maritbet girişmaritbet
Abdullah Gül 3. Köprü’nün temel atma törenine katıldı!

Abdullah Gül 3. Köprü’nün temel atma törenine katıldı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İnşallah bu köprü vaktinde el birliği içinde bitirilecek ve inşallah hep beraber bugün nasıl burada bu temel atmayı gerçekleştirdiysek; açılışını yapıp üstünden Avrupa’dan Asya’ya, Asya’dan Avrupa’ya yürümek de nasip olacaktır" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İnşallah bu köprü vaktinde el birliği içinde bitirilecek ve inşallah hep beraber bugün nasıl burada bu temel atmayı gerçekleştirdiysek; açılışını yapıp üstünden Avrupa'dan Asya'ya, Asya'dan Avrupa'ya yürümek de nasip olacaktır" dedi.

Gül, Garipçe'deki 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin temel atma törenine katıldı.

Bugünün İstanbul'un fethinin yıldönümü olduğunu belirten Gül, Fatih Sultan Mehmet'i rahmetle andıklarını söyledi.

İstanbul'un bütün dünyanın gözbebeği, dünyanın nadir şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış büyük bir şehir. Dolayısıyla bu şehrin sorumluluğunu taşımak ve bu şehre hizmet etmek şüphesiz ki hepimiz için mutluluk kaynağıdır. Çok şükür ülkemiz Türkiye, karanlık günleri geride bıraktı. Türkiye ile gurur duyuyoruz, ülkemizde yapılan işlerle hepimiz övünüyoruz. Çok büyük altyapı yatırımları, çok büyük hizmetler bir taraftan yapılırken, Türkiye'nin geleceğinin de parlak olduğunu artık dost düşman herkes görüyor. Dünya alemin gözü bu ülkede. Geleceğimiz de onun için inşallah bugünden çok daha güzel olacak."

Gül, bugün büyük bir temel atma merasimi vesilesiyle bir araya gelindiğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul tarihi boyunca birçok büyük olaylara şahit olmuştu. Muhakkak ki bunların içerisinde büyüklü, küçüklü hatırlanacak birçok önemli toplantılar konuşmalar olmuştur. Eminim ki ileride bu üçüncü köprünün temel atma merasimi de önemli bir tarih olarak geçecektir ve önemli bir anı olarak her zaman hatırlanacak. İstanbul bu güzel boğazıyla ayrı bir zenginlik ama şüphesiz iki kıtayı birleştirince, iki kıtaya bu kadar yakın olunca, iki kıtaya insanlar bölünmüş yaşarken ulaşımı da düşünmek zorundayız. Bunun içindir ki köprüler ve denizaltı tünelleri yapılıyor."

-"Üçüncü köprünün ismi ne olacak?"

Cumhurbaşkanı Gül,  üçüncü köprünün adının "Yavuz Sultan Selim" olacağını belirterek,  şöyle devam etti:

"Tarihimizde, Osmanlı Devleti'ni çok daha büyüten, imparatorluğumuzu cihanşümul bir imparatorluk haline getirmekte çok büyük fetihlere adımları olan ve mukaddes emanetleri bize emanet eden büyük sultanı, bu büyük padişahı daima yad etmek, anmak ve ona da saygı ve şükranlarımızı bir tarih bilinci içinde göstermek için bu ismi hep beraber verdik. Bundan sonra inşallah üçüncü köprü de Yavuz Sultan Selim Köprüsü olarak seslendirilecek. Ülkemize memleketimize Türkiye'ye İstanbul'a hayırlı olsun."

Bu büyük projeleri yapmak ve üstlenmenin kolay olmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkan Gül, şunları kaydetti:

"Herkes arzu eder, her hükümet arzu eder ama onu yapmaya kudretiniz var mı, onu yapmaya imkanınız var mı, bu büyük projeleri gerçekleştirmeye gücünüz var mı? Her şeyin başı buradan gelmektedir. Çok şükür ülkemiz bugün bu hale geldi. Bu büyük projeleri hem de kısa süre içerisinde gerçekleştirebilir hale geldi. Biraz önce burada yapılan pazarlık, gönüllü bir pazarlık oldu. Hepimiz şahit olduk nikah merasimlerine şahitlik yaptığımız gibi. İki sene içerisinde bu işi üstlenen firmalar, bitirmek için her türlü çabayı göstereceklerini söylediler. Bu projenin ve bu büyük köprünün gerçekleşmesinde şüphesiz ki siyasi irade ve ekonomik güç, bu da hükümetler vasıtasıyla olmaktadır. Bundan dolayı bu büyük projeyi, bu büyük köprüyü Türkiye'ye kazandıran ve bizi gururlandıran Türkiye Cumhuriyeti hükümetimize ve hükümetimizin başkanı olarak sayın Başbakanımız Tayyip beyin şahsında bütün hükümet üyelerine, Ulaştırma Bakanımız Binali beye ve bütün hükümetimizin üyelerine hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve ayrı ayrı tebrik ediyorum."

Gül, bu işi üstlenmenin de "her babayiğidin karı olmadığını" belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Normal bir yol yapmıyorsunuz. Çok ileri teknoloji gerektirecek çok büyük bilimsel çalışmalar gerektiren çok büyük mühendislik hesapları gerektiren çok ayrıcalıklı bir proje. Bunu üstlenen İÇTAŞ, başta olmak üzere bütün ortaklarına yerli ve yabancı bütün ortaklarına da İbrahim beyin şahsında onlara da teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum, hepsine başarılar diliyorum. İnşallah bu köprü vaktinde el birliği içinde bitirilecek ve inşallah hep beraber bugün nasıl burada bu temel atmayı gerçekleştirdiysek açılışını yapıp üstünden Avrupa'dan Asya'ya Asya'dan Avrupa'ya yürümek de nasip olacaktır."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3. Köprü'nün baş döndürücü gece güzelliği!
  • 22.07.2015 13:48

3. Köprü'nün baş döndürücü gece güzelliği!

Yapımı tüm hızıyla devam eden 3. Köprü'nün gece görünümü adeta mest ediyor. ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temel atma töreninden kareler yayında!
  • 29.05.2013 17:41

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temel atma töreninden kareler yayında!

3. Köprü'nün yeni ismi Yavuz Sultan Selim oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 2 ...

Gül ailesi sessiz sedasız Beykozlu oldu!
  • 21.04.2015 19:06

Gül ailesi sessiz sedasız Beykozlu oldu!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevinin bitmesine rağmen yaklaşık 8 aydır kald ...

Özal ve Gül'ün mezun olduğu lise restore ediliyor!
  • 07.04.2015 11:17

Özal ve Gül'ün mezun olduğu lise restore ediliyor!

Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Abdullah Gül’ün de mezunları arasında bulunduğu, ...

Abdullah Gül’den Süleyman Şah Türbesi açıklaması…
  • 25.02.2015 15:38

Abdullah Gül’den Süleyman Şah Türbesi açıklaması…

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kocasinan Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Çol ...

Abdullah ve Hayrünnisa Gül, HBM Villaları'nda oturacak!
  • 13.02.2015 11:17

Abdullah ve Hayrünnisa Gül, HBM Villaları'nda oturacak!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Huber Köşkü'nden sonra Ka ...