maritbet girişmaritbet
Bursa Keles’te çok amaçlı salon projesi hayata geçiyor

Bursa Keles’te çok amaçlı salon projesi hayata geçiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçesine kapalı otopark, kapalı Pazar alanı ve düğün salonu olan yeni çok amaçlı modern tesisi yapılıyor.

Tüm ilçelere yaşam kalitesini yükseltecek modern tesisler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Keles'e de kapalı otopark, kapalı Pazar alanı ve düğün salonunu da içinde barındıran çok amaçlı salon kazandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, altyapıdan ulaşıma, tarihi mirastan kırsal kalkınmaya kadar son 2-3 yılda Keles'e yapılan yatırımın 90 milyon TL'yi aştığını belirterek, ilçe belediye imkanlarıyla 90 yılda bitirilemeyecek yatırımların Keles'e kazandırıldığını vurguladı.

Bütünşehir yasası gündemde bile yokken, süt ürünleri tesisi başta olmak üzere, tarihi miras ve sosyal yatırımlarla dağ ilçelerinde varlığını hissettirmeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Kırsal kalkınmanın sağlanması hedefiyle üreticilerin desteklenmesinden, altyapı, ulaşım ve tüm kırsal bölgelere sosyal donatı alanları kazandırılmasına kadar tüm dağ yöresini şantiyeye çeviren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Keles'e modern birçok amaçlı salon kazandırıyor. Kent merkezinde belediyeye ait eski binanın yıkılmasının ardından yerine yapılacak yeni bina içinde düğün salonu, toplantı salonu, kapalı otopark ve kapalı Pazar alanını da barındıracak. İhale aşamasında projenin hayata geçirilmesinde ilk aşama olan esti binanın yıkım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke'nin yanı sıra ilçe halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Sevgimizi hizmetlerle gösteriyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıkım töreninde yaptığı konuşmada dağ yöresini sevdiklerini ve bu sevgiyi hizmetlerle gösterdiklerini vurguladı. Bütünşehir uygulamasından önce de tüm dağ ilçelerinde kalıcı eserler bıraktıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bugün ise tüm dağ bölgesini şantiyeye çevirdik. Keles Belediyesi yılda 1 milyon lira bile yatırım yapamıyordu. Şimdilerde ise 1,5 – 2 milyonu zorluyor. Bizim sadece BUSKİ aracılığıyla yaptığımız yatırım 35 milyonu aştı. İlçe ve köy yollarına yaptığımız yatırım 20 milyon TL'yi aştı. Tarihi mirasın ayağa kaldırılması, tüm kırsal bölgelere hizmet binaları yapılmasıyla yatırımımız 90 milyon TL'yi aştı. Yani ilçe belediyesi imkanlarıyla 90 yılda yapılamayacak işleri 2-3 yılda gerçekleştirmiş oldu. Bugün de ekonomik ömrünü tamamlamış olan eski binamızı yıkıyoruz. Buraya halkımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağı modern birçok amaçlı salon kazandırıyoruz. Yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak tesisimizin ihalesini yapıyoruz. Yıkımın tamamlanmasının ardından en kıza zamanda temeli de birlikte atacağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de eski binanın yerine yapılacak modern bina için Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Başkan Altepe, yıkım töreninin ardından Keles Belediyesi tarafından yapılan çiftçilere salça makinesi ve çilek fidesi dağıtım törenine katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...