maritbet girişmaritbet
'2017’de yalıtımsız bina kalmayacak'

'2017’de yalıtımsız bina kalmayacak'

Persan Çatı, Cephe ve Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Salih Ürün, binalardaki yalıtım ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de tüm kesimlerin enerji tasarrufu için harekete geçmesi gerektiğini anlatanPersan Çatı, Cephe ve Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Salih Ürün, “Isıtmanın yanı sıra yaz aylarında soğutma amaçlı kullanılan enerji hem doğaya hem de aile bütçesine ciddi zararlar veriyor. Bunun önüne geçmek için çalışmalarımızı hızlandırdık. 2017'de yalıtımı olmayan bina kalmayacak” dedi.

KONFORLU MEKANLAR

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Salih Ürün, şu değerlendirmeyi yaptı: “Yüksek ısı ve ses yalıtımı sayesinde birçok sektörde kullanılan perlit madenini inşaat sektörüne uyarlayan Persan, binalarda yaşanan enerji israfına son teknoloji Ar-Ge laboratuvarlarında üretilen Termoşap ve Termosıva ürünleriyle son verdi. Müteahhit firmalar, mimarlar, mühendisler ve tüketicileri yalıtım ürününün seçimi konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarıyoruz. Ürün seçimi çok önemli. TSE standardında olmayan yapı elemanları zamanla deforme oluyor, yalıtım özelliğini kaybediyor. Bu da tüketiciyi maddi ve manevi zarara uğratıyor. TSE beyanına sahip Termoşap ve Termosıva, su emmeyen yapısıyla zamanla değişmeyen ısı yalıtım performansı gösteren ve uygulama sonrası sorun çıkarmayan ideal ürünlerdir. Bina içinde ise küf ve rutubet oluşumunu engelleyen Termoşap ve Termosıva, böylece binanın bakım ve onarım masraflarını azaltıyor, sağlıklı ve konforlu mekanlar sağlıyor. A1 sınıfına giren, yanmaz özellikteki Termoşap ve Termosıva olası bir yangını engelleyerek zararı minimuma indiriyor. Sigara dumanı, yağ kötü kokuları dışarı atabilen, çevre dostu yapı elemanlarımız sayesinde 2017'de yalıtımı olmayan bina kalmayacak.”

HEM SICAĞA HEM SOĞUĞA KARŞI

SALİH Ürün, şunları aktardı: “Termoşap ve Termosıva kullanılan binalarda tüketiciler elektrik ve doğalgaz faturasından yüzde 50 tasarruf edebilir. Bu binalar her yıl ülke ekonomisine ve çevreye katkı sağlar. Sadece sıcağı değil, soğuğu da muhafaza eden Termoşap ve Termosıva binaları yazın serin, kışın sıcak tutar. Birçok avantajı ile müteahhit firmalar, mimarlar, mühendisler ve tüketicilerin öncelikli tercihi haline gelen yapı elemanlarımız sayesinde yalıtımsız bina kalmayacak.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Termal konfor ve sağlığı koruyan ısı yalıtımı ile enerjiden %60 tasarruf edilebilir
  • 04.07.2022 10:52

Termal konfor ve sağlığı koruyan ısı yalıtımı ile enerjiden %60 tasarruf edilebilir

Isı yalıtım sektörünün lider markası Dalmaçyalı; Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Pr ...

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”
  • 02.07.2022 13:49

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, "Konutlarda enerji verimliliğini önceleyen bu ka ...

Devletten evini yalıtım yaptırmak isteyenlere 50 bin liralık kredi!
  • 07.06.2022 09:30

Devletten evini yalıtım yaptırmak isteyenlere 50 bin liralık kredi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen ...

İzocam, ısı yalıtımında doğru bilinen 15 yanlışı açıkladı!
  • 15.03.2022 09:27

İzocam, ısı yalıtımında doğru bilinen 15 yanlışı açıkladı!

Türkiye’yi 57 yıl önce yalıtımla tanıştıran lider marka İzocam, yalıtımda yanlış ...

Türkiye'nin enerjisinin yüzde 40'ı evleri ısıtmaya harcanıyor
  • 03.02.2022 11:28

Türkiye'nin enerjisinin yüzde 40'ı evleri ısıtmaya harcanıyor

Dünyada hızla artan enerji maliyetleri sonrasında binalarda enerji tasarrufu içi ...