maritbet girişmaritbet
Antalya EXPO Kulesi'ne Teknovinç imzası!

Antalya EXPO Kulesi'ne Teknovinç imzası!

Teknovinç, Antalya'daki EXPO Kulesi'nin yapımında önemli rol oynuyor.

TeknoVinç, Türkiye'nin Eyfel'i olarak adlandırılan ve Antalya'nın kalıcı sembolü olması planlanan EXPO 2016 Kulesi'nin yapımında, sıra dışı bir çalışmaya daha imza attı. 1 adet Potain kule vinç ve  1 adet Stros malzeme ve personel asansörü ile projede yer alan TeknoVinç, sıra dışı mühendislik çözümleri kullanarak, projeye uyum sağladı. 

POTAIN kule vinçlerin ve STROS malzeme ve personel asansörlerinin satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerini 30 yıldır yürütmekte olan TeknoVinç, Expo 2016 Kulesi'nde bulunan MCT 205 model kule vinci ile, toplamda iki ankraj bağlantısıyla 128 metre yüksekliğe ulaştı. 

Projeye özel olarak 23 metre uzunluğunda üretilen ankraj kolları sayesinde, kuleye uzaktan bağlanan kule vinç, Expo 2016 kulesinin TAÇ'ını oluşturan yapının sorunsuz olarak yükselmesini sağladı. 

EXPO 2016 Antalya Ajansının Mimarlar Odası ile düzenlediği yarışmada 127 eser arasından birinci seçilen projede, kule vincin yanı sıra Stros NOV 2032 UP-I model personel ve malzeme asansörü de projeye destek verdi.  Montaj yönü farklı şekilde tasarlanarak projeye entegre edilen asansörün uygulamasında, Expo 2016 Kulesi'nin TAÇ'ını oluşturan yapının yükselebilmesi için Türkiye'de bir ilke imza atılarak, her yükselmede asansörün 3 ankraj kolu sökülüp yeniden takıldı. 

TeknoVinç, şantiye sahasında yapılan tüm teknik işlemler için 24 saat hizmet verebilen teknik destek ekibi ile, proje süresi çok kısa olan inşaatın yapımını başarı ile tamamladı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya EXPO Kulesi'ne Teknovinç imzası!
  • 12.04.2016 14:57

Antalya EXPO Kulesi'ne Teknovinç imzası!

Teknovinç, Antalya'daki EXPO Kulesi'nin yapımında önemli rol oynuyor. ...