maritbet girişmaritbet
Örnek daireler, projeyi yaşatarak satışı etkiliyor!

Örnek daireler, projeyi yaşatarak satışı etkiliyor!

Konut, ofis ve kamusal alanlara işlevsellik ve estetik katan Gönye Tasarım'ın ortakları örnek dairelerin tasarım sürecini anlattı.

Türkiye'nin en önemli rezidans, toplu konut ve ofis projelerinin iç mimari tasarımlarına imza atan Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal ortaklığındaki Gönye Tasarım, ‘gerçek daire' algısı oluşturan örnek daireleriyle dikkat çekiyor. 

Son dönemde Nidapark Kayaşehir, Tual Bahçekent, Tual Adalar ve Deniz İstanbul gibi birçok projenin örnek dairelerini tasarlayan Gönye Proje Tasarım'ın ortakları örnek dairelerle ilgili merak edilenleri Emlaktasondakika.com'a anlattı. 

OLMAZSA OLMAZ TEK ŞEY UYUM 

Örnek dairelerde renk seçiminin önemine değinen Mimar Yelin Evcen, “Örnek dairelerde renk seçimlerini çok önemsiyoruz. Daha çok genel beğeniye hitap eden ve projenin konseptini yansıtan renkleri kullanmaya özen gösteriyoruz. Tekstil ürünlerinde, tablolarda, aksesuar ve halı seçimlerimizde mekanı canlandıracak renkleri tercih ediyoruz. Olmazsa olmazımız bir nesne yok. Bizim için olmazsa olmaz tek şey uyum…” diyor. 

ÖRNEK DAİRELER PROJEYİ YAŞATARAK SATIŞI ETKİLİYOR 

Örnek dairelerin müşterilerin karar sürecini etkilediğini söyleyen İç Mimar Gönül Ardal, iyi tasarlanmış bir örnek dairenin satış ekibinin elini güçlendirdiğini belirtti. Konut projelerinin artması ile rekabetin de arttığını ifade eden Ardal, firmaların farklılaşması gerektiğini ifade etti. 

“Zaman içinde konut projelerinin sayısı arttıkça rekabet de arttı. Bu durum da daha gerçekçi, projenin ana fikrini yansıtan, hedef kitlesine hitap eden nitelikte, müşterinin o projede kendisine vadedilen yaşamı hissedebilmesi için incelikle tasarlanmış örnek daireler oluşturma zorunluluğunu getirdi. Örnek daireler, söz konusu projenin kalitesi, standartları ve ne tür bir yaşam vadettiği hakkında çok önemli ipuçları veriyor. Firmanın vizyonu ve projenin konsepti yansıtılarak, müşterinin karar sürecinde etkili bir ortam tasarlanmış oluyor. Örnek daireler müşterilere proje hakkında daha fazla ve daha gerçekçi fikirler vererek, hatta projeyi birebir yaşatarak satış ve pazarlama sürecine çok önemli katkılarda bulunuyor” dedi.  

"ÖRNEK DAİRELER BİZİM İŞİMİZİN GÖRÜNEN YÜZÜ, VİTRİNİ"

Örnek daire tasarımında dikkat edilecekleri anlatan Yelin Evcen, bir örnek daire tasarımında öncelikle yatırımcı firmanın beklentilerinden yola çıktıklarını söyledi.

“Bir örnek daire projesini ele aldığımızda öncelikle yatırımcı firmanın beklentilerini, satış hedeflerini, mimari proje konseptini, hedef kitleyi, metrekare satış fiyatlarını, zamanlama ve bütçe bilgilerini öğreniyoruz. Ardından projenin mimarı tarafından hazırlanmış olan projenin dış duvarları ve taşıyıcı sistemine sadık kalarak iç mekan fonksiyon yerleşim ve planlamasını hazırlıyoruz. Plan üzerinde işverenle mutabık kaldıktan sonra da konsept tasarımı hazırlıyoruz. Tüm malzeme seçimleri ve tasarımlar tamamlandıktan sonra üç boyutlu görseller hazırlayarak işverene sunuyoruz. Konsept tasarımın onayının ardından da uygulama projeleri hazırlanıyor; mekanik ve elektrik gruplarla koordineli bir biçimde çalışarak uygulama sürecini tamamlıyoruz. Tüm imalat süreçlerinin sonunda aksesuar alımları ve yerleşimi de sürece ekleniyor” dedi. 

