maritbet girişmaritbet
NASA teknolojisiyle başladı, soya özlü doğal yatak üretti

NASA teknolojisiyle başladı, soya özlü doğal yatak üretti

İşbir Sünger Sanayi Genel Müdürü Metin Gültepe, NASA tarafından keşfedilen visco malzemesini yatakta kullanarak bir çığır açtıklarını, daha sonra nano teknoloji kullanarak soya özlü ve polimer yaylı yataklarla birçok yeniliğe imza attıklarını söyledi

İşbir Sünger Sanayi Genel Müdürü Metin Gültepe, 30 yıl önce sünger üretimiyle faaliyete başlayan şirketin, zaman içinde birçok yeniliklerin öncülüğünü yaptığını söyledi. Astronotların basınca dayanıklılığını sağlamak amacıyla NASA tarafından keşfedilen visco malzemesini yatakta kullanarak yeni bir dönemin kapısını açtıklarını vurgulayan Gültepe, daha sonra soya özlü ve polimer yaylı yataklarla yeniliklere devam ettiklerini ifade etti. 2009'da yüzde 45 büyüme sağladıklarını kaydeden Gültepe, bayi sayısını artırmayı ve kendi markalarıyla yurtdışına açılmayı hedeflediklerini söyledi.  
 
Üretiminiz hakkında bilgi verir misiniz?
 
İşbir Sünger Sanayi A.Ş., 30 yıl önce esnek sünger üretiminde işe başlayarak, kısa sürede sektör lideri oldu. 2004 yılında hafıza hücreli viscoelastik malzemeyi üretmeyi başardı. 2004 yılından itibaren itibaren İşbir Yatak fabrikasını kurarak, Viscostar markasıyla piyasaya çıktı.
İlk kez NASA tarafından uzay çalışmalarında astronotların uçus esnasında maruz kaldığı basıncı indirgemek amacıyla keşfedilen bu malzeme, vücut ısısına ve basıncına duyarlı özelliği ile başta yatak ve medikal ürünler olmak üzere birçok sektörde devrim yaptı.. Türkiye'de ise Türk mühendis ve işçileri ile ilk kez İşbir Sünger Sanayi tarafından üretildi. İşbir Yatak, visko teknolojisi dışında nano, polymer yay, masaj, anti-stres, hijyen ve Quallofil dolgu teknolojileriyle de yatak odalarında yerini aldı. 
 
Yatak sektörünün gelişimi hakkında bilgi verir misiniz?
 
Teknolojik yenilikler ve ülke ekonomisindeki gelişmelere paralel olarak son yıllarda, yaylı yatak çeşitlerinin artması ve viskoelastik teknolojisinin yatak sektörüne adapte olmasıyla yatak sektöründeki büyüme hız kazandı. Bu büyümede en önemli katkı yaylı yataklardan viskoelastik yataklara geçişle oldu.
 
Yatak modellerinde son trendler neler?
 
İşbir Yatak olarak ülkemize getirdiğimiz yeni teknolojiler, tüketicilerden olumlu tepkiyle karşılanınca biz de bu konuda yatırımlarımıza hız verdik. Türkiye'de açık hücreli ısıya ve basınca duyarlı ilk viskoelastik üreticisi olduk ve bu alandaki tüm yeniliklere de öncülük ettik. Örneğin 100 dansite üstü yüksek yoğunlu viskoelastik malzemeyi ve bu malzemeden mamül yatağı biz ürettik. Dünyadaki gelişen trendlere göre inovatif çalışmalarla bu ürünü doğal soya özleri kullanarak doğa dostu hale getirdik. Viscostar Nature bu inovasyonun ürünüdür.
Ayrıca son dönemde İşbir Home markasıyla ev tekstili kreasyonumuzu tüketicilerimizle tanıştırdık. İşbir Home ürünleri de İşbir Yatak'ın teknolojik, yenilikçi (inovatif) vizyonuna uygun olarak geliştirildi. Örneğin nevresim takımları, doğal ve hiçbir kimyasal katkı bulunmayan organik elyaflardan oluşuyor. Bir diğer üründe ise bambu bitkisinin antibakteriyel özelliğiyle daha sağlıklı uyku sunuluyor.   
 
Visco teknolojisi nedir?
 
Vücut ısısı ve basıncına duyarlı açık hücreli viskoelastikle üretilen yatağımız Viscostar, basınç azaltıcı etkiye sahip, hafıza özelliği bulunan bir tasarım. İçeriğindeki hafıza hücreleri vücutla temas ettiği anda ısıya ve ağırlığa göre hareketlenmeye başlıyor ve bu hareket yatak vücudun tam şeklini alana kadar sürüyor. Bu özelliği nedeniyle akıllı yatak olarak adlandırılıyor.
 
Başka hangi yeniliklere imza attınız?
 
