maritbet girişmaritbet
Mutfak ve banyolarınızda fayans seçimi

Mutfak ve banyolarınızda fayans seçimi

Mutfak ve banyolarınız için uygun fayansları nasıl neye gore seçmeliyiz diyorsanız bu önerilerimize kulak vermeniz yararınıza olacaktır.

Banyo, tuvalet ve mutfaklarda kullanılan, hem dekoratif özellikleri, hem kolay temizlenebilir olması hem de suyla teması durumunda deforme olmaması sebebi ile fayanslar pek çok evde kurtarıcı niteliğe sahip ürünler arasında yer alıyor. Ancak doğru seçim yapmadığınız takdirde keyifli vakit geçirmeniz ve rahatlamanız gereken bu yerlerde mutsuz olmanız söz konusu olabilecektir. 

Renk tonu ve kalibreye dikkat ediniz: Tüm fayanslarda renk tonu ve kalibre kutu üzerinde bulunan bilgi etiketleri içerisinde belirtilmektedir. Satın alım işlemi sırasında zaten elinizde var olan bir fayans bulunuyor ve buna uygun fayans arıyorsanız bu özelliklere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kullanım alanına uygun olan ürünleri seçmelisiniz: Kullanım yoğunluğunuza uygun olarak fayanslarınızı seçmediğiniz takdirde fayans kullanımınızın yoğun olması sebebi ile kısa sürede fayanslarınızın zarar görmesi söz konusu olabilecektir. Bu da kısa süre içerisinde fayans değiştirmek gibi bir sorunla karşılaşmanıza neden olacaktır. Bunun için fayans alacağınız satıcıya nerede kullanacağınızı mutlaka belirtmelisiniz. 

Parlak ürünler daha kaygandır ve daha çabuk aşınır: Genelde estetik özellikleri sebebi ile pek çok kişi fayansları arasından seçim yaparken daha çok parlak ürünleri tercih ediyor olsa da mat ürünlerin parlak ürünlere göre kayganlık özelliğinin daha az olduğunu ve daha geç aşınma sorunu ile karşılaşmanıza olanak sağladığını görebilirsiniz. Bununla birlikte sırlı yüzeylerin de leke tutmama özellikleri konusunda sizi memnun edecek seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Eğer çok fazla kullandığınız ve lekelerle uğraştığınız mutfak gibi alanlarda kullanacaksanız sırlı yüzeye sahip fayansları seçmeniz daha doğru olacaktır.

Tasarımının zevkinize uygun olduğundan emin olun: Bir evin demirbaşları arasında sayılabilecek olan fayansları sürekli değiştirmeniz gibi bir durum söz konusu olamayacağından kullanım sırasında sizi görsel olarak memnun edebilecek fayansları seçmeniz faydanıza olacaktır. Zevkinize göre seçilen, tasarımı ile sizi memnun eden fayanslar sayesinde çok daha uzun süre boyunca evinizde tadilat yapmaya ve fayans değiştirmeye ihtiyaç duymamanız maddi açıdan size olumlu etkide bulunacaktır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mutfak ve banyolarınızda fayans seçimi
  • 01.11.2016 16:00

Mutfak ve banyolarınızda fayans seçimi

Mutfak ve banyolarınız için uygun fayansları nasıl neye gore seçmeliyiz diyorsan ...