maritbet girişmaritbet
Ponponların evinize getirdiği cazibe!

Ponponların evinize getirdiği cazibe!

Siz de renkli ponponlardan faydalanarak dekoratif ürünler hazırlayabilir, evinize rengarenk bir hava katabilirsiniz.

Eskiden bebek şapkaları için yapılan ponponlar şimdilerde dekorasyonun vazgeçilmezi oldu. Her yerde kullanılabilen ponponlar birçok dekoratif ürünü süslüyor. Eğer sizde kış için biraz uğraş istiyorsanız eviniz için eğlenceli bu renkli dekoratif ürünleri hazırlayabilirsiniz.

Önce farklı materyalleri kullanarak ponponlarınızı hazırlamanız gerekiyor. Bunun için tuvalet kağıdı rulosu, rulo haline getirilmiş gazete gibi pek çok malzeme kullanabiliyorsunuz. Ponponlarınız hazır olduktan sonra neler yapabileceğimize resimler eşliğinde bir göz atalım.

Bu kelebek paspası yapmak gözünüzü korkutmasın, oldukça kolay bir yapımı var. Özellikle çocuk odalarında kullanabileceğiniz kadar şık ve keyif verici. Önce aldığınız halı kaydırmaz denilen malzemeyi kelebek şeklinde ve istediğiniz boyutta keserek hazırlıyorsunuz. Daha sonra rengarenk hazırladığınız bu ponponları halı kaydırmazın üzerine sabitliyorsunuz.

Bu bebek battaniyesini yaparken oldukça keyif alacaksınız. Bebeğinizi sıcacık tutacak bu battaniyenin yapımı da oldukça basit. Yapımı için istediğiniz boyutta bir kasnağa ihtiyacınız var. Önce kasnağa sizin için yeter miktarda olacak kadar ip doluyorsunuz. Sonra bu iplerin birleşim noktalarına ponponları sabitliyorsunuz. Kasnaktaki çivi araları ne kadar sık olursa ponponlarınız da birbirine o kadar yakın olur. Ponpon bağlanacak nokta kalmadığında İpleri kasnaktan çıkartıyorsunuz ve battaniyeniz hazır.

Bu kalp yastığı yaparken kalp şeklinde kesilmiş kumaş, keçe, çuval türü malzemeler kullanıyorsunuz. Kestiğiniz malzemenin üzerine ponponları tek tek dikiyorsunuz. Eğer elinizde hazır bir kalp yastığınız varsa onu da ponponlarla kaplayarak böyle şık bir yastık sahibi olabilirsiniz. Özellikle sevgililer günü için hazırlayabileceğiniz çok güzel bir hediye.

Evinizdeki eski kırlentlerinize yeni bir hava getirmek için, hazırlayabileceğiniz birkaç renkli ponponu kırlentlerinizin üzerine sabitleyebilirsiniz. Bunu yaparken kırlentlerin üzerinde işaretlemeler yapmak size dikim aşamasında kolaylık sağlayacaktır. Fazlaca zahmet istemeyen bu uğraş, sizce de evinizi şenlendirecek gibi gözükmüyor mu?

Bu sevimli sandalyelerden benim de bir tane olmalı diyorsanız iş başına. Hazırladığınız renk renk ponponları silikon yardımıyla tek tek sandalyenize sabitleyebilirsiniz. İsterseniz renkler yardımıyla bir desen çalışması dahi yapabilirsiniz. İşte bu kadar.

Kestiğiniz renki kartonların ucuna yapıştıracağınız ponpon ile kitap ayraçları yapabilirsiniz. Kitaplığınıza koyacağınız yada masa üstlerinde dekor amaçlı kullandığınız kitaplarınızla güzel bir uyum yakalayacak olan ponponlar size keyifli okumalar vaat ediyor.

Sandalyelerinizde uyguladığınız kaplama işlemini, aynı mantık ile puflarınıza uygulayabilirsiniz. Silikonla yapıştırdığınız renkli ponponlar, pufunuzu yumuşacık yapacaklar. Ponpondan yapabileceğiniz ve sayamadığımız daha pek çok obje mevcut. Bunlar arasında küpeler, anahtarlıklar, ayakkabılar, kapı süsleri hatta kuru dallara tutturabileceğiniz dekoratif aksesuarlar da var.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ponponların evinize getirdiği cazibe!
  • 01.10.2016 15:42

Ponponların evinize getirdiği cazibe!

Siz de renkli ponponlardan faydalanarak dekoratif ürünler hazırlayabilir, eviniz ...