maritbet girişmaritbet
Bursa Eski Cami'nin çevre düzenlemeleri başladı

Bursa Eski Cami'nin çevre düzenlemeleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Samanlı bölgesinde yer alan Eski Cami’nin çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Bursa Bütünşehir sınırları içerisindeki tüm bölgelerin her türlü eksiğiyle ilgilenen Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım'ın Samanlı bölgesinde bulunan Eski Camii'nin çevre düzenleme çalışmalarına start verdi. Cami etrafında kamulaştırılan 100 metrekarelik alanın yıkım törenine katılan ve ibadet yerlerinin aynı zamanda birer sohbet mekanları olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önce avlusu ortaya çıkartılacak Eski Camii'nin daha sonra abdest alma mekanları ve müştemilatıyla birlikte komple yenileneceğini söyledi. 

Samanlı'da Eski Camii'nin yanında yer alan ve imar planlarında dini tesis olarak görülen 100 metrekarelik alan Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak cami avlusuna dahil edildi. Yaklaşık 100 bin liralık bedelle kamulaştırılan bina, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı programla yıkıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Eski Camii'nin avlusunun yapılan yıkımla birlikte açığa çıkacağını ve ibadet mekanının daha sonra yapılacak ekstra çalışmalarla modern ve işlevsel bir görüntü kazanacağını ifade etti. Bütünşehir uygulaması kapsamında Bursa'nın her tarafındaki eksiklikleri giderme konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkan Altepe, özellikle köy, mahalle ve semtlerde camilerin yapılması, mevcut camilerin birer yaşam alanına dönüştürülmesi konusunda hassas davrandıklarını söyledi.

Samanlı'daki Eski Camii'nin de bu vizyon çerçevesinde ele alındığını, caminin etrafındaki yapılardan temizlenmesi ve modern bir hal alması konusunda düğmeye bastıklarını söyleyen Başkan Altepe, “Bursa'nın yaşanabilir kent olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürüyoruz. Özellikle yoğun bölgelerde gerçekleştirdiğimiz kentsel tasarım projeleriyle mahallelerde nefes alınabilecek bölge sayısını hızla çoğaltıyoruz” dedi. Onlardan birinin de Yıldırım olduğunu ve Samanlı'da da bu yönde bir çalışma gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Altepe, “Camilerimiz mahaller için çok önemli konumda. Eski Camii de onlardan biri. Burası da insanların boş alana ihtiyaç duydukları bir yerdi. Bizler de buranın rahat kullanılabilmesi, camiye yakışacak avlu ve abdest alma yerleri konusunda kamulaştırmalarımızı gerçekleştirdik. Burası da yıkımı yapılan ilk bina” diye konuştu.

Yapının caminin avlusuna girdiğini ve alanı daralttığını söyleyen Başkan Altepe, “Şimdi onu kaldırarak cami avlusuna kazandırıyoruz. Daha sonra ilave yapılacak çalışmalarla birlikte camimiz daha da güzelleşecek. Daha ileride inşallah tüm yapılar yenilenmiş olacak. Hedefimiz bölgemizin yaşam kalitesini artırmak. Samanlı Mahallemizin önemli bir talebiydi. İnsanımız, Yıldırım için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...