İşbir gelişen süreçte doğal soya özlerini kullanarak Türkiye'de ilk kez ‘doğal viskoelastik' ile doğa dostu akıllı yatak Viscostar Nature'yi üretti. Ardında 8 noktadan etkili, programlanabilir kumandalı masaj sistemiyle yorgunluğunuzu atmanız için mükemmel çözüm olan Viscostar Nature Massage'ı meydana getirdi.. Isıya ve basınca duyarlı viskoelastikten üretilen akıllı yataklarda ilk ilerleme, yatak sektöründe köklü bir değişimin habercisi olan polymer yayların kullanımıyla hız kazandı. Ses yapmayan, dayanımı metal yaylara oranla artırılmış, vücuda göre farklı sertliklerde kullanılabilen bu yaylar akıllı yataklara ekstra konfor katmaktadır. Ayrıca yatak konforuna adapte edilen nanoteknolojiyle, yatak kumaşı içine yerleştirilmiş milyonlarca koku zerreciği hareket ve sürtünmeyle patlayarak çevreye hoş bir koku yayar. İşbir yatak için özel geliştirilmiş kokuya sahip Lavender Garden yataklar, lavantanın rahatlatıcı, stres alıcı özelliğini taşıyor.
 
Sağlık ve hijyen açısından ne gibi çalışmalar var?
 
İşbir Yatak, özel dolgu malzemeli Quallofil Air Allerban'ı sağlığına önem verenler için geliştirdi. Toz mite'larının ürettiği alerjenler ve astım gibi solunum yolu hastalıkları için barınma fırsatı tanımayan bu teknolojiyle yastık ve yorganlar ultra hijyenik hale gelmekle kalmıyor, en rahat formu sağlıyor. İşbir için özel olarak geliştirilen Quallofil elyafı yatağınızın, yastığınızın ve yorganınızın ekstra dolgun, konforlu, hafif ve hijyenik olması sağlanıyor.
İşbir Yatak ürünleri koku, lekelenme, bozulma, renk değişimi, alerji ve astıma neden olabilecek bir dizi mikroorganizmaya karşı korunuyor. Sıradan yatak, yastık ve yorganlardan farklı olan İşbir ürünleri her zaman sağlıklı bir uyku sunabilmek için kendini yenilemeye devam ediyor.
Yine İşbir Home adı altında nevresim üretimine başladık. Kimyasal ve boya değmemiş ham pamuk ürünlerimiz var. Yüzde 100 oamuk. Bambular var. Bu arada biz de diğer rakiplerimizle olan yataklar da var. Bunun gibi nevresimlerde de aynı şekilde. Organik ve bambu ürünler dışında piyasada farklı markalarda bulabileceğiniz tarzdaki ürünler de var. Biz taşınabilen yaptık.
 
2010'daki hedefleriniz nelerdir?
 
İç piyasada yüzde 30 büyümeyi, ihracatta da yüzd 100 büyümeyi hedefliyoruz. Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde bayilikte ilerlemeyi hedefliyoruz. Biz 2009 yüzde 45 büyümeyi büyük şehirlerde yaptık.
İşbir Yatak, dış piyasada  2009 yılında 15 adet Life Sleep uyku merkeziyle faaliyetlerine devam etti. 2010 yılı hedefi ise bu sayıyı 40'a çıkartmak. Firma olarak hedefimiz, yurt dışındaki büyümeyi fason üretim yaparak değil, kendi markamız ile gerçekleştirmek.
 
Rakamlarla İşbir Sünger Sanayi 
 - Cironun yüzde 15'i ihracattan geliyor.
- Üretimin yüzde 7'si ihraç ediliyor.
- Türkiye'de 14 bölge bayisi var.
- Toplam 100 adet bayiye sahip.
- 2010'da bayi sayısı 125'e çıkartılacak.
- İşbir Yatak 2009'da yüzde 45 büyüme gerçekleştirdi.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İklim krizi hem kuraklığı hem selleri artırıyor
  • 14.03.2023 09:56

İklim krizi hem kuraklığı hem selleri artırıyor

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklıkların rekor seviyelere yükseldiği son ...

Salda Gölü'nde NASA'nın da kullanabileceği bilim merkezi kuruluyor
  • 30.05.2022 13:17

Salda Gölü'nde NASA'nın da kullanabileceği bilim merkezi kuruluyor

Mars'ın Jezero Krateri'ndeki eski göle benzetilen Burdur'daki Salda Gölü'nde yap ...

NASA'nın Salda Gölü'ne olan ilgisi devam ediyor!
  • 09.10.2021 09:09

NASA'nın Salda Gölü'ne olan ilgisi devam ediyor!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) sosyal medya hesaplarından birinde ...

NASA, İstanbul Boğazı'nı görüntüledi!
  • 04.08.2016 11:17

NASA, İstanbul Boğazı'nı görüntüledi!

ABD'li astronot Jeff Williams, kendi twitter adresinden "İstanbul Boğazı, Türkiy ...

NASA'dan İstanbul paylaşımı: Hey İstanbul parlıyorsun!
  • 27.05.2021 10:33

NASA'dan İstanbul paylaşımı: Hey İstanbul parlıyorsun!

NASA, sosyal medya hesabından İstanbul'a ait bir uydu görüntüsünü paylaşarak "He ...

NASA'nın Akyaka paylaşımı heyecan uyandırdı
  • 24.04.2021 10:23

NASA'nın Akyaka paylaşımı heyecan uyandırdı

NASA sosyal medya hesabında Muğla'nın Ula ilçesinde bulunan Kadın Azmağı Deresi ...