maritbet girişmaritbet
Bolu Yedigöller sonbaharda bir başka!

Bolu Yedigöller sonbaharda bir başka!

Adını, bünyesinde barındırdığı 7 gölden alan ve tatilcilerin gözdesi Yedigöller'de, sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte renk cümbüşü yaşanmaya başladı.

Bolu'ya yaklaşık 42 kilometre uzaklıkta bulunan, bin 642 hektar genişliğinde alana sahip olan ve birbiriyle bağlantılı 7 gölden oluşan Yedigöller Milli Parkı, yılın her günü yerli ve yabancı yüzlerce tatilciyi ağırlıyor.

Özellikle sonbahar mevsiminde renklerin tüm tonlarının görüldüğü milli park, yerli ve yabancı fotoğraf tutkunlarının da gözde mekanları arasında yer alıyor. Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü kontrolünde bulunan Yedigöller, yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Ziyaretçi sayısında yüzde 230 artış

Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yedigöller'in doğal güzellikleriyle özellikle sonbaharda doyumsuz seyir keyfi verdiğini belirterek, "Yedigöller'deki doğanın her renginin her tonunu görebilmek için son yıllarda yoğun bir ziyaretçi akını gerçekleştirildi. 2015 yılında alana toplam 28 bin 850 araç ile 110 bin ziyaretçi geldi. 2015 Ocak-Temmuz dönemindeki 5 bin 500 araç ile 22 bin kişi alana giriş yaparken, 2016 yılı Ocak-Temmuz döneminde 18 bin 500 araç ile 65 bin kişi alana geldi. Bu durumda ocak-temmuz dönemlerine göre alana gelen ziyaretçi sayısında yüzde 230 artış gerçekleşti." diye konuştu.

Bu yıl itibarıyla Yedigöller Milli Parkı'nda ateşli pikniğin yasaklandığını belirten Karaağaç, tatilciler için Mengen-Dirgine giriş bölgesinde piknik alanı oluşturulduğunu, ayrıca 2013 yılında ilan edilen Ayıkayası Tabiat Parkı alan düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla Yedigöller Milli Parkı'na olan piknikçi baskısının azaltılmasının hedeflendiğini aktardı.

Yoldaki çalışmalar tamamlandı

Erdem Karaağaç, 2015 yılında asfaltlama çalışmasına başlanan Bolu-Yedigöller arasındaki 40 kilometrelik yolun asfalt olmayan 28 kilometrelik kısmının asfaltlama çalışmalarıyla, uyarı, bilgi tabelaları ve yol çizgilerinin tamamlandığını dile getirerek, "Bu yıl içerisinde yola ikinci asfalt atılarak ulaşım sorunu çözüme kavuşturuldu. Yolun yapılmasıyla birlikte Yedigöller'e olan ilginin artmasını bekliyoruz." dedi.

Bölgenin enerji sorunuyla ilgili de bilgi veren Karaağaç, Yedigöller Milli Parkı ve Ayıkayası Tabiat Parkı'nın yıllardır süren enerji sorununun kökten çözümü için Bolu'dan yer altından enerji ve telefon hattı çekildiğini, bu yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını kaydetti.

Erdem Karaağaç, otopark sorunuyla ilgili de mevcut otoparkların dışında güzergah boyunca cep araç otoparkları çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bölgenin tanıtımı için de çalışmaların yapıldığını vurgulayan Karaağaç, şunları kaydetti:

"Yedigöller Milli Parkı Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ve Doğa Müzesi yapılması planlanmakta. Ayıkayası Tabiat Parkı'nda ise günübirlik kullanım alanları, seyir terasları, yürüyüş yolları, otoparklar ile birçok sosyal üniteler için çalışmalar devam etmekte. Gülen kayası, Atmaca ve Kapankaya seyir terasları, anıt ağaçları, şelaleler, göller, sayılamayacak kadar insana huzur veren doğası ile Yedigöller Milli Parkı, tabiatın kalbinde. Ayrıca alanın tanıtımı maksadıyla Yedigöller'de sonbahar fotoğraf yarışması, 'Yedi göl yedi renk' tanıtım filmi gibi birçok çalışma da yapıldı ve yapılmakta."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Orman denizi Yedigöller hayranlık uyandırıyor!
  • 14.11.2020 16:00

Orman denizi Yedigöller hayranlık uyandırıyor!

Bolu'daki Yedigöller Milli Parkı'nda sonbaharın enfes güzellikler, doğanın muhte ...

Bolu nüfusundan 3 kat fazla turisti ağırladı
  • 01.01.2017 13:22

Bolu nüfusundan 3 kat fazla turisti ağırladı

Abant, Yedigöller, Gölcük ve Kartalkaya gibi önemli turizm noktalarıyla dikkat ç ...

22 Milli Park uluslararası alanda en iyiler arasına girdi
  • 01.10.2016 11:56

22 Milli Park uluslararası alanda en iyiler arasına girdi

Bağımsız uluslararası seyahat sitesi, Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı 22 ...

Bolu Yedigöller sonbaharda bir başka!
  • 27.08.2016 12:34

Bolu Yedigöller sonbaharda bir başka!

Adını, bünyesinde barındırdığı 7 gölden alan ve tatilcilerin gözdesi Yedigöller' ...

Yedigöller ve Abant tabiat parkları, sonbahar güzellikleriyle ziyaretçi akınına uğruyor
  • 17.11.2013 14:04

Yedigöller ve Abant tabiat parkları, sonbahar güzellikleriyle ziyaretçi akınına uğruyor

Yedigöller, Abant ve Gölcük tabiat parkları, sonbahardaki eşsiz güzellikleriyle ...

Yedigöller, fotoğraf yarışmasıyla tanıtılacak
  • 04.11.2013 08:56

Yedigöller, fotoğraf yarışmasıyla tanıtılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yedigöller'i tanıtmak amacıyla sonbahar konulu fot ...