maritbet girişmaritbet
Abdullah Gül İtalya ziyaretinde Roma'daki Kolezyum'u gezdi

Abdullah Gül İtalya ziyaretinde Roma'daki Kolezyum'u gezdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya ziyaretini sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından değerlendirerek fotoğraflar paylaştı

İtalya'ya gerçekleştirdiği devlet ziyaretinden dün döndüğünü anımsatan Gül, heyetinde bakanların yanı sıra her partiden milletvekilleri, çok sayıda iş adamı ve sanatçıların bulunduğunu aktardı. Gül, 1925 doğumlu, çok saygın ve bilge bir devlet adamı olan İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano'nun, düzenledikleri basın toplantısında Türkiye ile ilgili çok güzel açıklamalarda bulunduğunu belirtti. "Ebedi şehir" diye anılan başkent Roma'nın, dünyanın en zengin açık hava müzesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Şehrin yüzlerce yıllık ihtişamlı binaları, meydanları, sokakları öyle korunmuş ki ne bir gökdelen ne de bir AVM var. Yüzyıl önceki fotoğraflardaki Roma'nın bugünden tek farkı, yollarında otomobiller yerine at arabalarının olması" değerlendirmesinde bulundu. Roma Belediye Başkanı'nın kendisine şehirle ilgili bilgi verdiğini aktaran Gül, İtalyanların, bir zamanlar papaların, kralların yaşadığı muhteşem Quirienale Sarayı'nda, tarihlerindeki ihtişamı bugün de yaşattıklarını belirtti. Gül, heyette bulunan İskender Pala'nın bu durumu "İtalyanlar, tarihi devletin içinde yaşatıyorlar" diyerek veciz bir şekilde ifade ettiğini bildirdi. Ayrıca Gül İtalya'da Fatih Terim'e gösterilen ilginin gurur verici olduğunu belirtti.

İki bin yıl önce yapılan Kolezyum hakkında bakanlar, milletvekilleri ve heyette yer alan gazetecilerle, ilgililerden bilgi aldıklarını belirten Gül, her resmi seyahatinde gittiği ülkeyle ilgili sanatçılar, bilim adamları ve sporcuların da heyetine dahil olduğunu, İtalya'da Fatih Terim'e gösterilen ilginin bütün heyeti gururlandırdığını ifade etti. Gül, Roma Belediye Başkanı ile sıcak bir futbol sohbeti yaptıklarını aktardı.

İtalyan Cumhurbaşkanı ve eşi onuruna bir resepsiyon ve konser verdiklerini belirten Gül, Behzat Gerçekler yönetimindeki konserde, ENBE ve Meyra'nın Türkçe ve İtalyanca seslendirdikleri eserlerin çok beğenildiği bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk-İtalyan İş Forumu'na iş dünyasının büyük ilgi gösterdiğini, şirketlerin önemli anlaşmalar yaptığını da aktardı. Gül, ziyarete ilişkin bazı fotoğrafları da takipçileriyle paylaştı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Edirne'de Makedon Kulesi'nin restorasyonu başladı
  • 29.12.2021 16:10

Edirne'de Makedon Kulesi'nin restorasyonu başladı

Edirne'de, Roma döneminden kalan Makedon Kulesi'nin restorasyonu için yüklenici ...

Milano Citylife projesi tamamlanıyor
  • 11.09.2021 12:15

Milano Citylife projesi tamamlanıyor

Bjarke Ingels Group, Milano'nun CityLife bölgesine açılan kapısı niteliğindeki p ...

Roma'da 6 yıl sonra kar yağdı!
  • 27.02.2018 12:52

Roma'da 6 yıl sonra kar yağdı!

İtalya'nın başkenti Roma'ya 2012'den bu yana ilk kez kar yağdı. Okulların tatil ...

Torino'da kullanılmayan tramvay yolu eğlence merkezine dönüştü!
  • 08.04.2021 14:16

Torino'da kullanılmayan tramvay yolu eğlence merkezine dönüştü!

İtalya'nın Torino şehrinde 800 metrelik uzunluğa sahip tramvay hattı iptal olunc ...

Flexiform'dan en konforlu koltuklar!
  • 17.02.2021 11:54

Flexiform'dan en konforlu koltuklar!

İtalyan mobilya firması Flexiform, her eve uygun mobilyaları ile dikkat çekiyor. ...