maritbet girişmaritbet
Validebağ Arsası için hangi şirketler yarışıyor?

Validebağ Arsası için hangi şirketler yarışıyor?

Emlak Konut GYO’nun Üsküdar Validebağ Arsası ihalesine 45 firma ve iş ortaklığı teklif sundu.

Emlak Konut GYO'nun düzenlediği hasılat paylaşımı ihalelerinin gördüğü ilgi herkes tarafından bilinirken son yapılan Üsküdar Validebağ Arsası'na gelen rekor katılım herkesi şaşkınlığa uğrattı. İhalenin ilk oturumunun başlamasına sayılı dakikalar kala gelen dosyalarla teklif sayısı 45'e ulaştı.

Emlak Konut GYO yeni bir rekorum daha sahibi oldu. Bu zamana kadar gerçekleştirilen Maslak, Kartal ve Kazlıçeşme Arsası ihalelerinin çok üzerine çıkıldı. TOKİ'den 85 milyon liraya kısa bir süre önce satın alınan 17 dönümlük Validebağ Korusu'nun tam karşısında yer alan arsa, kıran kırana rekabetin kapısını araladı.

2. oturuma yürek dayanır mı?

Hiç ihaleye girmeyenlerin teklif sunmaları bir yana ihaleye gelen firmaların farklılığı da bayağı ilginç bir manzara oluşturdu. Mestkay İnşaat, Güneri Şehircilik, Aşçıoğlu, Emay, Muhammet Gümüştaş Hazır Beton, Nivak Danışmanlık, Canan Yapı, Timur Gayrimenkul, Ofton Yapı, Mar Yapı, Kalyon Yapı, Baltaş İnşaat ve daha başka farklı firmalarda teklif veren taraflar arasında yer aldı.  

İhale için 60 kadar dosyanın satın alındığı konuşulurken gelen teklif sayısı 24 idi. Fakat son bir saatte 21 teklif daha gelince yarışacak firma ve iş ortaklıklarının sayısı 45'e yükseldi. 

Arsa payı şimdiden yüzde 50'yi buldu

İhalenin ilk oturumu olmasına rağmen verilen arsa payının yüzde 50'yi bulması çekişmenin ikinci işaret fişeği oldu. Yüksekdağ GY Yatırım & BTC Petrol & Yüksekdağ Mekanik Yapı İş Ortaklığı 150 milyon liralık proje değerinin yüzde 50'sini arsa payı olarak teklif etti.

Bahaş İnşaat ihalenin yıldızı olacak

İhalenin en dikkat çeken firması Bahaş İnşaat oldu. İlk kez katıldıkları ihalede geliştirecekleri proje için 350 milyon liralık teklif ve % 42 oranında 147 milyon lira arsa payı vermeyi taahhüt ettiler. Daha önceki ihalelerde  yaşanan olaylar göz önüne alındığında firmanın vereceği teklifleri ve oranları çok iyi belirlemesi gerekiyor. 

Arsanın parasını şimdiden verenler

Arsayı 85 milyon lira karşılığında TOKİ'den satın alan Emlak Konut GYO'nun kaç liraya satacağı merak konusu olurken Yapı Yapı & Kosifler İş Ortaklığı, Bahaş İnşaat, Çağdaş Yapı & Emiroğlu İnşaat&Delta Arazi Geliştirme İş Ortaklığı, Misek İnşaat ve Özak GYO & İn-Ter Yapı İş Ortaklığı verdikeri tekliflerde 100 milyon liralık arsa payını geçtiler. Bu da arsanın şu anda karşılığının kazanıldığını gösterdi.

300 milyonun üzerine çıkanlar

Birde arsa üzerine geliştirilecek projenin maliyeti var. İhalenin ilk oturumunda genelde yoklama turları atılırken 6 firma ve iş ortaklığı 300 milyon liranın üzerinde proje değeri teklif etti. Anadolu yakasında hiç projesi olmayan Aşçıoğlu İnşaat, Nokta Yatırım ile geliştireceği projenin değerini 365 milyon lira 408 bin 508 lira olarak belirledi Çıta burada kalınca peşinden gelen Bahaş İnşaat 350 imilyon lira, Yapı ve Yapı İnş. & Kosifler İnşaat 344 milyon lira,  Özak GYO & İn-Ter Yapı 335 milyon lira, Sur Yapı & Hatay Akpınar Madencilik 300 milyon lira ve Misek İnşaat'ta 300 milyon lira teklif ettiler.

Bu arsaya ne yapılabilir?

Askeri alanın dönüştürülmesi ile oluşturulan arsanın üzerine maksimum 14,5 metre yüksekliğe sahip binalar yapılabilecek. Çevresinde ünlü konut projelerinin yer aldığı lokasyon, toplu ulaşım ve yaşamın merkezinde yer alıyor. Capitol AVM, Kiptaş Konutları ve diğer markalı konutlara yakın olan arsanın karşısında Selçuklu İnşaat ve Taşyapı İnşaat Ortak Girişimi'nin yapımı devam etmekte olan  Altunizade Konakları Validebağ Projesi de tamamlanmak üzere.

İhale katılımcılarının ve verdikleri tekliflerin tam listesi

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Validebağ Arsası için hangi şirketler yarışıyor?
  • 09.09.2015 11:11

Validebağ Arsası için hangi şirketler yarışıyor?

Emlak Konut GYO’nun Üsküdar Validebağ Arsası ihalesine 45 firma ve iş ortaklığı ...