Gönül Ardal ise örnek dairelerin vitrin olduğunu söyledi ve arka planda daha ayrıntılı çalıştıklarını ifade ederek “Örnek daireler bizim işimizin görünen yüzü, vitrini. Arka planda tüm projenin lobi ve kat koridoru gibi ortak alanlarını, kafe, spa, havuz, soyunma odaları, fitness gibi işlevlerin olduğu sosyal tesislerini ayrıca tüm projedeki farklı daire tiplerini de projelendiriyor ve tüm bu mekanlar için gerekli elektrik-mekanik koordinasyonu da yapıyoruz” açıklamasında bulundu. 

ÖRNEK DAİRELERE 'ÖZEL' ÜRETİM

İç Mimar Gönül Ardal, örnek dairelerde mekanlara özel tekstil ve dekorasyon ürünleri seçtiklerini anlattı. Şu açıklamalarda bulundu: Örnek dairelerde ağırlıklı olarak özel üretimlere yer veriyoruz. Her daireyi tasarlarken bir konseptle yola çıkıyoruz. Orada aslında belirli bir ev sahibi yok; ama belirlediğimiz senaryoya göre kaç kişilik bir ailenin yaşayacağını, evdeki çocukların yaşlarını, hobilerini, yaşam tarzlarını kurgulayarak bir senaryo hazırlıyoruz. Belirttiğim gibi, renkleri belirlemek bizim için çok önemli. Daha çok genel beğeniye hitap eden renkleri kullanırken, tekstil ürünlerinde, yatak ürünlerinde, tablolarda, aksesuar ve halı seçimlerimizde mekanı canlandıracak renkleri tercih ediyoruz. Mobilyalar çoğunlukla kendi tasarımımız ve o projeye özel oluyor. Her mekan için ayrı bir halı tasarımı kullanıyoruz. Aynı şekilde yatak örtüleri ve yastıklar için de düğmeleri, kenar biyeleri, kumaş seçimi gibi detayları çalışıyoruz. Tasarladığımız mekanlardaki tabloları ressam ile mekana özel planlıyoruz. Özellikle çocuk odalarında duvar kağıtlarını da özel olarak ürettiriyoruz.

 

DAHA İYİ MEKANLARDA YAŞAYAN MUTLU İNSANLAR!

Örnek daireler ile örnek yaşam alanları sunduklarını anlatan Mimar Yelin Evcen, "Gönye Proje Tasarım olarak “iyi tasarlanmış mekanlarda yaşayan daha mutlu insanlar” anlayışı ile yola çıktık. Bu rotamız doğrultusunda, tasarımlarımızın işlevselliği, estetiği ve teknik altyapısı ile farklı yaşantılara göre şekillenmesini önemsiyoruz. Uzmanlık alanımız olarak tercih ettiğimiz konut ve ofisler, insanların hayatları boyunca en çok zamanlarını geçirdiği yerler. Bu mekanlarda kendilerini konforlu, rahat ve huzurlu hissetmelerinin tüm yaşam kalitelerini yükselten çok önemli bir unsur olduğunun farkında olarak tasarım yapıyoruz. Tasarım yaparken kendi kişisel tarzımızı değil projenin hedef kitlesine uyabilecek tarzları ön planda tutuyoruz. 

Markalı konut projeleri için konut tasarımlarımızı yaparken, o projede ev alacak insanlara kullanışlı ve kendi özel eşyaları ile uyumlu olabilecek nitelikte ve kolayca kişiselleştirebilecekleri, iyi tasarlanmış mekanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Örnek daireler ile de onlara örnek yaşam alanları sunuyoruz"dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ EN ÇOK ETKİLEYEN...

