümü, çok fazla aksesuarlara ve desene yer verilmeden sağlanmış. Böylelikle fazla aksesuarla yemek odasının karışık bir görünmesinin önüne geçilmiş. Odanın duvarları kırmızıya boyanarak beyaz panellerle muhteşem bir uyum yakalaması sağlanmış.  Yemek odasının düzeni, desenli turuncu ve kırmızı desenli perde ile hareketlendirilmiş. Fransız tarzda pencereler ile desenli perde odanın dekorasyonuna ahenk katmış.

Yemek odasının mobilya parçaları da özenle seçilmiş. Büyük ahşap masaya, ikinci el satın alınan sandalyeler bile eşlik edebilir. Beyaz sandalyeler de ateş kırmızısı kadife kumaş ile kaplanarak odayla bütünlük sağlanmış. Sandalyelerin kaplamasında altın rengi raptiyeler kullanılmış, böylelikle sandalyeler basit görünümden kurtarılmış. Yemek odasında dikkat çekici diğer mobilya da vintage bir konsol. Ahşap dokusuyla vintage konsol, yemek masasıyla uyum yakalamış. Konsolun üzerinde yer alan ayna hem vintage tasarımıyla odanın bütününe hem de rengiyle duvarlara atıfta bulunuyor. Ayna yeni olmasına karşın, vintage tasarımıyla dikkat çekebilir. Aynanın tam karşı duvarına yerleştirilen tablonun çerçevesinde de duvar panelleriyle uyumlu olması için beyaz renk tercih edilmiş.

Ateş kırmızısında yemek keyfi yapılan yemek odasının aydınlatmaları da son derece dramatik bir etki sağlamış. Vintage tarzda altın varaklı sarkıt lamba, odanın genel görünümü güçlendirmiş. Ayrıca sarkıt lambalar, pencerelerin her iki anına apliklerle bütünleştirilmiş.

Yemek odasının zemininde ise mekânın tümünü kaplayacak krem ve kahverengi desenli yumuşak bir halı kullanılmış. Halının renk ve deseni seçilirken, odayı yormamasına dikkat edilmiş.

Güçlü bir renk olan ateş kırmızı, bu muhteşem dekorasyonla oldukça başarılı bir şekilde kullanılmış. Son derece davetkar bir yemek odası haline gelmiş.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!
  • 29.01.2022 15:01

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!

Koçtaş, dekorasyon tarzını evlerine yansıtarak kendilerini daha iyi hissetmek is ...

Ülkelerin kendine özgü evleri!
  • 10.11.2016 17:03

Ülkelerin kendine özgü evleri!

Ülkelere göre evler sandığınızdan çok daha büyük farklılıklar gösteriyor. İşte E ...

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek
  • 17.05.2021 17:41

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek

EDDA Architecture Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, yılın trendlerine uygun olarak y ...

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!
  • 11.11.2020 11:24

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!

Doğaya yakın olmanın önemini kavradığımız bu dönemde, ev dekorasyonunda da biyof ...

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!
  • 09.01.2019 09:58

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!

Bursa çıkışlı f2ms Grup Mimarlarından Figen Erdağ Demircan 2019 dekorasyon trend ...

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!
  • 06.12.2018 16:03

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!

Tasarımcı ve İç Mimar Nihat Yıldız dekorasyon gerçekleştirirken yapılmaması gere ...