maritbet girişmaritbet
Sadelik ve şıklıkta moda son yıllarda “bakır” esintileri

Sadelik ve şıklıkta moda son yıllarda “bakır” esintileri

Özellikle aksesuarlarda çok tercih edilen son zamanların şık “bakır” dekorasyon önerileri.

2016'yı nasıl bilirdiniz, diye soran olursa “bakır” kokusu burnumda kaldı, dersiniz. Son yıllarda dekorasyonda bakır rengine sıkça rastlıyorsunuz değil mi? Mobilyalarda, aksesuarlarda, bahçelerde, mutfak gereçlerinde, banyolarda, kısacası her üründe ve mekânda karşımıza çıkıyor. Altın ve gümüş rengi gibi, girdiği her ortamda da çarpıcı bir etki bırakıyor.

Peki dekorasyonumuzda bakır rengini nasıl kullanabiliriz, hangi renklerle bir araya getirmeliyiz, diğer aksesuar ve eşyalarla nasıl kombinleyebiliriz?

Öncelikle şunu bilmemizde fayda var ki; bakır metalik bir madendir. Hava ve kullanım şartlarına göre zamanla oksitlenme, paslanma ve kararma gibi korozyona uğrayabilir ve orijinal halinden eser kalmayabilir. Belirli periyodlarda bakım ve kalay işlemine tabii tutulması gerekir. Bu yüzden evlerinizde gerçek bakıra yer verecekseniz bunları bilmenizde fayda olacaktır.

Benim tüm bu işlemlere emek ve zaman harcamam mümkün değil'' derseniz de imdadınıza bakır rengi metalik boyalı aksesuarlar yetişecektir.

Bu rengi hangi çizgilerdeki ürünlerde kullanacağınız, mekânınızın stilini belirleyecektir. Sergileyeceğiniz bakır çaydanlık ve kupalarla mutfağınıza hemen rustik bir hava katabilir, mermerlerle birlikte yer verdiğinizde, dingin iskandinav stilini yakalamış olursunuz. Siyah ve bakır rengindeki büyük ampüllü bir sarkıtla, masif bir sehpayı birleştirerek mekânınıza endüstriyel bir imza da atabilirsiniz, yalın çizgilerdeki parçalarla modern görünüm de elde edebilirsiniz.

Kobalt mavisi, zeytin yeşili, siyah ve krem rengi en çok uyumlu olduğu renkler. Ayrıca Pantone Renk Enstitüsü'nün 2016 yılının rengi olarak belirlediği, Serenity & Rose Quartz tonlarıyla da çok iyi birer arkadaşlar.
Benim favori kombinim ise; kontrast şıklık sağlayan ‘'Kobalt Mavisi-Bakır'' ve dramatik bir etki elde ettiğimiz ‘'Siyah-Bakır' seçenekleri.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sadelik ve şıklıkta moda son yıllarda “bakır” esintileri
  • 25.11.2016 16:28

Sadelik ve şıklıkta moda son yıllarda “bakır” esintileri

Özellikle aksesuarlarda çok tercih edilen son zamanların şık “bakır” dekorasyon ...