maritbet girişmaritbet
Bişkek Merkez Camisi, Kurban Bayramı'nda açılacak

Bişkek Merkez Camisi, Kurban Bayramı'nda açılacak

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavir Vekili Hüseyin Yılmaz, 4 yıl önce yapımına başlanan Bişkek Merkez Camisi hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, caminin minareleri, kubbesi, kubbe ve yapı dış kaplamasının tamamlandığını, cami iç tezyinat ve avludaki abdesthane yapımının hızla sürdüğünü belirtti. 

Bişkek Merkez Camisi'nin Türkiye Diyanet Vakfı ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırıldığını hatırlatan Yılmaz, caminin hizmete açılmasıyla birlikte Kırgızistan'da yaşayan Müslüman din kardeşlerine, Türkiye'nin "devasa bir hediyesi" olacağını ifade etti. 

10 BİN 500 KİŞİLİK KAPASİTEYE SAHİP 

Yılmaz, gelecek yıl hizmete açılacak caminin, Orta Asya'nın en büyük camisi ve Kırgızistan'ın en büyük cami kompleksi olacağını vurguladı. Yılmaz, Türkiye'den getirilen mermer ve kurşun gibi malzemelerle inşaatı devam eden Osmanlı mimari tarzındaki Bişkek Merkez Camisi'nin, genelde Sovyet döneminden kalan binaların olduğu şehrin silüetini değiştireceğini kaydetti. 

Kırgızistan'da yaşayan Müslümanların caminin hizmete açılmasını merakla beklediğini anlatan Yılmaz, Türkiye'nin yaptığı bu caminin, turistler tarafından da en çok ziyaret edilen cami olacağını söyledi. 

Yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip cami 10 bin 500 kişilik kapasiteye sahip. Caminin kapalı alanında ve bahçesinde aynı anda 20 bin kişi namaz kılabilecek. Caminin 30 milyon dolara mal olması bekleniyor. 

Yorum Yaz