maritbet girişmaritbet
BUDO Büyükçekmece-Mudanya seferleri başladı

BUDO Büyükçekmece-Mudanya seferleri başladı

BUDO Büyükçekmece-Mudanya seferleri, Mudanya'yla Büyükçekmece arasını 1 saat 40 dakikaya indiriyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen ve Mudanya'yla Büyükçekmece arasını 1 saat 40 dakikaya indiren proje kapsamında, Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) iki nokta arasındaki ilk seferi yapıldı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükçekmece Mimar Sinan İskelesindeki açılış töreninde, İstanbul ile Bursa arasındaki yakın ilişkiye dikkati çekti.

İki şehrin, Türkiye'nin lokomotifleri konumunda olduğunu anlatan Altepe, bunların arasındaki ulaşımını kolaylaştırmak için yapılacak her türlü teklife açık olduklarını belirtti. 

Altepe, Bursa'nın turizm alanında epeyce zengin bir şehir olduğunu hatırlatarak, "Bursa'da yapılabilecek binlerce destinasyon, görülmeye değer tarihi, doğal yüzlerce yer var. Ben Bursa Belediye Başkanıyım. Benim bile Bursa'da görmediğim iki şelale var. Buradan 26 liraya bir bilet alarak, BUDO ile bir buçuk saatte Bursa'ya gelip, bu destinasyonlara katılabilirsiniz” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de hattın açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hattın, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt ve Silivri için çok önemli olduğunu dile getiren Akgün, şunları kaydetti:"Daha önce Büyükçekmece-Yenikapı arasında yapılan vapur ve deniz otobüsü seferleri, yolcu azlığı nedeniyle kaldırılmıştı. Vatandaşlarımızdan yeni açılan bu hatta sahip çıkmalarını istiyoruz. Seferlere gösterilecek ilgiye göre yine Mudanya ve Büyükçekmece arasında bir feribot hattı kurulabilir. Bu sayede Güney Marmara ve Ege'ye gidecek vatandaşların Yenikapı'ya kadar gitmelerine gerek kalmayacak." 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet de Büyükşehir meclisi olarak hizmet talep eden ve proje getiren tüm belediyelere hiçbir parti ayırımı gözetmeksizin hizmet götürdüklerini söyledi. 

Vatandaşlar memnun

Ahmet Özdemir Akdalay isimli vatandaş, hattın hayata geçirilmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Büyük bir hizmete imza atıldığını ifade eden Akdalay, "Normalde Buradan Mudanya'ya gitmek için dünyanın yolunu, dünyanın yol parasını veriyorduk. Şimdi öyle değil. Bir buçuk saat içerisinde Mudanya'ya gideceğiz. Çocuklarımız Mudanya'da yaşıyor. Bursa'ya gitmek isteyen bütün vatandaşlar için de bir kolaylık bu. Netice olarak büyük, güzel bir hizmet." şeklinde konuştu. 

Açılışa, Bursa Ulaşım Toplu Taşıma (Burulaş) Genel Müdürü Levent Fidansoy ve Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat da katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve beraberindeki heyet tören alanına BUDO'nun Uludağ isimli deniz otobüsüyle geldi.

İskelenin baş kısmındaki yanaşma lastiklerine ördekler yuva yaptığı için deniz otobüsünün yanaşma alanı değiştirildi. 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, hattın açılışı yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, adına düzenlenmiş ilk yolcu biletini Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e takdim etti.

Haftada 2 gün sefer yapılacak

Proje kapsamında, Mudanya ile Büyükçekmece arasında cuma ve pazar günleri karşılıklı 2'şer sefer düzenlenecek. Mudanya ve Mimar Sinan iskeleleri arasında yapılacak seferlerle iki yer arasındaki mesafe 1 saat 40 dakikaya inecek.

26 Haziran Pazar günü başlayacak seferler, Mudanya'dan Cuma günleri 08.00 ve 16.00, pazar günleri ise 08.30 ve 16.00 saatlerinde, İstanbul'dan da cuma ve pazar günleri 10.00 ve 18.30 saatlerinde yapılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerinden 14'ü iptal edildi
  • 20.12.2022 11:24

Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerinden 14'ü iptal edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesince işletilen deniz otobüsü seferlerinden 14'ü kuvvet ...

Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerinden bazıları iptal edildi
  • 10.08.2022 17:09

Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerinden bazıları iptal edildi

Bursa ile İstanbul arasında Bursa Büyükşehir Belediyesince karşılıklı işletilen ...

Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferleri iptal edildi
  • 08.02.2022 16:22

Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferleri iptal edildi

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) yarınki bazı seferleri, olumsuz hava koşulları ...

İDO ve BUDO seferlerine fırtına engeli!
  • 09.02.2021 09:14

İDO ve BUDO seferlerine fırtına engeli!

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferl ...

Marmaray'daki fiyatlandırma iddialarına ilişkin açıklama!
  • 02.12.2020 10:00

Marmaray'daki fiyatlandırma iddialarına ilişkin açıklama!

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü, 'Marmaray'da 7 lira ücret ödeneceği' haberl ...

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı
  • 24.11.2020 11:33

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı

Türkiye’nin uyku ürünlerinde kalite, konfor ve yeni teknoloji denince ilk akla g ...