maritbet girişmaritbet
Abdullah Gül STFA’nın Kuveyt’teki temel atma törenine katıldı

Abdullah Gül STFA’nın Kuveyt’teki temel atma törenine katıldı

STFA’nın Kuveyt’teki 490 milyon dolarlık Servis Limanları ve Genişletme İnşaatı Projesi’nin temel atma törenine Abdullah Gül de katıldı

Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerinden STFA'nın, Kuveyt'teki Servis Limanları ve Genişletme İnşaatı Projesi'nde önemli bir aşamaya gelindi. 2 Nisan 2014 Çarşamba günü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki heyet, Kuveyt Türkiye Büyükelçisi Murat Tamer, Kuveyt Petrol Bakanı Dr. Ali Omair, Kuveyt Oil Company CEO'su Hashem S. Hashem, ve STFA Üst Yönetiminin katılımıyla projenin temeli atıldı. 490 milyon ABD Doları değerindeki proje, 38 ayda tamamlanacak.

 


Türk mühendisinin bilgi ve becerisini yurt dışına taşıyan ilk Türk Müteahhidi olarak Türk taahhüt sektörüne öncülük eden, 36 yıldır Ortadoğu ve Körfez Bölgesi'nde de faaliyetlerini sürdüren STFA İnşaat Grubu'nun, Kuveyt'teki ilk projesinin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

2 Nisan 2014 Çarşamba günü Kuveyt'te gerçekleşen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kuveyt Türkiye Büyükelçisi Murat Tamer, Kuveyt Petrol Bakanı Dr. Ali Omair, Kuveyt Oil Company CEO'su Hashem S. Hashem, ve STFA Üst Yönetiminin yanı sıra Türk ve körfez basınından temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninde konuşan KOC CEO'su Hashem S. Hashem “Bu istisna işbirliğinin Türkiye'nin önde gelen firması STFA ile gerçekleşmesi, iki ülkenin kuvvetli işbirliklerine örnek olacaktır. Aynı zamanda bu proje ile şirketimizin stratejik bir hedefini de gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

STFA İnşaat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alp Taşkent, bu işbirliğinin iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri ileriye taşıyacak bir adım olduğunu belirtti ve “Small Boat Harbours” projesi ile; 36 yıldır bilgi, birikim ve deneyimimizi aktardığımız körfez ülkeleri arasına Kuveyt'in de eklenmesini, yalnızca bir yatırım değil iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde, önemli bir kilometre taşı olarak görüyoruz.” dedi.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; Kuveyt ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinden ve Türk şirketlerine duyulan güvenden memnuniyetini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şunları söyledi: “Kuveytli dostlarımıza ve Türkiye'nin iftihar vesilesi olan büyük STFA şirketine başarılar diliyorum. İnşallah proje bittiğinde de böyle güzel seremonilerle açılışını yaparız.” 

 

Bölgenin çehresini değiştirecek

Kuveyt Oil Company tarafından ihale edilen, “Small Boat Harbours” projesi, Al Ahmedi Limanı'nın kapasitesinin genişletilmesini ve Abu Halifa'da yeni bir servis limanı inşaatını kapsıyor. Projenin 38 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Projeyi ihale eden Kuwait Oil Company, (KOC) Körfez Bölgesi'nin en büyük kuruluşlarından birisi. Kuveyt hükümetinin sahip olduğu Kuwait Petroleum Corporation'a bağlı olan KOC kuruluşundan bu yana arama operasyonları, kıyı ve açık deniz araması, deneme kuyusu sondajı, kuyu üretimi, ham petrol ve doğal gaz araması yapıyor. STFA, Servis Limanları İnşaatı (Small Boat Harbours) Projesi kapsamındaki altyapı, bina inşaası ve tüm sistemin elektromekanik isleri için Lokal Canar ve Imco firmaları ile çalışıyor.

Kuveyt sehrinin 32 km güneyinde, Kuveyt petrol sirketinin merkezi olarak bilinen Al Ahmadi bölgesindeki proje, Kuzey ve Güney olarak iki ana kısımdan oluşuyor. Proje kapsamında Deniz İşleri (Denizde tarama, Mendirekler, Bloklu Rıhtımlar, Pontoonlar, Ship Lift Sistem), Üst Yapı Bina ve Çevre Düzenleme İşleri, Elektrik İşleri, Mekanik İşleri ve ICT Sistemleri (Marine and Building Management Sistemleri, Telekomünikasyon Sistemleri) bulunuyor. 

Deniz üzerinden birbirlerine uzaklığı yaklaşık 7 km olan Kuzev ve Güney Limanları, toplam uzunluğu 4 km olan mendireklerle korunacak. Bu mendireklerin koruma tabakası 26,000 adet ‘Accropode II' isimli beton ünitelerden oluşturulacak. -7.0 m CD seviyesine kadar taranacak olan limanlar sayesinde Kuveyt Oil Company daha büyük deniz araçlarına hizmet verebilecek.  

Proje kapsamında, Kuveyt Oil Company'nin gelecekte deniz araçlarına daha geniş yanaşma yeri sağlaması maksadıyla uzunluğu 2.5km'yi bulan rıhtımlar inşa edilecek. Güney Liman'da KOC'ye deniz araçlarının bakımını sağlamada yardımcı olacak son teknoloji bir gemi asansörü de inşa edilecek. Tersane, ayni anda üç deniz aracına hizmet verecek kapasitede olacak.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3.köprü ihalesi ertelendi
  • 28.03.2012 13:25

3.köprü ihalesi ertelendi

Ulaştırma Bakanlığı İstanbul’a inşa edilecek 3.köprü için açılan ihaleyi 15 gün ...

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda Türk firmalar
  • 17.12.2013 15:41

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda Türk firmalar

Kuveyt'de düzenlenen Gayrimenkul Fuarı'na Türkiye'den yoğun bir katılım gerçekle ...

Kuveyt'de Çalık Gayrimenkul ve EGC, Al-Watan ortaklığı
  • 17.12.2013 15:08

Kuveyt'de Çalık Gayrimenkul ve EGC, Al-Watan ortaklığı

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ve EGC Yönetim Kurulu Ba ...

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı açılışı
  • 17.12.2013 14:49

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı açılışı

Inrema Expocity Kuveyt Gayrimenkul Fuarı Türkiye Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer, ...

İŞKUR ağırlıklı olarak inşaat sektöründe iş imkanı sağladı!
  • 29.08.2018 16:44

İŞKUR ağırlıklı olarak inşaat sektöründe iş imkanı sağladı!

İŞKUR, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde 12 bin 851 kişinin yurt dışında istihdamın ...

Kuveyt'ten 3.Havalimanı bölgesine yatırım!
  • 27.08.2018 12:02

Kuveyt'ten 3.Havalimanı bölgesine yatırım!

Son günlerde dolar kurunda yaşanan artış ile Katar’dan gelen desteğin ardından b ...