Yelin Evcen, sürdürülebilirlik konusunda ise şu açıklamalara yer verdi: Türkiye'nin geneline bakarsak ne yazık ki sürdürülebilirlikle ilgili pozitif bir tablo görmek mümkün değil. Fakat bu bilincin yavaş da olsa oluşmaya başladığını ümit ediyoruz. Sürdürülebilirlik, yatırımcıların öncelikleri arasında yer almıyor; ancak bu konuda örnek teşkil eden firmalar ve bu firmaların farklılaşan projeleri mutlaka diğerlerini de etkileyecektir, diye düşünüyoruz. Kullanıcıların da bu bilinci taşıyarak yatırım yapacakları veya yaşayacakları binalar için tercihlerini sürdürülebilirlik sertifikasına sahip projelerden yana yapmaları diğer yatırımcıları da mutlaka tetikleyecektir. 

Gönül Ardal, ise projelerde sürdürülebilirlik dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti. 

"Sürdürülebilir iç mekanlar için kullanılacak malzemelerin seçiminde sürdürülebilirlik kriterlerine uygun ürünler veren markaların ürünlerinin tercih edilmesi önemli bir kolaylık. Mümkün olduğunca yakın çevreden tedarik edilmiş, üretim, nakliye ve montaj aşamalarında sürdürülebilirlik kriterlerine uyulmuş ürünlerin kullanılması, çevreye zarar vermeyen iç mekanların tasarımındaki önemli adımlardan biri. İç mekanda ve örnek daire projelerinde sürdürülebilirliği en çok etkileyen konuların başında gelen su tasarrufuna dikkat etmek, kullanılacak tüm armatür ve rezervuarları su tüketimini en aza indirgeyen ürünler arasından seçmek, aydınlatma armatürlerinde de tercihi enerji verimliliği yüksek ürünlerden yapmak en çok dikkat edilmesi gereken noktalar olarak öne çıkıyor" açıklamasında bulundu. 

Bir örnek daire gezdirmek ve içinde hazırlanan dekorasyon müşteriyi nasıl etkiliyor? 

Aslında işin bu kısmı biraz satış ekibinin konusu. Biz onlardan aldığımız geri dönüşlerle biraz konuya girebiliyoruz. Yaptığımız projelerden birinde, satış temsilcisi, gelen müşteriyi ilk önce örnek daireye götürdüğünde çok kolay satışa çevirdiğini anlatmıştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gönye ProjeTasarım, Tasarım Merkezi ünvanına sahip oldu
  • 15.01.2018 10:24

Gönye ProjeTasarım, Tasarım Merkezi ünvanına sahip oldu

İnşaat ve gayrimenkul şirketleriyle birlikte birçok iç mimari çalışmaya imza ata ...

Gönye Proje Tasarım, 'Tasarım Merkezi' ünvanını aldı
  • 13.01.2018 10:17

Gönye Proje Tasarım, 'Tasarım Merkezi' ünvanını aldı

Gönye Proje Tasarım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen “Tas ...

Nidapark Küçükyalı daireleri Gönye Proje Tasarım imzası taşıyor
  • 15.11.2017 15:25

Nidapark Küçükyalı daireleri Gönye Proje Tasarım imzası taşıyor

Gönye Proje Tasarım,Tahincioğlu tarafından hayata geçirilen Nidapark Küçükyalı p ...

Çocuk odası dekorasyonunun püf noktaları!
  • 17.02.2017 07:32

Çocuk odası dekorasyonunun püf noktaları!

Gönye Proje Tasarım ekibi, çocukların hayal gücünü geliştirecek dekorasyon fikir ...

Dekorasyonda 2017 trendleri belli oldu! İşte ayrıntılar!
  • 19.12.2016 10:32

Dekorasyonda 2017 trendleri belli oldu! İşte ayrıntılar!

Gönye Proje Tasarım, 2017 yılında dekorasyon trendlerinin neler olacağını, tasar ...

Yelin Evcen ve Gönül Ardal 2017'nin trendlerini açıkladı
  • 16.12.2016 19:10

Yelin Evcen ve Gönül Ardal 2017'nin trendlerini açıkladı

Gönye Proje Tasarım ortakları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal ev tekst ...