maritbet girişmaritbet
Pembe panjurlu evler artik tarih oldu

Pembe panjurlu evler artik tarih oldu

Artık kadınlar pembe panjurlu evler değil, rahat, konforlu, geniş akıllı evler istiyor. Tabi ki bu tür evler her kadının hakkı.

Çoğu zamanını evlerinde geçiren kadınların yapmış olduğu işler erkekler için pekte bir şey ifade etmese de, kadınlarımız evlerinde eşlerine iyi bir eş, çocuklarına anne, evlerinde ise temizlikçi, aşçı, hizmetçi v.s...dir.

Aslında evin bütün yükünü kaldıran kadınlardır. Bu yüzden ailesine daha çok zaman ayırmak, onlarla birlikte güzel ve rahat bir yaşam sürdürmek onlarında hakı. Bunun farkına varan kadınlar artık pembe panjurlu olsun, tek odası olsun ama benim olsun demiyor. Eskiden evlerde koca koca salonlar ve misafir odaları vardı. Küçükte olsa mutfağın yeri ayrıydı. Artık yeni tip konutlar yapılıyor. Apartmanların yerini 1000-2000 konutlu siteler alıyor. Aynı apartmanda değişik metrekarede evler. Kişinin bütçesine veya konumuna uygun. Sosyal yaşam alanları, parklar, bahçeler. En önemlisi bu evlerin akıllı olması. İnterneti, uydu yayını içinde. Böylece anten kirliliği ortadan kalkmış oluyor. Günümüzde tasarruf önem kazandığı için termostatlı vanalar, tasarruflu ampüller kullanılıyor.

Yeni yapılan bu konutlarda ailenizle birlikte keyif dolu güzel zamanlar geçirebileceğiniz parklar, yürüyüş yapabileceğiniz parkurlar, yüzme havuzları bulunmakta.Yeni nesil akıllı evlerin özellikleri bununla da bitmiyor. 

Akıllı ev kullanıcısına konfor, güvenlik ve kullanım maliyetleri tasarrufu sağlayan evlerdir.Bu kapsam standart donanımların otomasyonundan, evin kendisi için gereken enerji ve temiz su kaynağı oluşturmasına kadar geniş bir yelpaze içinde ele alınmaktadır.

Nedir bu kullandığımız standart donanımların otomasyonu? Akıllı ev sistemleri günlük hayatımızda kullandığımız, evlerimizde standart ihtiyaçlar içerisinde yer alan aydınlatma, ısıtma-soğutma, güvenlik, eğlence, bahçe sulama,... sistemlerinin kontrolünü size gereksiz yere zaman kaybetirmeden tek merkezden ve sizin önceden verdiğiniz komutları, akıllı ev senaryolarını, uygulayarak yönetir.

Akıllı ev senaryoları; günlük yaşam alışkanlıklarınız, zevleriniz, konfor ihtiyaçlarınız ve zorunlulukar gözönüne alınarak, akıllı evinizin size yaşattığı, konfor kurgularıdır. Bu kurgularda bir çok komut arka arkaya yerine getirilerek, size gereksiz yere zaman kaybettiren rutin işlerinizin, akıllı eviniz sayesinde tek bir hareketke gerçekleştirilmesidir. Örneğin bir akıllı ev tek komutla, akşam belli bir saatten sonra tüm perdeleri kapatabilir, ışıkları otomatik kısabilir, alt katta alarmı devreye sokabilir ve televizyonu 3 saat sonra otomatik kapatabilir. Sabah belirli bi saatte kahve makinesini çalıştırıp, banyo suyu ve ev sıcaklığını ayarlayabilir, müzik sistemini devreye sokup alarmı kapatabilir. Siz evden çıkarkende tüm cihazları kapatarak her türlü güvenliğinize ait üst düzey konumuna geçebilir.

Bu kapsam standart donanımların otomasyonundan, evin kendisi için gereken enerji ve temiz su kaynağı oluşturmasına kadar geniş bir yelpaze içinde ele alınmaktadır.

Nedir bu kullandığımız standart donanımların otomasyonu? Akıllı ev sistemleri günlük hayatımızda kullandığımız, evlerimizde standart ihtiyaçlar içerisinde yer alan aydınlatma, ısıtma-soğutma, güvenlik, eğlence, bahçe sulama,... sistemlerinin kontrolünü size gereksiz yere zaman kaybettirmeden tek merkezden ve sizin önceden verdiğiniz komutları, akıllı ev senaryolarını, uygulayarak yönetir.

Akıllı ev senaryoları; günlük yaşam alışkanlıklarınız, zevkleriniz, konfor ihtiyaçlarınız ve zorunluluklar göz önüne alınarak, akıllı evinizin size yaşattığı, konfor kurgularıdır. Bu kurgularda bir çok komut arka arkaya yerine getirilerek, size gereksiz yere zaman kaybettiren rutin işlerinizin, akıllı eviniz sayesinde bir çırpıda gerçekleştirilmesidir. Örneğin bir akıllı ev tek komutla, akşam belli bir saatten sonra tüm perdeleri kapatabilir, ışıkları otomatik kısabilir, alt katta alarmı devreye sokabilir ve televizyonu 3 saat sonra otomatik kapatabilir. Sabah belirli bi saatte kahve makinesini çalıştırıp, banyo suyu ve ev sıcaklığını ayarlayabilir, müzik sistemini devreye sokup alarmı kapatabilir. Siz evden çıkarken de tüm cihazları kapatarak her türlü güvenliğinize ait üst düzey konumuna geçebilir.Akıllı Ev Sistemleri, evlerimizde yangının çıkmasına en çok neden olan elektrik kontakları, fişte unutulan cihazlar, arızalanan gaz vanaları sorununu, otomasyon sistemi ile başından çözmektedir. Tüm elektrik sistemleri ve cihazları kontrol ettiğinden riskler minimum değerlere inmektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hafif çelikden deprem evleri böyle yapılıyor!
  • 28.11.2023 12:42

Hafif çelikden deprem evleri böyle yapılıyor!

Depreme dayanıklı köy evleri güçlü ısı ve ses yalıtımına sahip olarak yapılıyor. ...

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm Projesine katılım çağrısı yaptı
  • 17.11.2023 17:12

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm Projesine katılım çağrısı yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm P ...

Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde her ay 30-40 bin evi teslim edeceğiz"
  • 17.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde her ay 30-40 bin evi teslim edeceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de Asfalt ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."
  • 01.11.2023 14:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Topl ...

Sakarya'da 9 metrekarelik katlanabilir "modüler afet evi" üretiliyor
  • 19.09.2023 11:16

Sakarya'da 9 metrekarelik katlanabilir "modüler afet evi" üretiliyor

Sakarya'da afetlerde geçici barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik kolay kur ...

Japon mimarın tasarımı "kağıt masura evi" deprem bölgesinde
  • 04.05.2023 16:52

Japon mimarın tasarımı "kağıt masura evi" deprem bölgesinde

Japon mimar Shigeru Ban'ın kağıt ve yonga levha gibi geri dönüştürülmüş çevre do ...