maritbet girişmaritbet
Kız çocuklarının sevdiği oda dekorasyonları!

Kız çocuklarının sevdiği oda dekorasyonları!

Dünyadaki en büyük servetimiz olan kız çocuklarımızın odalarını istekleri doğrultusunda dekorasyon önerileri…

Kız çocukları iç dünyalarını odalarına yansıtmayı sever. Bu nedenle onun odası kız çocuğunuzun belki de kendini en iyi ve keyifli hissettiği yerdir. Bu nedenle kız çocuk odası dekorasyon önerilerini prensesiniz ya da prensesleriniz için uygularken öncelikli olarak zevklerini dikkate almalısınız. Kızlarınız beğenilerini ve zevklerini odalarına koyacakları her eşyada görmek ister.

Her ne kadar her kız çocuğu için aynı şey söylenemezse de, çoğunluklu olarak kızlar süsleri, şatafatlı şeyleri ve aksesuarı çok severler, bu nedenle de odalarında sıklıkla kullanılırlar. Küçük bir kız olduğu dönemlerdeki zevkleri yaşları büyüdükçe  değişebilir, kız çocuklarının odalarında tarz değişiklikleri yapmak istemeleri söz konusu olabilir.

kız çocuk oda dekorasyonu

Eğer tek bir kız çocuğunuz varsa odasının dekorasyonunu çok daha kolay yapabilirsiniz çünkü sadece onun zevkleri ön planda olacaktır. Ancak yaşları birbirine yakın iki kız çocuğunuz varsa işiniz biraz zor. Çünkü, her ikisinin zevklerinin farklı olma ihtimali var. Bu durumda aynı odada ikisini de mutlu edebilmek için zevklerini odalarında ayrı ayrı yansıtmaya çalışmak sizi biraz yorabilir. İkisinin de kullanacağı ortak eşyaları seçmeden önce, arada sonradan bir anlaşmazlık çıkmaması açısından kızlarınızla hem fikir olmanızda ve birlikte hareket etmenizde fayda var. İki kız kardeş aynı odayı paylaşıyorlarsa ve odaya ranza koymak istiyorsanız, üst üste ranza yerine farklı modellerde ranzalar tercih edebilir, farklı bir oda dekorasyonu oluşturabilirsiniz.
Pembe renk adeta kız çocukları ile özdeşleşmiş bir renk olarak genellikle kız çocuğunun odasında sıklıkla kullanılır. Eğer pembe renk tüm odada kullanmak için kızınızın ya da kızlarınızın tercihi değilse onun yerine beyaz ve krem gibi uçuk tonları eşyalarda kullanmayı, aksesuar seçimlerinde pembe, mavi gibi renklere yer vermeyi onlara önerebilirsiniz.

kız çocuk oda dekorasyonu

Renkli bir oda hazırlarken patchwork modelli yatak örtüleri, perdeler, renkli halılar kullanmak, pembe, sarı, yeşil renkler ve bunların tonlarında oluşturulmuş eşyalar kullanmak odaya ayrı bir enerji katacaktır.

Kız çocukları odalarında çok zaman geçirirler. Yatak, dolaplar ve çalışma masasının dışında zevk aldığı hobiler için ayrı alanlar oluşturmalı ve onların zevkleri doğrultusunda bir oda dekore etmelisiniz. Örneğin resim yapmayı seviyorsa veya müzikle ilgileniyorsa hobileri ile ilgili eşyalarını kendi odasında kullanabileceği yerlere yerleştirebilirsiniz. Duvarın bir bölümüne kara tahta görünümü vererek çocuğunuzun özgürce resim yapabileceği bir alan oluşturabilirsiniz.

Kız çocuklarının çoğu tüylü eşyalardan hoşlanır bu nedenle odada kullanacağınız halıları yumuşacık ve tüylü olan türlerden tercih edebilirsiniz.

Kız çocuklarının en değerli oyuncakları arasında bebekler yer alır. Odasının bir köşesinde raflar veya dolaplar oluşturabilir, bebeklerini ve diğer oyuncaklarını yerleştirebileceği alanlar oluşturabilirsiniz.

kız çocuk oda dekorasyonu

Odasında oluşturabileceğiniz oyun köşeleri hem yalnızken hem de arkadaşları ile oyun oynarken kız çocuklarınızın oldukça hoşuna gidecektir. Evcilik oynamayı hemen hemen her kız çocuğunun sevdiği düşünülürse ev şeklindeki bir oyun köşesi harika bir fikir olabilir. Bir çadır yardımıyla da oyun oynayabileceği bir alan oluşturabilirsiniz.

Tek çocuğunuz bile olsa ranzalı bir yatak alıp alt katındaki yatağı çıkartarak, alt bölümünü çocuğunuzun oyun alanı olarak düzenleyebilirsiniz. Çocuğunuzun eşyalarını ve oyuncaklarını raflı dolaplarda saklamak odasının çok daha düzenli olmasını da sağlayacaktır.

Yatak seçiminde çekmeceleri olan bir divan tercih ettiğinizde çocuğunuzun eşyalarını koyabileceğiniz alan da yapmış olursunuz. Divanın üzerine koyacağınız renkli yastıklarla ve oda dekorasyonuna uyumlu renk ve desenlerde seçilmiş perdelerle odanın havasına renk katabilirsiniz.

Duvar ve hatta tavan boyasında  renkli desenleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca birbirinden şık ve sevimli duvar kağıtlarını kullanarak ya da duvar yapışkanları ile çocuğunuzun odasına neşe ve canlılık katabilmeniz mümkün.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kız çocukları için işlevsel yatak odaları!
  • 12.11.2016 14:52

Kız çocukları için işlevsel yatak odaları!

İki kız kardeş için kendilerini geliştirebilecekleri harika bir odaya ihtiyacını ...

Kız çocuklarının sevdiği oda dekorasyonları!
  • 24.10.2016 11:04

Kız çocuklarının sevdiği oda dekorasyonları!

Dünyadaki en büyük servetimiz olan kız çocuklarımızın odalarını istekleri doğrul ...