maritbet girişmaritbet
‘Mega projelerin tamamlanacağı döneme giriyoruz’

‘Mega projelerin tamamlanacağı döneme giriyoruz’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2016 yılında inşaat sektöründe önemli gelişmeler olacağını söyledi.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılında gerek küresel ölçekte, gerekse yurtiçinde yaşanan olayların tüm sektörler gibi inşaat-gayrimenkul sektöründe de etkilerinin hissedildiğini söyledi. Buna rağmen tüketici tarafından 'en güvenli' yatırım aracı olarak kabul edilen sektörün 'gözde yatırım' olarak 2015'i arkasında bıraktığını belirten Kurum, yeni yılda beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirdi. 

POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK

Kurum, 2016 yılına dair küresel anlamda ve yurtiçinde ilk olarak bir normalleşme, sonrasında ise olumlu anlamda gelişmelerin yaşanacağını öngördüklerini kaydetti.  Kurum, "4 sene boyunca sürecek olan bir seçimsiz döneme girilecek olması ülkemiz adına büyük bir gelişim ve her anlamda atılımın yaşanabileceği, hedeflerin ve planlanan büyük yatırımların hayata geçirilebileceği büyük bir hareket alanı vaat ediyor" dedi.  "Bizim 2016 yılından beklentilerimiz çok yüksek" diyen Kurum, Türkiye'nin tahmin edilen yukarı yönlü büyümesinin tüm sektörlerde belirleyici olacağına dikkat çekti. 

‘TÜRKİYE'YE İNANIYORUZ'

Kurum, yurtdışı kaynaklı ilginin de artarak devam edeceğini dile getirdi. Emlak GYO Genel Müdürü Kurum, şöyle devam etti: "2016 yılından başlayarak ülkemizin çok çok önemli projelerinin birer birer tamamlanmaya başlayacağı bir döneme giriyoruz. Dev projelerdeki ilerlemeler İstanbul ve Türkiye'miz açısından inşaat sektörü adına çok önemli gelişmeler olacak. Biz inanıyoruz ki, hem ülkemizin büyüme potansiyeli, hem de ülkemizin en köklü sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörünün, 2016 yılında da, uzun vadede de büyüme potansiyeli çok yüksek. Gayrimenkul sektörü her zaman her koşulda hem geleneksel yatırım aracı olma statüsünü koruyacak hem de sosyal görevi olan barınma ihtiyacını karşılayarak en cazip sektörlerden biri olarak gelişimini sürdürecektir." 

‘2015 BEKLENTİLER VE GEÇİŞ DÖNEMİ OLDU'

Murat Kurum, dünya genelinde FED kararları tartışmaları, gelişmekte olan ülkelerin büyüme oranlarında görülen yavaşlama, jeopolitik risklerin artması gibi etkenlerin küresel risk iştahını azaltan unsurlar olarak karşımıza çıktığını söyledi.  Yurtiçinde ise seçim atmosferi, döviz kurlarında yaşanan oynaklık, faiz oranlarının artması gibi nedenlerin 2015 yılının en belirleyici unsurları olduğunu anlatan Kurum, bu gelişmelerden gayrimenkul sektörünün de etkilendiğini belirterek, şunları söyledi: "Gayrimenkul sektörünün, birbirinden farklı ve aynı zamanda uzun vadeli dinamiklere sahip olması sebebiyle, farklı bir trend çizdiğini düşünüyorum." 

(Milliyet)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Mega projelerin tamamlanacağı döneme giriyoruz’
  • 27.12.2015 09:05

‘Mega projelerin tamamlanacağı döneme giriyoruz’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2016 yılında inşaat sektöründe önemli ...

Emlak Konut 2016'da zirveye oturacak!
  • 29.11.2015 16:21

Emlak Konut 2016'da zirveye oturacak!

Emlak Konut GYO, İstanbul'un yeni yerleşim alanı olarak planlanan gelişim bölgel ...