maritbet girişmaritbet
Salonlarda kış konsepti

Salonlarda kış konsepti

Soğuk günlerde kış renklerini ve kış havasını salonunuza taşıyarak harika dekorasyonlar oluşturabilirsiniz.

Renk, desen, form, stil bakımından farklılıklara açık olun. Böylelikle daha önce tasarlanmamış ilginç kış salon dekorasyonlarına imza atabilirsiniz. Örneğin vizon, kahve tonlarındaki antik bir sehpayı ya da konsolu minimal bir oturma grubuyla kombine ederek kontrast oluşturabilirsiniz.

Özellikle salonunuzda bir şömine varsa tam da kış dekorasyonuna uygun. Özellikle bu şömine karşısına koyacağınız karşılıklı koltuklar, yumuşacık bir kilim uzun kış gecelerinde sohbet etmek için harika olacaktır.
Koltuk ve sandalyeye alternatif olarak minderler ve puflar kullanabilirsiniz. Özellikle şömine karşısına atılacak bu tür minder ve puflar salonun havasını tamamen değiştirebilir. Fakat bunları aynı boy ve ebatta olanlarla değil farklı boylarda ve desenlerdeki puflarla ve minderlerle kombine edin. İsteğinize bağlı olarak minder ve pufları oturma grubunuzun önüne yerleştirerek de salonda ayrı bir alan meydana getirebilirsiniz. Özellikle oryantal desenli ve altın renkli işlemelere sahip minderler ile alaturka bir ambiyans oluşturulabilir, Mumlarla süslenmiş yüksek olmayan sehpalarla bu kısımdaki tarzınızı destekleyebilirsiniz.

Salon takımınızın önüne serilmiş bir halı büyük fark gösterebilir. Malzeme, renk ve desen seçimiyle kış kombinasyonuna salonunuzu hâkim kılabilirsiniz. Salon görüntüsünü de tek bir halı ile büyük ölçüde etkileyebilirsiniz Geleneksel, otantik halıları minimal tasarımlar içinde rahatlıkla kullanılabilir. Bunun dışında shaggy halı seçeneği de kış için uygun halılardan biri tanesidir. Mobilyalarınız açık renk olsa bile mobilyalarınızdan tonca koyu bir shaggy halı seçmeniz halinde salonunuzda kış havası esecektir.
Dışarıda oldukça soğuk ve iç ürpertici havalar hakimken içinizi ısıtacak salonda kullanılan koltuklar için üretilmiş battaniyelerle yer verebilirsiniz. 

Desenleri kombine etmeye özen gösterin. Örneğin klasik bir koltuk takımına çizgili, puantiyeli, geometrik desenli veya daha radikal desenli yastıklar çok uyumlu olacaktır. Uyumun tam olmasını istiyorsanız kullandığınız desenlerin birbirine yakın renklerde olmasına dikkat edin. Özellikle kışın rahatlıkla kullana bileceğiniz renkler bu bağlamda siyah, gri, koyu yeşil, hardal sarısı, mor, şarap kızılı gibi renklerdir ve tercih edilebilir.

Salon dekorasyonunda tamamlayıcılarından perdeler her mevsim farklı olarak kullanılabilir. Genellikle yazın daha kısa, detaysız, havadar perdeler kullanırken, kışın daha kalın ve uzun özellikle örme perde kullanılabilir. Hazır kış gelmişken kullanacağınız perdeler desenli ve kalın kumaşlı perdeler ile salonunuza hareket ve tarz kazandırabilirsiniz.

Özellikle farklı ebatlarda olan fenerler, mumluklar da hem salon aydınlatması için hem de kış aylarının salona yansıması için farklı bir ambiyans oluşturacaktır.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Salonlarda kış konsepti
  • 20.12.2016 12:57

Salonlarda kış konsepti

Soğuk günlerde kış renklerini ve kış havasını salonunuza taşıyarak harika dekora ...

Salon nasıl dekore edilmeli?
  • 04.10.2016 22:22

Salon nasıl dekore edilmeli?

Evin hemen hemen en çok kullanılan bölümü olarak salonu göstermek mümkün. Peki s ...