maritbet girişmaritbet
Almanya nüfusunun yüzde 29'u komşusuyla kavgalı!

Almanya nüfusunun yüzde 29'u komşusuyla kavgalı!

'Billiger' tarafından yapılan kamuoyu araştırmasında 11 milyon 600 bin Alman’ın, yani nüfusun yüzde 29’unun komşusuyla kavgalı olduğu açıklandı.

'Billiger' tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre 83 milyon nüfusu ve yaklaşık 39 milyon haneye sahip olan Almanya'da komşular arasında yaşanan kavgalar, ülkede komşuluk ilişkilerinin bittiğini ortaya koydu. Ülkenin 12 bin farklı noktasında yapılan kamuoyu araştırmasında Alman halkının yüzde 29'unun komşusuyla kavgalı olduğu kaydedildi. Araştırmada elde edilen verilerin polise intikal eden ihbarlardan elde edildiği ve komşu anlaşmazlığı yüzünden 1 milyon 300 bin davanın mahkemeler tarafından görüldüğü bildirildi.

Komşular arasında en çok şikâyet konusunun yüzde 27 ile gürültü, yüksek sesle müzik dinleme ve televizyonun sesini açmak olduğu bildirildi. Yüzde 19'unun ise kirlilik, evin içinde ve dışında ortak kullanım alanlarını temiz tutmamak, yüzde 14'ünün çocuk ağlaması ve oynayarak gürültü yapması, yüzde 12'sinin hayvan kokusu ve havlaması olduğu belirlendi. Yüzde 11'inin evde gürültülü iş yapmak, yüzde 10'unun kuralsızlık, yüzde 9'unun evin ortak kullanım alanlarında içeride ve bahçede sigara içmek, yüzde 6'sının balkonda veya bahçede mangal yapmak, yüzde 6'sının balkonda ve bahçede çamaşır kurutmak ve yüzde 5'nin ise bahçede gürültülü iş yapmak olduğu kaydedildi.

Komşular arasında mevsimlere göre değişen şikâyetlerin ve kavgaların başında sonbaharda komşunun bahçesindeki ağaçların yapraklarının bir başka komşunun bahçesine düşmesi, ağaç yapraklarının yola düşmesi ve temizlenmemesi gibi konular gelirken, yazın en çok şikayetin ise komşunun ağacının diğer komşunun güneşini engelliyor olmasından kaynaklandığı açıklandı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Almanya nüfusunun yüzde 29'u komşusuyla kavgalı!
  • 23.10.2015 14:39

Almanya nüfusunun yüzde 29'u komşusuyla kavgalı!

'Billiger' tarafından yapılan kamuoyu araştırmasında 11 milyon 600 bin Alman’ın, ...