maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 167 personel açığa alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 167 personel açığa alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda FETÖ ile bağlantılı 167 personel açığa alındı, 250 personel hakkında ise detaylı inceleme sürüyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Fethullahçı Terör Örgütü'yle mücadele için “İnceleme ve Çalışma Komisyonu” kuruldu.

7 günü 24 saat çalışan komisyon üyeleri, titiz bir çalışma yürütüyor. FETÖ ile bağlantısı olduğu düşünülen bakanlık çalışanlarının banka hesapları başta olmak üzere tüm bağlantıları inceleniyor.

Yapılan titiz çalışmanın ardından 7'si üst düzey olmak üzere 167 personel açığa alındı. Komisyon FETÖ ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen 250 personel hakkında ise incelemelerini sürdürüyor. 

Üst Yönetim Yarı Yarıya Değişti

Bakanlık bünyesinde FETÖ ile ilişkisi tespit edilen Genel Müdür düzeyinde 7 üst düzey yöneticinin görevine son verildi ve açığa alındı. Bu kişiler arasında bir Müsteşar Yardımcısı da bulunuyor. Ayrıca, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Üyesi olan 11 kişinin üyeliklerine son verildi.

Alt Komisyonlar Kuruldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı ilgili kuruluşlarda FETÖ / PDY bağlantısı bulunan kişilerin tespiti için alt komisyonlar kuruldu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası gibi kurumlarda FETÖ ile bağlantısı bulunan kişiler araştırılıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde 67 personel açığa alındı. Diğer personeller ile ilgili araştırmalar sürüyor.

17-25 Aralık sürecinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde çalışan bir grup personelin, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın gayrimenkul hesaplarına sızdığı tespit edildi ve personeller hemen görevden uzaklaştırılarak, açığa alındı. İller Bankası'nda FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 37 personelin kurumla ilişiği kesildi.

200 Teknik Uzman Yardımcısı Alım Sınavı İptal Edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 200 Teknik Uzman Yardımcısı Alım Sınavı'nı iptal etti. Sınavın iptal nedeni Gazi Üniversitesi'nde devam eden FETÖ operasyonu.

Üniversite Rektörü'nün operasyonlar kapsamında gözaltına alınması üzerine Bakanlık;  terör örgütünün sınav sonuçlarına etki etme ihtimaline karşı tedbir aldı, sınavı iptal etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar, gelen ihbar ve araştırmalarla genişleyerek devam ediyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...