maritbet girişmaritbet
Mobilyalarınızın düzeni nasıl olmalı?

Mobilyalarınızın düzeni nasıl olmalı?

Güzel bir ev için konforlu koltuklar, yeterli depolama alanları, doğru aydınlatma, masa düzeni hakkında bir fikriniz olmalı.

Yaşam alanınızı kurgularken mobilya yerleşimi konusunda işe yarar birtakım ipuçlarından yararlanabilirsiniz. Bu aralar evinizde değişiklik yapmak isteyenler için mobilya yerleşim kılavuzu hazırladık. İşe, öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyerek başlayabilirsiniz. Örneğin 3 çocuklu bir aileyle bekar birinin ihtiyaçları farklı olacaktır. Yaşam alanınızı tasarlarken en önemli nokta, “burayı hangi amaçlarla ve en çok ne zaman kullanıyorum?” sorusunun yanıtını vermektir. Mekanınızın hizmet ettiği fonksiyonlar hem mobilya seçiminde hem de yerleşiminde son derece etkili olacaktır.

Kanepe ve sandalyeleri birbirine uzak tutmazsanız, misafirleriniz için daha keyifli sohbet alanları oluşturabilirsiniz. Ancak kanepe ve sandalyelerinizi yakın tutarken, çok sıkışık geçiş alanları oluşturmamaya da dikkat etmelisiniz. İki mobilyanın arasındaki uzaklığı, bir buçuk metre ile 3 metre arasında tutabilirsiniz. Oturma düzenini odak noktasının etrafında kurgulayabilirsiniz. Odak noktası bir televizyon olabileceği gibi bir şömine ya da büyük bir tablo olabilir. Eğer yaşam alanınız daha küçük metrekareye sahipse büyük mobilyalardan uzak durmalısınız. Büyük mobilyalar, yaşam alanınızda size nefes aldırmayabilir. Küçük mobilyalar seçmeniz, daha fazla oturma alanına yer açmanızı ve ferah bir görünüm elde etmenizi sağlar. İşte karşınızda mobilya yerleşim kılavuzu.

Mobilya Yerleşimi Nasıl Olmalı?

1.    Yerleşim yapacağınız mekânın ölçülerini alarak bir plan çıkartın. Her metrekare için 1 santimetrekarelik kağıtlar kesebilir, bu kağıtları mobilya gibi yerleştirebilirsiniz.
2.    Mobilyalarınızın ölçülerini alın.
3.    Bir odak noktası belirleyin ve oturma düzenini buna göre planlayın.
4.    Eğer orta sehpa kullanacaksanız, tüm noktalardan erişimi kolaylaştırın.
5.    Doğru aydınlatmalar kullanın. Yemek ve dinlenme alanları için farklı aydınlatma unsurları edinin.
6.    Yerleşime mutlaka büyük mobilyalardan başlayın. Büyük parçalardan sonra küçük eşyaları planlamanız daha kolay olacaktır.
7.    Görüş alanını engelleyen yerleşimlerden uzak durun.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mobilyalarınızın düzeni nasıl olmalı?
  • 10.11.2016 14:09

Mobilyalarınızın düzeni nasıl olmalı?

Güzel bir ev için konforlu koltuklar, yeterli depolama alanları, doğru aydınlatm ...