maritbet girişmaritbet
Kayabaşı 5. Etap ihalesi yine iptal edilecek mi?

Kayabaşı 5. Etap ihalesi yine iptal edilecek mi?

Yüksek rakam nedeniyle iptal edilen Kayabaşı 5. Etap arsa ihalesinde Tahincioğlu, satış toplam geliri olarak ilk ihaleden daha fazlasını önerdi.

Emlak Konut GYO'nun Kayabaşı 5. Etap kapsamında satışa çıkardığı 103 bin 277 metrekarelik arsanın yapılan ikinci ihalesi bugün sonuçlandı. Tahincioğlu Gayrimenkul-Nida İnşaat ortaklığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 72 milyon 600 bin lira öneren ortaklar, Emlak Konut'a ise yüzde 38 oranında 407 milyon 588 bin lira teklif verdi.

İptal edilen ilk ihalede Emlak Konut GYO, teklifi yüksek bulduğunu ve bölgedeki fiyatların bu şekilde birden artacağını açıklamıştı. Bölgedeki fiyatların kademeli olarak artmasını istediğini belirten şirket, bu nedenle Yıldızlar-HKM İnşaat'ın önde bitirdiği ihaleyi iptal kararı almıştı. Şirket, satış toplam geliri olarak 1 milyar 32 milyon lira, arsa payı olarak ise yüzde 46,1 oranında 475 milyon 752 bin lira önermişti.

Daha sonra yeniden ihaleye çıkan Kayabaşı 5. Etap ihalesinin ikinci oturumu bugün tamamlandı. Tahincioğlu Gayrimenkul-Nida İnşaat ortaklığı 1 milyar 72 milyon 600 bin liralık satış toplam geliri sağlayacağını ifade eden teklifi sundu.

Murat Kurum, iptal edilen ihale için ne demişti?

Kayabaşı'nı bütün gelir gruplarına hitap edecek şekilde planlıyoruz." diyen Murat Kurum, fiyatların kademe kademe yükselmesi gerektiğini belirtti.

Murat Kurum, "Eğer bu kademe Kayabaşı'ndaki gibi 1'den 3'e atlarsa Emlak Konut olarak biz ona 'Dur' deriz, dedikte..." diye konuştu.

Kurum sözlerine şöyle devam etti;

"Son zamanlarda şöyle biri algı oluşmaya başladı 'Emlak Konut'un ihaleleri çok yüksek' şeklinde. Hatta bizim ihalelerimiz üzerinden kişiler yaptıkları projeleri satıyor.

O bölgede bizim 4 tane işimiz var. Toplamda 15 bin bağımsız bölüm yapıyoruz biz Kayabaşı'nda. Tabii biz adım adım çıksın istiyoruz. Alıcı da, yatırımcı da, Emlak Konut da kazanmalı diyoruz ve bununda kademe kademe artmasını istiyoruz.

Dolayısıyla her yönde bir ihalemizi, işlerimizi de bu oranda, bu ölçek de planlayarak hareket ediyoruz. Bu Kayabaşı tavrımızda açıkçası budur. Bu fiyatlar orada yakalanmayacak mı? Görün bakın ilerde bunun da üstünde fiyatlar olacak. Ama kademe kademe...

O yüzden 5. etabın veya Kayabaşı'nın geneline baktığınızda biz 2 bin küsurlu rakamlardan başladık işin sonunda nereye gidecek göreceğiz bunu, ama alt gelir grubuna da, orta gelire de, üst gelire de konutlar veya bağımsız bölümler inşa edeceğiz.

Kayabaşı'nda bu yüzden ihaleyi iptal ettik. 30 Nisan'da yeniden yapacağız. Ona göre yükleniciler de tekliflerini vereceklerdir diye düşünüyoruz. 

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut Kayabaşı 5. Etap ihalesini kim kazandı?
  • 20.03.2015 17:46

Emlak Konut Kayabaşı 5. Etap ihalesini kim kazandı?

Emlak Konut GYO'nun Kayabaşı 5. Etap kapsamında satışa çıkardığı 103 bin metreka ...

Kayabaşı 5. Etap ihalesi yine iptal edilecek mi?
  • 08.05.2015 17:29

Kayabaşı 5. Etap ihalesi yine iptal edilecek mi?

Yüksek rakam nedeniyle iptal edilen Kayabaşı 5. Etap arsa ihalesinde Tahincioğlu ...

Kayabaşı 5. Etap ihalesini Tahincioğlu kazandı!
  • 08.05.2015 16:19

Kayabaşı 5. Etap ihalesini Tahincioğlu kazandı!

Emlak Konut'un daha önce iptal ettiği Kayabaşı 5. Etap ihalesini Tahincioğlu - N ...

Kayabaşı 5. Etap ihalesinin 2. oturum tarihi belli oldu!
  • 06.05.2015 15:59

Kayabaşı 5. Etap ihalesinin 2. oturum tarihi belli oldu!

Ankara Yenimahalle İstasyon ve Başakşehir Kayabaşı 5. Etap arsa ihalelerinin 2. ...

Kayabaşı 5. Etap ihalesinde yeni teklifler alındı!
  • 30.04.2015 16:36

Kayabaşı 5. Etap ihalesinde yeni teklifler alındı!

Emlak Konut GYO, daha önce ihalesini iptal ettiği Kayabaşı 5. Etap arsasını yeni ...