maritbet girişmaritbet
Renkler, insan psikolojisini etkiliyor!

Renkler, insan psikolojisini etkiliyor!

İç Mimar Sena Eraslan, emlaktasondakika.com'a özel hazırladığı yazıda, mekanlardaki renklerin insanlar üzerindeki etkilerini anlattı.

Yüzyıllardır bilinen renklerin insan psikolojisin de ki etkisi son dönemler de oldukça popüler. Çoğu zaman farkında olmasakta  etrafımızdaki renkler psikolojimizi etkiler. Eğer yaşadığımız  mekanımızda doğru renkleri seçip kullanırsak yaşam kalitemiz artar ve ruh sağlığımız iyi yönde değişir. Dekorasyonda hangi renkleri nasıl doğru kullanabiliriz gelin birlikte inceleyelim.

Kırmızı

Bir güç rengi olduğunu düşünebiliriz. Heyecanlı  ve uyarıcıdır. Bu sebep ile dingin ortamlarda kullanılması tercih edilmemeli. Bu tercih, kırmızının göze batan ve çok güçlü etkisiyle mekanı yorabilir. Kan dolaşımını harekete geçirir ve sinir sistemini canlandırır. Araştırmalar sonucunda kırmızı rengin iştah açtığı bilimsel olarak ispatlanmıştır. Dekorasyon da kullanım alanları mutfak ve oturma alanları olmalıdır.

Beyaz

Temizliğin simgesidir. Beyaz rengi genelde banyolarınızda kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bunun sebebi hem temizliğin simgesi haline gelmiş olması, hem de ortamı daha ferah ve büyük göstermesindendir. Elbette doğru kombinasyon oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra asaleti, zarafeti ve soğuk kanlılığı da ifade ettiği için, tıpkı saf ve mutluluk verici olduğu gibi soğuk ortamlar oluşturmak istenildiğinde de kullanılır.

Mor

Romantizimin simgesidir. Bireysel aktiviteleri arttırır. Bilinçaltını ortaya çıkarmakta oldukça etkilidir. Aynı zamanda oldukça rahatlatıcı bir etkisi vardir. Yatak odası ve çalışma odalarında kullanıma uygun bir renk olarak gösterilebilir.

Yeşil

Sakinlik ve huzurun simgesidir. Bilinç altımızda evreni ve doğayı anımsatır. Mekana temiz hava ve canlılık katar. Koridorlar ve evinizde yaşayan bir hasta var ise hastanın yaşadığı mekanda gerek aksesuar, gerek duvar kağıdı olarak kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Siyah

Siyah pek çok insan için kıyafet rengidir. Aslında konsantrasyonu arttıran bir renktir. Aynı zamanda dekorasyonda zerafetin simgesidir. Size tavsiyem, evinize sofistike bir görünüm kazandırmak istiyorsanız siyah aksesuarlar mutlaka evinizin bir köşesinde olmalı.

Pembe

Araştırmalara göre pembe insanları sakinleştirir ve kalpleri yumuşatır. Barışın ve aşkın simgesidir. Pembe renkli bir odada, insan sinirlenmek istese bile başarılı olamaz. Ortama sıcaklık ve neşe getirirdiğinden dolayı sosyal ortamlar için doğru bir seçenektir. Oyun odası oturma odalarında kullanılabilir.

İç Mimar Sena Eraslan

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Renkler, insan psikolojisini etkiliyor!
  • 11.10.2016 22:47

Renkler, insan psikolojisini etkiliyor!

İç Mimar Sena Eraslan, emlaktasondakika.com'a özel hazırladığı yazıda, mekanlard ...

Ahşap paletle neler yapabilirim?
  • 04.10.2016 20:50

Ahşap paletle neler yapabilirim?

Herhangi bir eşyanın gerek şık olması gerekse uzun yıllar kullanılabilmesi için ...

Yeni dekorasyon önerileriyle evlerin çehresi değişecek!
  • 02.10.2016 12:02

Yeni dekorasyon önerileriyle evlerin çehresi değişecek!

İç Mimar Sena Eraslan, evlere yeni hava katacak dekorasyon önerilerini emlaktaso ...

İç mimar Sena Eraslan'dan 'retro' tüyolar!
  • 20.09.2016 09:47

İç mimar Sena Eraslan'dan 'retro' tüyolar!

İç Mimar Sena Eraslan, ev dekorasonunda 'retro' tarz kullanmayı seveler için Eml ...

İşte 2012'nin dekorasyon trendleri!
  • 22.03.2012 16:12

İşte 2012'nin dekorasyon trendleri!

Evlerinizin küçük ya da fazla kalabalık olduğunu düşünüyorsanız, bir odayı olduğ ...

Pera Bulvarı açıldı!
  • 17.03.2012 15:39

Pera Bulvarı açıldı!

Dekorasyonda son yenilikler ve gurme ürünleri üzerine çalışan perabulvari.com hi ...